WRC Γαλλίας: Mini έκπληξη

WRC Γαλλίας: Mini έκπληξη

Ο Ντάνι Σόρντο (Mini John Cooper Works) είναι πρώτος στο ράλι Γαλλίας μετά από μία επεισοδιακή πρώτη ημέρα.

Ο Ισπανός προσπαθώντας να προσαρμόσει το Mini στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι χαλάει τη φιέστα (και τη DS3) των Βρετανών και κυρίως Γάλλων μέσα στην έδρα τους.  Ο Ντάνι Σόρντο στο τέλος της πρώτης ημέρας του Ράλι Γαλλίας βρίσκεται στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης και αφήνει τις εργοστασιακές ομάδες να απορούν. Τον ακολουθούν οι Πέτερ Σόλμπεργκ (PSWRT Citroen DS3) και Σεμπαστιάν Οζιέ (Red Bull Total Citroen DS3). Ο προστατευόμενος του Κάρλος Σάινθ οδήγησε γρήγορα και σταθερά όλη την ημέρα και στην τελευταία ΕΔ με έναν πολύ καλό χρόνο κατάφερε να κάνει το άλμα από την 3η θέση στην 1η της γενικής κατάταξης και να δείξει σε όλους ότι τα Mini μπορούν να διεκδηκήσουν τη νίκη.Η πρωτοπορία του Σόρντο είναι όμως μικρή, δίνοντάς μας ελπίδες για μία συνέχεια με έντονο ενδιαφέρον. Ο Πέτερ Σόλμπεργκ βρίσκεται στη 2η θέση, μόνο 1 δευτερόλεπτο πίσω από τον Sordo, οδηγεί ταχύτατα το δικό του ιδιωτικό του DS3 WRC, δεν κάνει λάθη και έχει έναν ξεκάθαρο στόχο: τη νίκη.  Επίσης δεν σκοπεύει να ακολουθήσει οδηγίες από την Citroen αν του δοθούν, έτσι η «μάχη» με τον Οζιέ (3ος) θα είναι πολύ έντονη.

Ο Οζιέ πίστεψε πως θα κέρδιζε εύκολα τον αγώνα όταν ο Λεμπ εγκατάλειψε στην 3η ειδική διαδρομή του αγώνα. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας αναγκάστηκε να εγκαταλείψει από πολύ νωρίς τον αγώνα λόγω βλάβης στον κινητήρα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, υποψίες για προβλήματα στον κινητήρα του Οζιέ εμφανίστηκαν προς το τέλος της ημέρας, όταν στην 7η ειδική ο Γάλλος είχε μικρά προβλήματα.

Οι χιλιάδες φίλοι  του Λεμπ δεν θα τον δουν να τρέχει το Σάββατο και την Κυριακή με το πλεονέκτημα των  superally καθώς η Citroen δεν διακινδυνεύει να κάνει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στον κινητήρα. Την τελευταία φορά που είχαμε εγκατάλειψη του πολυπρωταθλητή ήταν στο Ακρόπολις του 2009 (2 χρόνια 3 μήνες και 17 ημέρες).

Για άλλη μία φορά τα Ford Fiesta RS WRC της Abu Dhabi Ford έδειξαν ότι μπορούν να είναι γρήγορα στην άσφαλτο αλλά για μία ακόμα φορά οι οδηγοί τους έκαναν λάθη. Στην 3η ειδική του αγώνα τόσο ο Μίκο Χίρβονεν όσο και ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα είχαν εξόδους και έχασαν πολύ χρόνο. Στον υπόλοιπο αγώνα όμως έδειξαν ταχύτητα, ιδιαίτερα ο Λάτβαλα (5ος).

Η εγκατάλειψη του Λεμπ δεν ήταν η μοναδική. Ξεχωρίζει αυτή του Κίμι Ραϊκόνεν, που είναι αρκετά ασυνήθιστη. Ο Φινλανδός πριν από την εκκίνηση της 3ης ειδικής προσπαθούσε στην απλή διαδρομή να ζεστάνει τα λάστιχά του συγκρούστηκε με τον Χένινγκ Σόλμπεργκ και το DS3 του έπεσε σε ένα χαντάκι. Η ζημιά που έγινε στην εμπρός δεξιά ανάρτηση δεν ήταν σημαντική. Ο Ραϊκόνεν  θα μπορούσε να ξεκινήσει το Σάββατο με superally αλλά ο Φινλανδός επέλεξε να μη συνεχίσει και επέστρεψε στο σπίτι του στην Ελβετία.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1ος . Ντάνι Σόρντο (John Cooper Works Mini)  1.23: 02,1”

2ος .Πέτερ Σόλμπεργκ (PSWRT Citroen) + 1,0”

3ος .Σεμπαστιάν Οζιέ (Red Bull Total Citroen DS3) + 2,8”

4ος .Κρις Μικ (John Cooper Works Mini) + 54,5”

5ος .Γιάρι Μάτι Λάτβαλα (Abu Dhabi Ford Fiesta)  + 1:13,7”

6ος . Μίκο Χίρβονεν (Abu Dhabi Ford Fiesta) + 1:20,6”

WRC Γαλλίας: Mini έκπληξη



ΠΑΟΚ: Ίωση ο Κωνσταντέλιας και χάνει το ντέρμπι!
ΠΑΟΚ: Ίωση ο Κωνσταντέλιας και χάνει το ντέρμπι!
ΑΕΚ: Αγάλματα των Νεστορίδη και Παπαϊωάννου θα τοποθετηθούν στην «OPAP Arena»
ΑΕΚ: Αγάλματα των Νεστορίδη και Παπαϊωάννου θα τοποθετηθούν στην «OPAP Arena»
Συνελήφθη γνωστός μπασκετμπολίστας για ενδοοικογενειακή βία - Χτυπούσε και δάγκωνε τη σύντροφό του
Συνελήφθη γνωστός μπασκετμπολίστας για ενδοοικογενειακή βία - Χτυπούσε και δάγκωνε τη σύντροφό του
AEK: Ξανά αποχή από τους παίκτες – Όλα ανοικτά για το ματς με τον ΠΑΟΚ
AEK: Ξανά αποχή από τους παίκτες – Όλα ανοικτά για το ματς με τον ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved