MotoGP Ιαπωνία: Σεισμός Ντάνι

MotoGP Ιαπωνία: Σεισμός Ντάνι

Οι σεισμοί δεν έχουν ονόματα, όμως αυτός που τάραξε τον κόσμο των MotoGP στην Ιαπωνία είχε και όνομα και… ομάδα. Ήταν ο Ντάνι Πεντρόζα της Repsol Honda.

Ντάνι Πεντρόζα (Repsol Honda Team), Χόρχε Λορένθο (Yamaha Factory Racing) και ο Κέισι Στόνερ (Repsol Honda Team) ήταν οι τρεις πρώτοι στο Μοτέγκι σε έναν δραματικό αγώνα.

Ποινές, πτώσεις, λάθη και ο Ντάνι Πεντρόζα να είναι στο τέλος ο νικητής εκμεταλλευόμενος όλες τις ατυχίες και τα λάθη των αντιπάλων του, οδηγώντας με τον δικό του τρόπο. Από την αρχή μέχρι το τέλος ήταν πρώτος στην κατάταξη, δεν απειλήθηκε ουσιαστικά από τον Χόρχε Λορενθο και πήρε την 3η  φετινή του νίκη. Ο ρυθμός του ήταν πολύ καλός. Ακόμη και αν ήταν ο συναθλητής του, Κέισι Στόνερ, στο παιχνίδι ο Ισπανός θα ανέβαινε στο πόντιουμ.


Τον ίδιο σχεδόν αγώνα έκανε τον Χόρχε Λορένθο. Ο Ισπανός επίσης δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά πράγματα καθώς εκμεταλλεύτηκε τις ατυχίες των αντιπάλων του. Προσπάθησε και πίσε τον Πεντρόζα αλλά δεν είχε το ρυθμό να διεκδικήσει την πρώτη θέση.


Από τον πρώτο κιόλας γύρο ο Κέισι Στόνερ έδειξε πως θα ήταν ο νικητής. Στο πρώτο κομμάτι του αγώνα έφτιαξε μια διαφορά ασφαλείας και με το ρυθμό που είχε ήταν δύσκολο να τον περάσει κάποιος. Στον 5ο γύρο όμως, είχε ένα τεράστιο «tank slapping», έχασε το σημείο για τα φρένα με αποτέλεσμα να βγει εκτός πίστας. Ο Στόνερ είπε αργότερα ότι από το τράνταγμα το εμπρός φρένο δεν δούλευε και έπρεπε να πιέζει τη μανέτα πολλές φορές για να επανέλθει! Αυτή η δύσκολη στιγμή τον έριξε στην 7η θέση και έπειτα έπρεπε να πιέσει για να επιστρέψει στις πρώτες θέσεις. Ξεκίνησε να περνά διαδοχικά όλους όσους είχε μπροστά του και τελικά βρέθηκε στην 3η θέση. Μην μπορώντας να καλύψει τη διαφορά με τους 2 πρώτους αποφάσισε να μείνει 3ος και να πάρει τους βαθμούς του πόντιουμ. Η διαφορά του στη βαθμολογία μειώθηκε στους 40 βαθμούς από τον Λορένθο, αλλά ακόμα έχει την πρωτοπορία.

Μεγάλη μάχη είχαμε (όπως αναμενόταν) για την 4η  θέση της κατάταξης μεταξύ των Μάρκο Σιμονσέλι (San Carlo Honda Gresini) και Αντρέα Ντοβισιάοζο (Repsol Honda Team). Οι δύο αναβάτες έκαναν άκυρη εκκίνηση και δέχτηκαν ποινή διέλευσης από τα πιτς τη στιγμή που βρίσκονταν στις πρώτες θέσεις. Επέστρεψαν στον αγώνα, αλλά ο ρυθμός τους, τους επέτρεψε να φτάσουν να παλεύουν για την 4η θέση. Στον τελευταίο γύρο ο Σιμονσέλι εκμεταλλεύτηκε ένα πολύ μικρό λάθος του Ντοβισιόζο και τον πέρασε.

Την πρώτη εξάδα έκλεισε ο Μπεν Σπις Ben (Yamaha Factory Racing), ο οποίος είχε με τη σειρά του μια έξοδο από την πίστα, όταν συγκρούστηκε στον πρώτο γύρο με τον Βαλεντίνο Ρόσι (φωτογραφία). Ο «doctor» ήταν άτυχος. Μόλις στη δεύτερη στροφή του αγώνα στριμώχτηκε ανάμεσα στις δύο Yamaha, έχασε τον έλεγχο της Ducati με αποτέλεσμα να πέσει και να παρασύρει μαζί του τον Μπεν Σπις.

Άσχημη πτώση είχε ο Έκτορ Μπαρμπέρα (Mapfre Aspar Ducati Team MotoGP) ο οποίος έσπασε την κλείδα του.
Επόμενο Grand Prix είναι σε δύο εβδομάδες στο Philip Island της Αυστραλίας.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1ος Ντάνι Πεντρόζα (Repsol Honda Team) 42:47,481”

2ος Χόρχε Λορένθο (Yamaha Factory Racing) +7,299”

3ος Κέισι Στόνερ (Repsol Honda Team) +18,380”

4ος Μάρκο Σιμονσέλι (San Carlo Honda Gresini) +23,550”

5ος Αντρέα Ντοβισιάοζο (Repsol Honda Team) +23,691”

6ος Μπεν Σπις (Yamaha Factory Racing) +37,604”



Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved