Πανταζή: «Δεν είχαμε καταλάβει το μέγεθος»

Πανταζή: «Δεν είχαμε καταλάβει το μέγεθος»

Η χάλκινη Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ, Κλέλια Πανταζή θυμάται στιγμή προς στιγμή το δρόμο προς το μετάλλιο στις 30 Σεπτεμβρίου 2000.

Μόλις 15 ετών, η λεπτοκαμωμένη Κλέλια ήταν μέλος της Εθνικής Ελλάδος του ανσάμπλ που είχε λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίνδεϊ το 2000. Τότε ούτε καν μπορούσε να αντιληφθεί τι θα ακολουθούσε. Η ελληνική ομάδα του ανσαμπλ ανέβαινε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο και η Κλέλια Πανταζή γινόταν η μικρότερη σε ηλικία Ελληνίδα Ολυμπιονίκης στην ιστορία των Αγώνων.

Έντεκα χρόνια μετά, η «χρυσή» στις καρδιές μας, Κλέλια θυμάται στο Onsports τι είχε συμβεί, στις 30 Σεπτεμβρίου 2000.

«Τα θυμάμαι όλα. Το λάθος που έγινε στις κορίνες, τα συναισθήματα που βγήκαν εκείνη την ώρα, τις στιγμές πίσω στα προθερμαντήρια που επικρατούσε ένας ψιλοπανικός. Θυμάμαι ότι κρατηθήκαμε καλά στο δεύτερο πρόγραμμα και πήραμε το μετάλλιο. Την ώρα της απονομής παρά το γεγονός ότι είχαμε γίνει Ολυμπιονίκες και είχαμε κερδίσει μετάλλιο, δεν το χαιρόμασταν», θυμήθηκε η Κλέλια Πανταζή.

Ερωτηθείσα εάν σήμερα έχει φύγει η πίκρα για το «χαμένο» χρυσό, απαντά, «Δεδομένης της προσπάθειας και της προετοιμασίας που είχαμε κάνει τότε, είχαμε τη σιγουριά των προγραμμάτων και όλοι μας είχαν για φαβορί, οπότε και τώρα αν ήμουν σε αυτήν την θέση, θα ήμουν το ίδιο στενοχωρημένη. Ήξερα ότι είχαμε τις δυνατότητες της πρώτης θέσης».

Εάν μπορούσε να αντιληφθεί το μέγεθος της επιτυχίας, αφού ήταν μόλις 15 ετών, σχολίασε: «Καμία σχέση. Ήμουν τόσο μικρή και δεν είχα καταλάβει ακόμα το μέγεθος των Αγώνων που βρισκόμουν. Ωστόσο και σαν χαρακτήρας δεν αγχώνομαι πολύ εύκολα, οπότε ήμουν ψύχραιμη, υπήρχε άγχος αλλά ως ένα σημείο».

Η Κλέλια Πανταζή δεν μπορεί να ξεχάσει και την αντίδραση του κόσμου, «ο κόσμος πάντα βοηθάει. Θυμάμαι τη στιγμή που έγινε το λάθος, ακούστηκε δυνατά ένα «αααα», ήταν η απογοήτευση του κόσμου που δεν το περίμενα. Όταν κάναμε το πρόγραμμα με τα παιδιά του Πειραιά, όλος ο κόσμος χτυπούσε ρυθμικά παλαμάκια σε όλο το τραγούδι».

Οι σχέσεις που έχουν τώρα τα κορίτσια μεταξύ τους, «δεν μπορούμε να μιλάμε καθημερινά. Με ην Χαρά Καρυάμη είμαστε κολλητές και βλεπόμαστε πιο συχνά, αλλά όλες μαζί βρισκόμαστε μία στο τόσο».

Ερωτηθείσα, εάν έχουν παρακολουθήσει όλες μαζί το βίντεο των Αγώνων με την επιτυχία τους, είπε: «Όλες μαζί δεν έχουμε δει ποτέ το βίντεο, αλλά αν συζητήσουμε για αυτό, θα αναφέρουμε πόσο μικρές ήμασταν και τι κατορθώσαμε να κάνουμε τότε. Επίσης, από χθες, το ξεκινήσαμε εγώ και η Χαρά Καρυάμη και θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες, βάζουμε στο προφίλ μας στο Facebook φωτογραφία μας  με το χάλκινο μετάλλιο και ανεβάζουμε βιντεάκια από το Σίδνεϊ για να θυμίσουμε στον κόσμο τι είχε γίνει».

Με τι ασχολείται η Κλέλια Πανταζή σήμερα; «Πριν τρεις ημέρες γύρισα από το Παγκόσμιο στο Μονπελιέ, όπου είχα πάει με την Εθνική για την πρόκριση στις 12 ομάδες που θα πάνε στο test event των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου και ήθελα να στηρίξω ψυχολογικά τα κορίτσια. Επίσης, έχω δίπλωμα κριτή και τα τρία τελευταία χρόνια ασχολούμαι με παιδιά και είχα πρωταθλήτριες. Ωστόσο, το έχω αφήσει  τον τελευταίο χρόνο γιατί δουλεύω πια στο στρατό και δεν υπάρχουν περιθώρια».



Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved