Το… πρόωρο αντίο ενός μεγάλου παίκτη

Το… πρόωρο αντίο ενός μεγάλου παίκτη

Με αφορμή την αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Στουρμ Γκρατς το Onsports θυμάται την «μαύρη» νύχτα του Χρήστου Κωστή, όταν τραυματίστηκε σοβαρά το 1997 απέναντι στους Αυστριακούς.

Μία μόνο στιγμή είναι ικανή για να «στιγματίσει» την καριέρα ενός ποδοσφαιριστή. Μία λάθος εκτίμηση ή μία πράξη ηρωισμού μπορεί να καταστρέψει μεγάλα όνειρα και μεγάλες προσδοκίες.

Ο Χρήστος Κωστής σε ηλικία 25 ετών με την παρουσία του τα προηγούμενα χρόνια στα ελληνικά γήπεδα είχε αναγκάσει πολλούς να περιμένουν μεγάλα πράγματα από τον ίδιο.

Μία πενταετία στον Ηρακλή και ακόμα τέσσερα χρόνια με την φανέλα της ΑΕΚ, είχαν αναδείξει τον Έλληνα διεθνή ως έναν από τους καλύτερους επιθετικούς της χώρας.

Όλα, όμως, άλλαξαν σε μία φάση. Ήταν το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης ΑΕΚ - Στουρμ Γκρατς για το Κύπελλο Κυπελλούχων στην Νέα Φιλαδέλφεια, όταν ο 25χρονος τότε επιθετικός βρέθηκε απέναντι στον Καζίμιερζ Σίντορτσουκ.

Κάνοντας το πλασέ, ο Πολωνός γκολκίπερ έκανε την έξοδο και χωρίς προφανώς να το θέλει τραυμάτισε σοβαρά τον Χρήστο Κωστή. Ο επιθετικός της ΑΕΚ, υπέστη κάταγμα κνήμης – περόνης και οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για απουσία έξι μηνών από τους αγωνιστικούς χώρους.

Δυστυχώς, οι συγκεκριμένες εκτιμήσεις βγήκαν λάθος και ο Κωστής χρειάστηκε να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τρία ολόκληρα χρόνια και γενικά ποτέ του δεν κατάφερε να επιστρέψει στα υψηλά στάνταρ του παρελθόντος.

Με αφορμή την αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Στουρμ Γκρατς, που μόνο άσχημες μνήμες μπορεί να προκαλέσει στους φιλάθλους της ομάδας, παρά την πρόκριση, το Onsports θυμάται την μικρή, αλλά επιτυχημένη καριέρα του Χρήστου Κωστή.

Ένας «Θεός» στον… Ημίθεο

Πολλοί ποδοσφαιριστές κατά την διάρκεια της καριέρας τους, χαρακτηρίζονται ως «Θεοί». Μόλις στα 17 του, ο Χρήστος Κωστής πέρναγε το κατώφλι του προπονητικού κέντρου του Ηρακλή.

Οι φίλοι των Θεσσαλονικιών είδαν στο πρόσωπο του νεαρού ποδοσφαιριστή τον νέο μεγάλο ηγέτη της αγαπημένης τους ομάδας. Στην πενταετία που φόρεσε την κυανόλευκη φανέλα, κατάφερε να εντυπωσιάσει τους πάντες με 24 τέρματα σε 110 εμφανίσεις.

Το ταλέντο του ήταν μεγάλο για τον Ηρακλή και έτσι κατάφερε να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Η πρωταθλήτρια τότε ΑΕΚ έκανε την μεγάλη κίνηση και απέκτησε τον «Έλληνα Κρόιφ» κάνοντας μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της για το μέλλον.

Τα όνειρα και ο… εφιάλτης

Πηγαίνοντας στην πρωταθλήτρια ΑΕΚ ο Χρήστος Κωστής ονειρευόταν μία καριέρα γεμάτη τίτλους και επιτυχίες. Στην δεύτερή του χρονιά με τους «κιτρινόμαυρους» ο Έλληνας επιθετικός κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο, καθώς στον τελικό του Κυπέλλου απέναντι στον Απόλλων Αθηνών στο εντυπωσιακό 7-1, ήταν εκείνος που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 89’.

Έναν χρόνο αργότερα και πάλι ο Κωστής ξεκίνησε πολύ δυνατά την σεζόν. Η παρουσία του με την φανέλα της ΑΕΚ, έκανε τους φίλους της ομάδας να ονειρεύονται ένα απίστευτο επιθετικό δίδυμο που να αποτελείται από τους Χρήστο Κωστή και Ντέμη Νικολαΐδη.

Κάτι, όμως, που είδαν οι φίλοι της «Ένωσης» μόνο για τρεις μήνες. Δυστυχώς ο 25χρονος τότε επιθετικός στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Στουρμ Γκρατς τραυματίστηκε σοβαρά καθώς υπέστη κάταγμα κνήμης – περόνης και χρειάστηκε να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τρία ολόκληρα χρόνια.

Η εμπειρία στο εξωτερικό

Μπορεί ο Χρήστος Κωστής να ήταν τραυματισμένος, ωστόσο η Άντερλεχτ τον εμπιστεύτηκε και τον απέκτησε το επόμενο καλοκαίρι με την ελπίδα να μπορέσει να επιστρέψει άμεσα στους αγωνιστικούς χώρους.

Στο Βέλγιο ωστόσο, δεν είδε κάτι καλύτερο από τους γιατρούς και πήγαινε από εγχείρηση σε εγχείρηση και εντέλει δεν αγωνίστηκε καθόλου με τους «μοβ».

Έτσι το 2000 επέστρεψε στην ΑΕΚ, όπου και πάλι είχε αρκετά προβλήματα με τραυματισμούς. Στις επτά συμμετοχές που είχε με τους «κιτρινόμαυρους» κατάφερε να σκοράρει μία φορά στην αναμέτρηση με την Δόξα Δράμας.

Εκείνη την χρονιά κατέκτησε και το δεύτερό του κύπελλο, όταν η ΑΕΚ επικράτησε με 2-1 του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, χωρίς η συνεισφορά του να είναι μεγάλη βέβαια.

Το 2005 αποχώρησε από την Ελλάδα και πάλι για να συνεχίσει την καριέρα του στην Αλκή Λάρνακας. Με τους Κύπριους στη μία σεζόν που αγωνίστηκε εκεί, κατάφερε να κάνει 19 συμμετοχές, πετυχαίνοντας τρία τέρματα.

Το 2007 και σε ηλικία 35 ετών τελείωσε την καριέρα του σε άλλη Ήπειρο. Συγκεκριμένα, μέσω γνωριμιών που είχε με τον Γιάννη Αναστασίου, αγωνίστηκε σε θυγατρική ομάδα του Άγιαξ, στην Άγιαξ Κέιπ Τάουν της Νοτίο Αφρικής.

Με τους Αφρικανούς αγωνίστηκε μόλις δύο φορές χωρίς να μπορέσει να πετύχει κάποιο τέρμα και εντέλει τελείωσε την καριέρα του, η οποία δεν εξελίχθηκε όπως θα περίμεναν όλοι από έναν ποδοσφαιριστή με τεράστιο ταλέντο αλλά και μεγάλη ατυχία…

Το… πρόωρο αντίο ενός μεγάλου παίκτη



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved