Πολύ σκληρός για να… πεθάνει ο ΠΑΟΚ στο Καζάν! (video+photos)

Πολύ σκληρός για να… πεθάνει ο ΠΑΟΚ στο Καζάν! (video+photos)

Βαθμό βγαλμένο από ατόφιο χρυσάφι έριξε στο σακούλι του ο ΠΑΟΚ στο Καζάν. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» αναδείχτηκε ισόπαλος (2-2) με την Ρούμπιν και πραγματοποίησε ένα σημαντικό βήμα για την πρόκρισή στην επόμενη φάση του Europa League σε μία αναμέτρηση… ροντέο.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης προηγήθηκε 1-0 στο ημίχρονο (με γκολ του Αθανασιάδη) βρέθηκε να χάνει 2-1 στο 66΄ωστόσο δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα. Με γκολ του Φωτάκη στο 81΄ισοφάρισε και αν μη τι άλλο χαροποίησε τον Λάζλο Μπόλονι, που την παραμονή του αγώνα χαρακτήριζε καλή και την ισοπαλία.

Στο α΄ημίχρονο η αγωνιστική σοβαρότητα του ΠΑΟΚ κυριάρχησε στο παιχνίδι. Οι Θεσσαλονικείς με τακτική και στρατηγική και ποδοσφαιριστές που μπορούσαν να την υπηρετήσουν έφεραν το ματς εκεί που ήθελαν και πήραν το... τιμόνι με το γκολ του Αθανασιάδη στο 22΄ σε ένα γενικότερα καταπληκτικό α΄ημίχρονο.

Στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε μεταμορφωμένος προς το χειρότερο, με αποτέλεσμα να χάσει για 25 λεπτά τα αβγά και τα πασχάλια! Τα τρεξίματα σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου πήγαν περίπατο, το ίδιο και η συνοχή μεταξύ των γραμμών, οι αυτοματισμοί και οι αλληλοκαλύψεις, στοιχεία που έβγαλε σε μεγάλο βαθμό στο παιχνίδι του ο Δικέφαλος στα πρώτα 45 λεπτά.

Η Ρούμπιν έκανε... πάρτι στο χώρο του κέντρου και αφού έπαιξε σαν την... γάτα με το ποντίκι την ομάδα του Μπόλονι ισοφάρισε στο 52΄και έφερε το παιχνίδι τούμπα στο 66΄.

Η είσοδος του Ιβιτς  στο 71΄«ανάστησε» τον ΠΑΟΚ και άλλαξε τις ισορροπίες. Οι Θεσσαλονικείς βρήκαν ξανά τα πατήματά τους, κράτησαν την μπάλα στα πόδια και ανεβάζοντας σταδιακά στροφές, κατάφεραν να «τρυπήσουν» την άμυνα των γηπεδούχων με τον Φωτάκη στο 80΄φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια κατακτώντας εν τέλει τον «χρυσό» βαθμό.

Σούπερ α΄ημίχρονο

Ο Λάζλο Μπόλονι επιφύλασσε μια μικρή έκπληξη στο αρχικό σχήμα, όχι όμως σε επίπεδο προσώπων, αλλά ρόλων και διάταξης. Ο Ρουμάνος τεχνικός έβαλε τους Φωτάκη, Αρίας και Λαζάρ να παίξουν ο ένας δίπλα στον άλλο στο χώρο του κέντρου, με εμφανή στόχο να απονευρώσει την μεσαία γραμμή των γηπεδούχων και να τους δημιουργήσει προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας.

Στις υπόλοιπες θέσεις, ο Κρέσιτς  κάτω από τα δοκάρια, κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μαλεζάς – Κοντρέρας, δεξιά ο Έτο, αριστερά ο Λίνο, δεξί χαφ ο Γεωργιάδης, αριστερό ο Βιεϊρίνια και φουνταριστός ο Αθανασιάδης.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ φρέναρε τον ρυθμό, κάλυψε όλους τους χώρους και «τσαλάκωσε» την ανάπτυξη των γηπεδούχων. Οι δύο πρώτες ευκαιρίες του αγώνα από πλευράς ρωσικής ομάδας (που προήλθαν από κάποια αβίαστα λάθη παικτών του ΠΑΟΚ) κατέληξαν στον κάλαθο των αχρήστων και η τρίτη στο πλεχτό, από το «δολοφονικό» πόδι του Αθανασιάδη στο 22΄.

Ο «Killer» του «Δικεφάλου» εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την έξοχη ενέργεια του Γεωργιάδη από την δεξιά πτέρυγα και με γυριστό σουτ τίναξε τα δίχτυα και έβαλε την ελληνική ομάδα στην θέση του οδηγού (0-1).

Παρεμπιπτόντως, οι περισσότερες επιθετικές ενέργειες των παικτών του ΠΑΟΚ άρχιζαν και τελείωναν από την δεξιά πτέρυγα (με κύριο εκφραστή τον ταχύτατο Γεωργιάδη) και όχι από αριστερά με το βαρύ... πυροβολικό που ακούει στο όνομα Αντελίνο Βιεϊρίνια!

Το γκολ «πάγωσε» την Ρούμπιν και «ζέστανε» ακόμη περισσότερο τους παίκτες του Μπόλονι με πρώτο και καλύτερο τον Αθανασιάδη. Ο νεαρός επιθετικός όντας πλέον «on fire» λίγο έλειψε να κάνει διπλή… κηδεία στους οικοδεσπότες στο 36΄ωστόσο το δυνατό σουτ από θέση βολής έδιωξε σε κόρνερ ο Ριζικόφ.

Στα τελευταία λεπτά μέχρι την λήξη του α΄ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ άντεξε στην πίεση των γηπεδούχων(με κορυφαίο στην άμυνα τον Στέλιο Μαλεζά) και έφυγε για τα αποδυτήρια... καβάλα στο άλογο!

Με την έναρξη του β΄ημιχρόνου το γήπεδο έγειρε σαν τον κεκλιμένο πύργο της Πίζα προς την πλευρά του Κρέσιτς. Οι Ρώσοι μπήκαν με τρομερή ορμή, έκλεισαν τον ΠΑΟΚ στα καρέ του και αφού του χτύπησαν το… καμπανάκι με το δοκάρι του Κασάεφ (47΄) ισοφάρισαν (1-1) με σουτ του Βαλντέζ στο 52’΄.

Λίγα δευτερόλεπτα πριν το γκολ των Ρώσων ο Μπαλάφας αντικατέστησε τον τραυματία Αρίας, ενώ μετά το 1-1 ακολούθησε και δεύτερη αναγκαστική αλλαγή με τον Κοντρέρας να δίνει την θέση του στον Τσιρίλο.

Ο ΠΑΟΚ έψαχνε εις μάτην την αυτοκυριαρχία του και τα πατήματά του, μετά το γκολ της ισοφάρισης. Οι γηπεδούχοι δεν πήραν το πόδι από το γκάζι, οι παίκτες του Μπόλονι εν αντιθέσει με το α΄ημίχρονο αδυνατούσαν να κρατήσουν την μπάλα χάνοντας την μάχη του κέντρου και ως φυσικό επακόλουθο ήρθε το δεύτερο γκολ (2-1) της Ρούμπιν με κοντινό πλασέ του Ντιαντιούν στο 66΄.

«Ανάσταση» με Ιβιτς

Ο Μπόλονι επιχείρησε να τονώσει το απονευρωμένο κέντρο του και έδωσε φανέλα βασικού στον Ιβιτς αποσύροντας στον πάγκο τον Λάζαρ στο 71΄, έμπνευση που τον έβγαλε... ασπροπρόσωπο.

Ο Ιβιτς πρωταγωνίστησε στην αγωνιστική μεταμόρφωση του ΠΑΟΚ που κορυφώθηκε στο 80΄με το γκολ της ισοφάρισης (2-2) από τον Φωτάκη. Στα εναπομείναντα λεπτά οι παίκτες του Μπόλονι έδειξαν χαρακτήρα και μέταλλο, κράτησαν χωρίς να απειληθούν την πολύτιμη ισοπαλία και μάλιστα «φλέρταραν» στις καθυστερήσεις με το τρίτο γκολ.

Δείτε την βαθμολογία του ομίλου του ΠΑΟΚ εδώ.

Θυμηθείτε τις φάσεις του παιχνιδιού ΕΔΩ.



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved