Απολογήθηκαν οι μισοί (photos)

Απολογήθηκαν οι μισοί (photos)

Απολογίες μόνο τεσσάρων εκπροσώπων ΠΑΕ και παραγόντων στην πειθαρχική επιτροπή της Football League, καθώς τα αιτήματα αναβολής που κατέθεσαν έξι ΠΑΕ και δύο ποδοσφαιριστές έγιναν δεκτά. Όλες οι απολογίες στο Onsports. «Έξω φρενών» ο Σάμιος.

Με τις απολογίες για τις υποθέσεις του Θρασύβουλου, του Διαγόρα, του Πανθρακικού με τον Ιωνικό και της Δόξας Δράμας έγινε τελικά η διαδικασία στην πειθαρχική επιτροπή της Football League με τις αποφάσεις να αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Οι Διαγόρας Ρόδου και Ιωνικός μετά τις απολογίες και τις καταθέσεις των μαρτύρων πήραν προθεσμία να καταθέσουν υπομνήματα ως το απόγευμα της Δευτέρας .

Η διαδικασία ξεκίνησε με τα αιτήματα αναβολών που κατέθεσαν όσοι δεν ήθελαν να εκδικαστεί, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, σήμερα η υπόθεσή τους, με αποτέλεσμα να υπάρξει τη Δευτέρα (03/10) νέα παρουσία στην πειθαρχική επιτροπή των Αγροτικού Αστέρα, Λεβαδειακού, Αετού Σκύδρας, Δόξα Κρανούλας, Ρόδου αλλά και των ποδοσφαιριστών Ηλιόπουλου και Θάνου. Στη συνέχεια ακολουθήθηκε ξεχωριστή διαδικασία για κάθε δικογραφία, με την σειρά που αναφέρονται παρακάτω.

Η διαδικασία για το Θρασύβουλος-Ηλιούπολη

Ο Αλέξης Κούγιας που ήταν μάρτυρας στις περισσότερες των υποθέσεων, αναφερόμενος στην υπόθεση του Θρασύβουλου είπε: «Είναι γεγονός πως ο Τσακογιάννης είχε σχέσεις παντού. Διαιτητής ήταν ο Δημητρόπουλος με τον οποίο είχε σχέσεις ο Τσακογιάννης... Επηρέαζε παίκτες, προπονητές ο Τσακογιάννης.... Νομίζω, πάντως, ότι ο Θρασύβουλος δεν είχε σχέση. Εμένα η ομάδα που δεν θα βοηθούσα ποτέ είναι ο Θρασύβουλος. Υπάρχουν ομάδες που έχουν ανέβει σα στραγάλια. Έχω καλή άποψη για κ. Ρόδη, δεν ξέρω αν με ξεγέλασε... Μέσα στον Θρασύβουλο υπάρχουν και... κακοί. Θέλω να πω ότι δεν υπήρχε περίπτωση να μιλήσω υπέρ του Θρασύβουλ».

Από την πλευρά τους οι άνθρωποι της ομάδας της Φυλής, δια στόματος Αργύρη Λίβα,υποστήριξαν ότι δεν έχουν ακόμα καταλάβει για ποιο λόγο έχει κληθεί η ΠΑΕ Θρασύβουλος από τη στιγμή που δεν υπάρχει καμία σαφής κατηγορία που να προκύπτει από τη δικογραφία για την ομάδα της Φυλής.

Ο διαιτητής Δημητρόπουλος είπε πως: «Είχα πάει καλά σε εκείνο το παιχνίδι. Η ΚΕΔ με όρισε σε τρία ακόμα παιχνίδια μετά από αυτό. Αυτό δείχνει ότι πήγα καλά στο παιχνίδι εκείνο». Ο Χαράλαμπος Αγγελόπουλος εμφανίστηκε ως μάρτυρας, με την ιδιότητα του παρατηρητή διαιτησίας, μιλώντας θετικά για τον διαιτητή Δημητρόπουλο, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του Αλέξη Κούγια.

Ο δικηγόρος του διαιτητή Δημητρόπουλου, κ. Γρηγορίου, υποστήριξε ότι υπάρχουν πολλές αοριστίες στη δικογραφία και πως η βαθμολογία του πελάτη του στον εν λόγω αγώνα ήταν άριστη. Κάτι που αποδεικνύεται από τους ορισμούς που είχε σε αγώνες στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Τόνισε επίσης πως δεν υπάρχουν στοιχεία.

Η διαδικασία για το Διαγόρας-Ηλιούπολη

Ο Αλέξης Κούγιας μεταξύ άλλων είπε: «Ο Διαγόρας και η Ηλιούπολη είναι από τις πιο βρόμικες ομάδες. Όλοι ήξεραν το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα. Όλοι ήξεραν επίσης τι έκανε ο Χρυσοχοΐδης από όταν ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο. Ο ίδιος μου είχε πει ότι όταν είσαι με το πιστόλι στο κεφάλι, κάνεις εκπτώσεις ηθικής. Ο ποδοσφαιριστής Ρούσεφ μου είχε πει ότι δε θα είχαν να ταΐσουν τα παιδιά τους αν δεν έκαναν αυτά. Έπρεπε να πάω στο Παρίσι και να δω τον Πλατινί για να γίνει κάτι. Δεν λέω ότι ο Χρυσοχοΐδης είναι κακοποιός, αλλά η ομάδα του κατέστρεψε άλλες ομάδες».

«Ο Βύζας θα γίνει η νέα Ηλιούπολη. Κάνει κουμάντο ο Θοδωρής Αντωνάκος, άνθρωπος του Τσακογιάννη. Θα κάνω καταγγελία», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Παναχαϊκής συνδέοντας τον Βύζα Μεγάρων με τον Γιώργο Τσακογιάννη και την Ηλιούπολη.

Ο δικηγόρος του κ. Χρυσοχοΐδη, ανέφερε πως ο πελάτης του ήθελε να απεμπλακεί από το Διαγόρα καθώς «ήταν αιχμάλωτος καταστάσεων», όπως είπε χαρακτηριστικά. Ο Αλέξης Κούγιας από την πλευρά του, είπε πως, «ο Χρυσοχοΐδης δε συμφωνούσε στις απειλές του Τσακογιάννη, όμως έχουμε ένα κενό, δε ξέρω στο τέλος αν αναγκάστηκε να κάνει πράγματα».

Ο συνήγορος του κ. Χρυσοχοΐδη επισήμανε πως ο πελάτης του θέλει να φύγει από το ποδόσφαιρο και δεν μπορεί με τον Αλέξη Κούγια να τονίζει «Να φύγει!», επιμένοντας ότι ο αγώνας του Διαγόρα με την Ηλιούπολη ήταν στημένος. «Ο διαιτητής Σέγγος είναι εξαιρετικός αλλά… Δεν είναι ανάγκη να πάρει λεφτά ένας διαιτητής για να κάνει κάτι, αυτό θέλω να πω», σχολίασε για το διαιτητή του αγώνα, Γιώργο Σέγγο, ο Αλέξης Κούγιας.

Ο Αλέξης Κούγιας τόνισε ακόμα ότι: «Ο Μάκης Σιδηρόπουλος είναι ο «γκουρού» του παράνομου στοιχήματος. Υπάρχουν συνομιλίες του με τον Τσακογιάννη. Πριν το παιχνίδι της Ηλιούπολης με το Διαγόρα συνομίλησαν και ο Τσακογιάννης του είπε να τους πει να μη βάλουν τους ξένους γιατί είναι καλοί, να βάλουν τους μικρούς».

Πρόσθεσε επίσης ότι: «Στο Διαγόρα ο Σούλης Παπαδόπουλος δεν πληρώθηκε κι έφυγε και μετά πήραν τον Ρουτζιέρη που για μένα ήταν ο καλύτερος προπονητής του πρωταθλήματος. Αν δείτε το καλοκαίρι, όλοι οι νεαροί παίκτες του Διαγόρα πήγαν σε καλές ομάδες, τους μεγάλους δεν τους πήρε κανείς».

Ο Αλέξης Κούγιας σχολίασε επίσης: «Ο Πουλόπουλος (σ.σ. ποδοσφαιριστής Διαγόρα) είναι καλύτερος από το Μόρα, αλλά έχει μπλέξει με κακές παρέες. Όπως είναι ο πρώην συμπαίκτης του στην Προοδεύτικη, ο Σιδηρόπουλος». «Δεν είχαμε παίκτες στον αγώνα με την Ηλιούπολη. Παίξαμε με παιδιά 17 και 18 ετών. Η αλήθεια είναι ότι από την άλλη πλευρά, μας παρακαλούσαν», είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Πουλόπουλος.

Ο Γιώργος Πουλόπουλος είπε ακόμα ότι: «Δε με πήρε ποτέ τηλέφωνο ο Νικολόπουλος (σ.σ. παίκτης Ηλιούπολης). Παρακάλια πάντα υπάρχουν, καμιά φορά σε πιέζουν κιόλας. Τον αγώνα δεν τον δώσαμε, παίξαμε όσο μπορούσαμε καλύτερα και χάσαμε 2-1».

«Τη χρονιά που τέλειωσε ήμουν ο παλαιότερος διαιτητής της κατηγορίας και στον αγώνα αυτό υπήρχε παρατηρητής. Έχω εξοργιστεί γιατί διασύρομαι εδώ και ένα τρίμηνο, για ένα παιχνίδι που δε μου διαμαρτυρήθηκε κανείς. Δεν καταλαβαίνω γιατί είμαι εδώ», είπε ο Γιώργος Σέγγος.

Ο διαιτητής Γιώργος Σέγγος υποστήριξε πως με την βοήθεια του προέδρου της ΕΠΣ Ευβοίας, κ. Παπακωνσταντίνου, βρήκε σε ποιόν ανήκει το τηλέφωνο που τον εμπλέκει στην υπόθεση. Όπως υποστήριξε ο Ευβοιώτης ρέφερι το τηλέφωνο ανήκει στον δημοσιογράφο, Μάριο Παρλιάρο.

Ο κ. Γρηγορίου, συνήγορος του Γιώργου Σέγγου υποστήριξε πως ο τραπεζικός λογαριασμός που φέρεται να ανήκει στον πελάτη του και να τον εμπλέκει στην υπόθεση των στημένων, ανήκει στο δημοσιογράφο που αναφέρθηκε ανωτέρω. Σε ερώτηση του προέδρου γιατί δεν έχει κατατεθεί αυτό στον εισαγγελέα, ο Γιώργος Σέγγος απάντησε πως ακόμα δεν έχει κληθεί. Ο κ. Σέγγος υποστήριξε πως στο λογαριασμό τραπέζης που ανήκει στον Μάριο Παρλιάρο υπάρχει μια κατάθεση 10.000 ευρώ από την ΠΑΕ Ηλιούπολη για διαφήμιση και μετά τις 10/03 δεν υπάρχει καμία κίνηση.

Ο προπονητής Πέτρος Ρουτζιέρης, υποστήριξε στη δική του κατάθεση πως: «Στο ματς με την Ηλιούπολη κανείς δε με ενόχλησε. Τώρα ξεκινάω την προπονητική μου καριέρα, δεν μπορώ να πω σε 18 χρονών παιδιά να καθίσουν να χάσουν». Ο δικηγόρος της πλευράς του Διαγόρα υποστήριξε επίσης πως υπήρξαν πιέσεις από την πλευρά του Γιώργου Τσακογιάννη προς τον Πέτρο Ρουτζιέρη. Ο νυν πρόεδρος της ομάδας της Ρόδου, Μιχάλης Σταθόπουλος, μίλησε για εκφοβισμό προς τον κ. Χρυσοχοΐδη.

Η διαδικασία για το Ιωνικός-Πανθρακικός

Ο Αλέξης Κούγιας για τον αγώνα του Ιωνικού με τον Πανθρακικό, υποστήριξε πως δεν ξέρει τίποτα. Είπε όμως πως ο Ιωνικός μετά το Χρήστο Κανελλάκη άλλαξε. Ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης από την πλευρά του είπε πως δεν έχει καμία σχέση ούτε ο ίδιος, ούτε ο Ιωνικός με όσα έχουν κατηγορηθεί. Τόνισε δε, πως το παιχνίδι με την ομάδα της Κομοτηνής ήταν «ζωής ή θανάτου» για αυτή της Νίκαιας.

Ο κ. Τζελέπης, πρόεδρος του Πανθρακικού, υποστήριξε ότι η ομάδα του βρήκε εχθρικό κλίμα στην Νίκαια. Ο κ. Ρέμελης – που είναι πρύτανης στο πανεπιστήμιο Θράκης – κλήθηκε ως μάρτυρας και ανέφερε ότι: «Ήμουν στο γήπεδο και είδα σκληρά μαρκαρίσματα και εχθρικό κλίμα. Αποκλείεται να υπήρχε σκηνοθεσία εντός κι εκτός γηπέδου».

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Πανθρακικός, Θόδωρος Σαββάκης, τόνισε πως: «Στην Κομοτηνή έχουμε κάνει πολλά, όπως το γήπεδο. Άδικα μας εμπλέκουν. Παίζουν χρήματα στο στοίχημα σε αγώνες μας αλλά δεν ήταν τα αποτελέσματα αυτά που ήθελαν τα πονταρίσματα». Ο κ. Λίβας από την πλευρά του σχολίασε ότι άνθρωποι όπως οι διοικούντες του Πανθρακικού πρέπει να μένουν στο ποδόσφαιρο καθώς προσφέρουν.

Η διαδικασία για το Ηλιούπολη-Δόξα Δράμας

Ο Αλέξης Κούγιας πήρε το λόγο και σχολίασε πως γνωρίζει προσωπικά τον κ. Σάμιο και τον χαρακτήρισε αξιόπιστο άτομο. Το διαιτητή του παιχνιδιού τόνισε ότι δεν τον γνώριζε ενώ σχολίασε ότι αν ήθελε ο Τσακογιάννης μπορούσε να βάλει την ομάδα του να χάσει. «Αυτό που δεν καταλαβαίνω, είναι γιατί όλοι εσείς δεν πήγατε σε ένα αστυνομικό τμήμα», είπε προς τους ανθρώπους της Δόξας Δράμας ο Αλέξης Κούγιας.

«Αισθάνομαι θλίψη που βρίσκομαι εδώ καθώς με βάλατε στο τσουβάλι με τους άλλους γιατί παίξαμε με την Ηλιούπολη. Είμαι πλοιοκτήτης και απόφοιτος της νομικής με άριστα. Καμία κατηγορία δεν υπάρχει σε βάρος μου», είπε αρχικά ο πρόεδρος της Δόξας Δράμας, Θανάσης Σάμιος, που ήταν φανερά εκνευρισμένος με την παρουσία του ίδιου και της ομάδας του στην αίθουσα.

«Τα τσουβάλια θα ξεχωρίσουν, θα το δείτε στο τέλος», είπε ο πρόεδρος της επιτροπής, Ευάγγελος Κατσής, απαντώντας στα όσα ανέφερε ο κ. Σάμιος για τσουβάλιασμα.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ένας παράγοντας με κάλεσε σε μια πλατεία να συναντηθούμε, είναι κακό αυτό; Ο Τσακογιάννης με ρώτησε αν «καίγομαι» για το παιχνίδι και του είπα ότι θα το πάρω κανονικά. Με συνοδεία φύγαμε από την Ηλιούπολη, φάγαμε ξύλο και στο ημίχρονο και στο τέλος. Έχουν γραφτεί αυτά στον Τύπο. Μου κάνετε επαγγελματική ζημιά, εγώ αύριο θα πάω στην Κορέα και μου προκαλείτε ζημιά με αυτά που κάνετε. Θέλω μια συνομιλία μου, σας προκαλώ να μου φέρετε».

Ο πρόεδρος της πειθαρχικής επιτροπής είπε στον κ. Σάμιο πως δεν υπάρχει κάποια συνομιλία και ο πρόεδρος της Δόξας Δράμας τόνισε ότι του ζητήθηκαν χρήματα από τον Χάλκο. Όταν αρνήθηκε τόνισε ότι άρχισαν να τηλεφωνούν στον Κασδοβασίλη άνθρωποι της Ηλιούπολης. Όπως τόνισε, δεν ήταν ανάγκη να πληρώσει για έναν αγώνα που η ομάδα του κέρδισε καθαρά στο γήπεδο.

Ο πρόεδρος της Δόξας Δράμας εμφανίστηκε αρκετά εκνευρισμένος από την παρουσία του στην πειθαρχική επιτροπή της Football League και μεταξύ άλλων είπε: «Θα δικαιωθούμε, θα αγωνιστούμε στη Super League και θα είμαστε παράδειγμα. Με Έλληνες ποδοσφαιριστές με Μ.Ο. 22 ετών. Εγκαλώ τον κ. Αντωνακάκη γιατί το κατηγορητήριο δεν ευσταθεί και προσβάλλει την υπόστασή μου και τα ανθρώπινα δικαιώματά μου. Δε φαίνομαι πουθενά να μιλάω και με καλείται γιατί με πήρε τηλέφωνο ο Νίκος Χάλκος της Ηλιούπολης και συναντήθηκα μαζί του στη Γλυφάδα».

Ο τερματοφύλακας της Δόξας Δράμας, Ντίνο Σέρεμετ, υποστήριξε ότι έγινε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι στην Ηλιούπολη και πως χτυπήθηκε στη φισούνα του γηπέδου στο ημίχρονο και στο τέλος του παιχνιδιού. Μάλιστα ο πρόεδρος της Δόξας Δράμας και οι συνήγοροί του έφεραν ένα dvd με τα όσα έγιναν σε εκείνη την αναμέτρηση αλλά δε το δέχθηκε το προεδρείο.

Θυμηθείτε τη διαδικασία των απολογιών όπως σας την πρόσφερε LIVE το Onsports.



Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved