Τρίποντο με χτυποκάρδι για τον ΠΑΣ (photos)

Τρίποντο με χτυποκάρδι για τον ΠΑΣ (photos)

Μόνο την ουσία είχε ο ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά κι αυτή έφτανε έστω και οριακά για να υπερκεράσει στους «Ζωσιμάδες» το εμπόδιο της Κέρκυρας (2-1). Οι Φαίακες πραγματοποίησαν την καλύτερή τους φετινή εμφάνιση, είχαν δύο δοκάρια, ωστόσο προδόθηκαν από τα αμυντικά τους λάθη.

Δεν έμειναν σίγουρα ευχαριστημένοι ο Στεφάν Ντεμόλ και οι οπαδοί του ΠΑΣ που βρέθηκαν στο γήπεδο από την εμφάνιση της ομάδας τους. Το σημαντικό, ωστόσο, είναι ότι και στην κακή του μέρα, ο «Αγιαξ» κατάφερε να πάρει ένα υπερπολύτιμο τρίποντο από μια Κέρκυρα που έδειξε ότι αδικεί τον εαυτό της με τη βαθμολογική θέση στην οποία βρίσκεται. Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, έβγαλαν αρετές στο γήπεδο και αν μη τι άλλο άφησαν υποσχέσεις για μια καλύτερη συνέχεια. Για να την έχουν, βέβαια, θα πρέπει τα καλά τους «στοιχεία» να τα φανερώνουν ούτως ή άλλως και όχι αφού πρώτα δουν την εστία τους να παραβιάζεται.

Σε ένα μετριότατο πρώτο ημίχρονο, η κάθε ομάδα είχε από ένα καλό επτάλεπτο και σε αυτό το διάστημα δημιούργησε ευκαιρίες και σημείωσε και γκολ. Ο ΠΑΣ, ο οποίος ξεκίνησε και πιο δυνατά την αναμέτρηση, απείλησε στο 7’ με τον Μπεσέρα να αστοχεί σε τετ α τετ, σκόραρε στο 9’ με τον Αργεντινό να παίρνει εκδίκηση και έφτασε κοντά στο 2-0 στο 13’, όταν ο Μπακαγιόκο βρέθηκε φάτσα με τον Γκαλίνοβιτς, αλλά νικήθηκε από τον Κροάτη. Σε αυτό το διάστημα, οι Γιαννιώτες εκμεταλλεύτηκαν τα πολλά αμυντικά κενά που παρουσίασε η Κέρκυρα και τον λάσθος υπολογισμό του Γκαλίνοβιτς στη φάση του γκολ, αλλά με το πέρασμα του χρόνου, έριξαν στροφές.

Το καλό επτάλεπτο των Φαιάκων ήρθε στο τέλος του πρώτου μέρους και συγκεκριμένα από το 39’ έως και τη λήξη του ημιχρόνου. Η ομάδα του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς στριφογυρνούσε για αρκετά λεπτά γύρω από την περιοχή του Κηπουρού και τελικά κατάφερε να ισοφαρίσει στο 44’ με κεφαλιά του Λαμπρόπουλου, ενώ λίγο έλειψε να κάνει και το 2-1 στην αμέσως επόμενη φάση. Ατύχησε, όμως, καθώς έπειτα από την κόντρα που έβαλε ο Κώτσιος για να απομακρύνει τον κίνδυνο στη συρτή σέντρα του Γιάντση, η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι.

Άλλο ματς

Οι προσευχές… όλων στους «Ζωσιμάδες» να δουν ένα καλύτερο δεύτερο ημίχρονο, έπιασαν τόπο, με κάποια στοιχεία βέβαια να θυμίζουν το πρώτο 45λεπτο. Με απλά λόγια, ο ΠΑΣ μπήκε και πάλι πιο ορεξάτος στο γήπεδο, έφτιαξε μια καλή φάση με τον Βίλα στο 52’, πίεσε περισσότερο και τελικά έφτασε στο πολυπόθητο γκολ. Ο Γκαλίνοβιτς δεν αντέδρασε σωστά στην εκτέλεση φάουλ του Κυριάκου, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς και ο Τζημόπουλος δεν είχε καμία διάθεση να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Με κοντινό πλασέ έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους και τη δυνατότητα να ανοίξουν την άμυνα των Φαιάκων.

Φαίνεται, ωστόσο, ότι για να πεισμώσουν και να παρουσιάσουν στο γήπεδο τις δυνατότητές τους, οι παίκτες του Μπάντοβιτς πρέπει να νιώθουν πίεση και να βρίσκονται πίσω στο σκορ. Μόλις δέχθηκε το 2-1, η Κέρκυρα άλλαξε εντελώς αγωνιστικό πρόσωπο. Σε αυτό βοήθησε βέβαια και η είσοδος του Μετίν που έβγαλε πολλή ενέργεια και παρέσυρε και τους συμπαίκτες του. Ο Τούρκος, ωστόσο, εξελίχθηκε σε μοιραίο παίκτη. Στα είκοσι και κάτι λεπτά που η Κέρκυρα έπαιξε ρέστα για να ισοφαρίσει, ο Μετίν έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι (σε αυτή τη φάση σίγουρα δεν ήταν μοιραίος μια και ήταν δύσκολο να σκοράρει από τη θέση που βρισκόταν), ενώ στο 79’ νικήθηκε από τον Κηπουρό σε ανεπανάληπτο τετ α τετ. Εστω και αν αγχώθηκε, ο ΠΑΣ κατάφερε να διατηρήσει μέχρι τέλους το προβάδισμα και πανηγύρισε τη δεύτερη εντός έδρας φετινή του νίκη, αφήνοντας απογοητευμένο τον Μπάντοβιτς και ουραγό την Κέρκυρα.

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό το ΠΑΣ Γιάννινα - Κέρκυρα.



Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved