Μπαλάρα και... χαμένη ευκαρία (videos+photos)

Μπαλάρα και... χαμένη ευκαρία (videos+photos)

Τη δέκατη ήττα (2-1) του σε ισάριθμους αγώνες στην Αγγλία γνώρισε, στο «Emirates Stadium», από την Άρσεναλ, ο εξαιρετικός, κατά τα άλλα, Ολυμπιακός. Τα… δώρα της άμυνας των «ερυθρόλευκων» χάρισαν, ουσιαστικά, τη νίκη στους «κανονιέρηδες». Δοκάρι στο 65’ για τον Τοροσίδη.

 

Ως μαγική εικόνα θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος το αποτέλεσμα ανάμεσα στην Άρσεναλ και τον Ολυμπιακό, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και μόνο λόγω ατυχίας δεν κατάφεραν ν’ αποσπάσουν τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας. Οι «κανονιέρηδες» κλείστηκαν πολλές φορές στα καρέ τους, όμως τα δύο... δώρα της άμυνας του Ολυμπιακού ήταν αρκετά για να πάρουν τη νίκη. Ψαλιδίστηκαν, μετά την ήττα, οι ελπίδες τους για πρόκριση στην επόμενη φάση, καθώς την ίδια ώρα η Μαρσέιγ επιβλήθηκε της Ντόρτμουντ με 3-0.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Το παιχνίδι ξεκίνησε δυνατά, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να προσπαθούν να δείξουν τα… δόντια τους στους αντίστοιχους της Άρσεναλ, οι οποίοι παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές (όπως και ο Ολυμπιακός) στη σύνθεσή τους, σε σχέση με τα προηγούμενα ματς, στην Πρέμιερ Λιγκ. Οι πρωταθλητές Ελλάδας ήταν αυτοί που δημιούργησαν πρώτοι ευκαιρία (4’), όταν το σουτ του Φουστέρ, μετά από πάσα του Φέισα, πέρασε μόλις άουτ. Στη συνέχεια οι Άγγλοι ανέβασαν ρυθμούς και προσπάθησαν να φτάσουν στο γκολ, το οποίο θα άνοιγε το δρόμο για τη πρώτη τους νίκη στο φετινό Champions League. Αυτό, τελικά, δεν άργησε να έρθει, καθώς μόλις στο 8’, μετά από ολιγωρία της «ερυθρόλευκης» άμυνας, ο 18άχρονος Τσάμπερλειν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Κοστάντσο (1-0).

Στο 14’ οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν κοντά στο γκολ της ισοφάρισης, όμως ο Αρτέτα κατάφερε ν’ απομακρύνει την μπάλα πριν αυτή περάσει την τελική γραμμή, μετά από διπλή προσπάθεια του Τζεμπούρ. Οι Άγγλοι «απάντησαν» γρήγορα και μάλιστα με γκολ, το οποίο και αυτό ήταν «δώρο» της άμυνας του Ολυμπιακού. Στο 20’, συγκεκριμένα, ήταν η σειρά του αριστερού μπακ της αγγλικής ομάδας να εκμεταλλευτεί αδράνεια της άμυνας των πρωταθλητών και με κοντινό πλασέ, από πλάγια θέση, να ανεβάσει το δείκτη του σκορ (2-0).

Το δεύτερο γκολ των «κανονιέρηδων» φαίνεται ότι… ξύπνησε ακόμα περισσότερο τους ποδοσφαιριστές του Ερνέστο Βαλβέρδε και στη συνέχεια, με οργανωμένες επιθέσεις, κυρίως από τα πόδια του Ιμπαγάσα, προσπάθησαν να πατήσουν στην αντίπαλη περιοχή. Ο Αργεντινός, λοιπόν, έχοντας… συμμάχους τους Μιραλάς και Φέισα, έδωσε το έναυσμα για την επιστροφή του Ολυμπιακού στο παιχνίδι.

Αυτό, τελικά, συνέβη στο 26’ όταν ο Φουστέρ, με δυνατή κεφαλιά, μετά από παράλληλη σέντρα του Ιμπαγάσα, μείωσε σε 2-1. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε συνέχισε στις ίδιες ταχύτητες και έχοντας παράλληλα καλή κυκλοφορία της μπάλας, μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πετύχει κάποιο γκολ. Αυτό ισχύει και σε ότι αφορά στην Άρσεναλ, η οποία, ουσιαστικά, δεν απείλησε την εστία του Κοστάντσο μέχρι το 45’.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια καλή φάση για τον Ολυμπιακό (48’), όταν το μακρινό σουτ του Μιραλάς πέρασε άουτ. Η Άρσεναλ απάντησε με τον ίδιο τρόπο με τον Τσάμπερλειν (50’), ενώ στη συνέχεια αμφότερες αναλώθηκαν σε ένα γρήγορο τέμπο, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω.

Στο 64’ ο Ολυμπιακός έφτασε για άλλη μια φορά κοντά στο γκολ, αλλά η τύχη γύρισε την πλάτη στο εξαιρετικό αριστερό σουτ του Τοροσίδη έξω από την περιοχή, καθώς η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Σέζνι.

Ο Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος προφανώς είχε αντιληφθεί ότι υποτίμησε τον Ολυμπιακό, αποφάσισε στο επόμενο, κιόλας, λεπτό (65’) να ρίξει στη μάχη τον Ράμσει, ενώ στο 69’ έκανε το ίδιο και με τον Φαν Πέρσι. Στο μεταξύ (68’) ο Κοστάντσο, ο οποίος φέρει σίγουρα ευθύνη στο δεύτερο γκολ των Άγγλων, κράτησε ανέπαφη την εστία του σε σουτ του Αρσάβιν από πλεονεκτική θέση.

Στο 73’ ο Βαλβέρδε πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Αμπντούν και Μοντέστο (στις θέσεις των Μιραλάς και Ορμπάιθ), με τον Φουστέρ να περνά στην αριστερή πλευρά της επίθεσης, ενώ στο 79’, στην προσπάθειά του να δώσει ανάσες στον Τζεμπούρ (ο οποίος μετακινήθηκε στην αριστερή πλευρά), πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Πάντελιτς (στη θέση του Φουστέρ). Ο Βενγκέρ απάντησε με τον Γκιμπς ένα λεπτό αργότερα.

Στα τελευταία δέκα της αναμέτρησης τα συστήματα πήγαν… περίπατο, καθώς η θέληση των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού για να πετύχουν κάποιο τέρμα και η αντίστοιχη των Άγγλων να κρατήσουν το υπέρ του σκορ δεν επέτρεψαν να παιχθεί ποδόσφαιρο αξιών.{textlink}

Θυμηθείτε LIVE, λεπτό προς λεπτό, την εξέλιξη του αγώνα, όπως σας τη μεταφέρει το Onsports, πατώντας ΕΔΩ.

Θυμηθείτε το pregame της αναμέτρησης, όπως σας τη μετέφερε το Onsports, πατώντας ΕΔΩ.

Δείτε τη βαθμολογία του ομίλου του Ολυμπιακού πατώντας ΕΔΩ



Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved