Τα… είΧε όλα εκτός από γκολ! (photos)

Τα… είΧε όλα εκτός από γκολ! (photos)

Ρυθμό, ευκαιρίες, σκληρά μαρκαρίσματα, πάθος, ένταση… Μόνο το γκολ έλειπε από τη… μαγιά της εξαιρετικής αναμέτρησης του Άρη (που δεν έχει βρει ακόμα τον δρόμο προς τα δίχτυα) κόντρα στην Ξάνθη (η οποία έμεινε για μία ακόμα φορά με τις εντυπώσεις της καλής εμφάνισης) στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 5η αγωνιστική της Super League!

Πως έπαιξαν

Με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους οι «στρατηγοί» των πάγκων, με τον Σάκη Τσιώλη να δίνει φανέλα βασικού στον Ούμπιντες από τους νεοφερμένους του Βόλου. Έτσι στον αγωνιστικό χώρο για τον Άρη μπήκαν οι: Βελλίδης στην υπεράσπιση της εστίας με τους Λαζαρίδη, Ντίκο να συνθέτουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, έχοντας αριστερά τους τον Μισέλ και δεξιά τους τον Νέτο. Ρόλο αμυντικών μέσων επωμίστηκαν οι Φατί, Παπαζαχαρίας, ενώ στην τριάδα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Γιάκομπ, πήραν θέση οι Καστίγιο, Ούμπιντες (αριστερά) και Καπετάνος (δεξιά).

Από την άλλη, ο Μαρίνος Ουζουνίδης έριξε στη «μάχη» τον Βιβιανί κάτω από τα δοκάρια και τους Εντιμάρ, Στάσιακ, Σταθάκη, Μπέρτο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Μπροστά τους οι Ντίκα, Μάνταλος ανέλαβαν το ρόλο της αναχαίτισης των επιθέσεων του αντιπάλου, ενώ Ντάνι (δεξιά), Μαρσελίνιο (αριστερά) και Πόι (επιτελικός μέσος) έβλεπαν την πλάτη του Καζάκη.

«Γκοοο... όχι»!

Τί και αν οι παίκτες του Άρη έκλειναν σχεδόν έναν μήνα αγωνιστικής απραξίας (τουλάχιστον επίσημης), καθώς η κλήρωση τους είχε φέρει αντιμέτωπους με την… αλφαβήτα, όχι μόνο δεν φανέρωσαν τέτοια σημάδια στον αγωνιστικό χώρο, αλλά απεναντίας έβγαλαν με το καλημέρα όλη τη δίψα τους για ποδόσφαιρο! Αναλαμβάνοντας από το πρώτο σφύριγμα τα ηνία της αναμέτρησης, οι «κίτρινοι» είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων την ίδια ώρα που ο Μαρίνος Ουζουνίδης αφού είδε πως τα εγκωμιαστικά σχόλια για επιθετικό ποδόσφαιρο δεν γεμίζουν το σακούλι με τους βαθμούς, είχε ως πρωταρχικό μέλημα  τη διαφύλαξη των νώτων του, προσπαθώντας να χτυπήσει με αντεπιθέσεις!

Και αν οι ευκαιρίες τόσο του Καπετάνου με το καλημέρα (4΄), την ώρα που η άμυνα των Ακριτών έπαιζε αγαλματάκια ακούνητα (μετά από εξαιρετική συνεργασία με τον Γιάκομπ),όσο και του Φατί τέσσερα λεπτά αργότερα (δεν πρόλαβε να… φυσήξει την μπάλα στα δίχτυα του Βιβιανί μετά από κόρνερ του Καστίγιο), είναι από αυτές που χάνονται, αυτή του Πόι στο 16΄ ήταν από αυτές που χάνονται (τραβώντας) τα μαλλιά των φίλων του Άρη! Για καλό τους ωστόσο, ο Βελλίδης  έδιωξε με τα… νύχια το πλασέ του Αργεντινού μεσοεπιθετικού της Ξάνθης, ο οποίος ήταν ο μόνος που διέθετε… σωσίβιο στην τρικυμία της άμυνας των γηπεδούχων!

Κάπου εκεί, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να εκδηλώνουν την επιθυμία τους να αναπτύξουν ρυθμό και πατώντας καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, όχι μόνο ισορρόπησαν την αναμέτρηση, αλλά απείλησαν εκ νέου την εστία του Άρη, ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του πρώτου μισάωρου, όταν το πλασέ του Μάνταλου από πλάγια θέση, μετά από επίδειξη υψηλής τεχνικής με... εθελοντή τον Ντίκο, πέρασε έξω από τα δοκάρια του Βελλίδη.

Με τις άμυνες ωστόσο να θυσιάζονται στον βωμό του θεάματος προς τέρψιν του κοινού που είχε μαζευτεί ακόμα και στις ταράτσες των πολυκατοικιών γύρω από το «Κλεάνθης Βικελίδης», ο Λαζαρίδης ήταν αυτός που τους ανάγκασε να φλερτάρουν με την αυτοκτονία!

Στο 34΄, οι φίλοι του Άρη βλέποντας την μπάλα να προσγειώνεται από το γλυκό πόδι του Ούμπιντες στο κεφάλι του αφύλακτου κεντρικού αμυντικού πηδούσαν από τις θέσεις τους, ωστόσο από το «γκοοο…όχι» που δόνησε την ατμόσφαιρα, ακόμα και οι περαστικοί έξω από το γήπεδο αντιλήφθηκαν την κατάληξη της φάσης (άουτ)!

Παρά το γεγονός πως μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου δεν δημιουργήθηκε ούτε υποψία ευκαιρίας, η αναμέτρηση επεφύλασσε νέες συγκινήσεις, αφού μια ένταση ανάμεσα στον Καστίγιο και τον πάγκο της Ξάνθης άναψε τα αίματα, με αποτέλεσμα σε κάτι λιγότερο από πέντε λεπτά να… αεριστεί τέσσερις φορές η κίτρινη από το τσεπάκι του Στυλιάρα!

Καρφώθηκε στη…  σέντρα!

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Τσιώλης αποφάσισε να κάνει τον Άρη πιο επιθετικό μετατρέποντας το σχήμα της ομάδας του σε 4-4-2, ωστόσο η Ξάνθη ήταν αυτή που ξεδίπλωσε τις επιθετικές της αρετές στο δεύτερο ημίχρονο, εκμεταλλευόμενη τα αμυντικά κενά των γηπεδούχων! Μία ωστόσο η δυστοκία του Καζάκη στο 49΄(η κεφαλιά του μετά από κόρνερ του Πόι θα περάσει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Βελλίδη), δύο ο πορτιέρο των γηπεδούχων (στο 66΄διατήρησε την ψυχραιμία του βλέποντας τον Πόι έτοιμο να παραβιάσει την εστία του με εξ΄ επαφής κεφαλιά, ενώ ένα λεπτό αργότερα δεν έμεινε μετεξεταστέος στο τεστ αντανακλαστικών που του υπέβαλε το διαγώνιο σουτ του Βλαχοδήμου) κρατούσαν καρφωμένο στη σέντρα το στείρο 0-0.

Αυτό που δεν μπόρεσε να ξεκολλήσει ούτε ο Καστίγιο κάνοντας του κεφαλιού του στο 74΄,μετά από σέντρα του Ακόστα από τα αριστερά, πριν βγάλει το ψωμί του για σήμερα ο Βιβιανί!

Την ίδια ώρα που τα αβίαστα λάθη των ποδοσφαιριστών του Άρη υποχρέωναν την μπάλα να στριφογυρνά έξω από την περιοχή τους, ο Καστίγιο δυσχέραινε ακόμα περισσότερο την κατάσταση για τους συμπαίκτες του, καταδικάζοντάς τους να αγωνιστούν στα τελευταία λεπτά με αριθμητικό μειονέκτημα εξαιτίας μιας… βρεφικής αποβολής του, αφού δέχθηκε την κίτρινη κάρτα για παρεμπόδιση του Βιβιανί!

Κάτι που μπορεί να μην πλήρωσαν, ωστόσο ο Άρης έμεινε για μία ακόμα αγωνιστική, όχι μόνο μακριά από τη νίκη, αλλά μακριά από το γκολ, όπως και η Ξάνθη με την καλή εμφάνιση, αφού για επίσης ακόμα μία αγωνιστική, αυτή δεν συνδυάστηκε με το τρίποντο…

Το τελικό 0-0 σφράγισε έτσι τις προσπάθειες των δυο ομάδων υπό τις αποδοκιμασίες και τα μακρόσυρτα γιουχαρίσματα των φίλων του Άρη...

Θυμηθείτε το pregame της αναμέτρησης

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη της αναμέτρησης ΑΡΗΣ - SΚODA ΞΑΝΘΗ



Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved