«Καθαρίζει» και με στημένα ο Ατρόμητος… (video + photos)

«Καθαρίζει» και με στημένα ο Ατρόμητος… (video + photos)

Με τον Κώστα Μήτρογλου να προσθέτει στο ενεργητικό του άλλα δύο τέρματα εκμεταλλευόμενoς ισάριθμες εκτελέσεις φάουλ, ο Ατρόμητος επικράτησε 2-1 στο Περιστέρι του Παναιτωλικού, που μείωσε με τον Εντζεγκουέλε, αλλά δεν απείλησε ποτέ με ισοφάριση.

Πραγματοποιώντας μετριότατη εμφάνιση στο πρώτο 45λεπτο, αλλά πολύ καλύτερη στην επανάληψη και με τον Κώστα Μητρογλου να αφήνει και πάλι το στίγμα του σκοράροντας δις και έχοντας και δοκάρι, ο Ατρόμητος παρέμεινε για πέμπτη αγωνιστική αήττητος κατακτώντας συγχρόνως την παρθενική του εντός έδρας νίκη. Η ομάδα του Περιστερίου, βέβαια, άγχωσε για ακόμη μία φορά τους οπαδούς της, καθώς ο Παναιτωλικός μείωσε νωρίς σε 2-1, εντούτοις κράτησε μέχρι τέλους το προβάδισμα και έπιασε-προσωρινά τουλάχιστον-κορυφή.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ καλό ρυθμό εκατέρωθεν και με τον Παναιτωλικό να φοβίζει δις τον Ιτάνζ. Αφού γλίτωσε, ο Ατρόμητος πήρε μέτρα στο γήπεδο, έχασε κι αυτός μια ευκαιρία με κεφαλιά του Μήτρογλου, αλλά από το 15' μέχρι το 37’, επέστρεψε στα της Τρίπολης. Αν όντως δηλαδή τα χάπια που πήραν οι παίκτες του Γιώργου Δώνη ήταν ληγμένα, η δράση τους διατηρήθηκε για μία εβδομάδα.

Ασύνδετος, με λάθη στη μεσαία γραμμή και αδυναμία τροφοδότησης του Μήτρογλου, ο Ατρόμητος ήταν ακίνδυνος. Όχι τόσο κακός όσο στο ματς με τον Αστέρα, αλλά ανάλογα φλύαρος. Πάνω, όμως, που οι Κυανόλευκοι φαινόταν να μην βρίσκουν τρόπο να φτάσουν με αξιώσεις στα καρέ του Μπλάζιτς, ήρθε μια καλή εκτέλεση φάουλ του Επστάιν στο 37’ και η εύστοχη προβολή του Μήτρογλου και οι ισορροπίες άλλαξαν.

Ο Παναιτωλικός, ο οποίος μέχρι εκείνο το σημείο κρατούσε εύκολα το μηδέν στα μετόπισθεν έχοντας συγχρόνως και αρκετά καλή κυκλοφορία όταν η μπάλα βρισκόταν στην κατοχή του, προδόθηκε από μια αδράνεια της αμυντικής του γραμμής, που μέχρι τώρα αποτελεί και την Αχίλλειο πτέρνα του. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι δεν «έχτισε» πάνω στο καλό ξεκίνημα, υπό την έννοια ότι δεν εκμεταλλεύτηκε στο ελάχιστο την ταχύτητα των ακραίων Καμαρά, Μπουμάλ και τη διάθεση του Θεοδωρίδη.

Γκολ καρμπόν και μείωση χωρίς αντίδραση

Για καλή του τύχη, ο Ατρόμητος πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, χωρίς να χρειαστεί και πάλι να κάνει οργανωμένη επίθεση. Το δεύτερο γκολ του Μήτρογλου θύμισε το πρώτο. Εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία, λάθος του Κούσα και εύκολο έργο για τον ούτως ή άλλως δεινό σκόρερ.

Το σοκ του 2-0 ξύπνησε τον Παναιτωλικό. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Εντζεγκουέλε μείωσε αξιοποιώντας το γύρισμα του Κούσα σε  φάση που ξεκίνησε επίσης από στημένο (κόρνερ) και το ματς απέκτησε ξανά ενδιαφέρον. Ο Μπάμπης Τεννές έριξε στη μάχη τον Καραμαλίκη, αφού πρώτα οι γηπεδούχοι έχασαν μια καλή ευκαιρία για το 3-1 (πάλι με τον Μήτρογλου), ωστόσο λίγο αργότερα αναγκάστηκε να αποσύρει τον τραυματία Καμαρά αντικαθιστώντας τον με τον Σέγιε.

Θα περίμενε κανείς τον Παναιτωλικό να καταβάλλει ύστατη προσπάθεια για να ισοφαρίσει, ωστόσο μετά το 2-1 και μέχρι τις καθυστερήσεις, οι Κυανοκίτρινοι αρκέστηκαν σε παθητικό ρόλο και δεν απείλησαν τον Ιτάνζ. Βλέποντας βέβαια τη μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι μετά τη λόμπα του Μήτρογλου (73’) και την ομάδα του να μην «καθαρίζει», ο Δώνης αποφάσισε να χρησιμοποιήσει και δεύτερο αμυντικό μέσο (Μπάλλας). Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να διεκδικήσει κάτι στα τελευταία λεπτά, γέμισε την περιοχή, αλλά οι παίκτες του δεν είχαν ψυχραιμία και καθαρό μυαλό για να «βγάλουν» τη μεγάλη φάση.

Πολύ καλοί από πλευράς γηπεδούχων οι στόπερ Φυτανίδης και Τόμας, ο Ζουέλα στα χαφ και βέβαια ο σκόρερ, δεν ξεχώρισε κάποιος από τους φιλοξενούμενους που μάλλον αδίκησαν τους εαυτούς τους.

Θυμηθείτε το pregame της αναμέτρησης

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη της αναμέτρησης ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

«Καθαρίζει» και με στημένα ο Ατρόμητος… (video + photos)



ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved