Τα πρακτικά και οι επιστολές στη δημοσιότητα από τον Τζίγκερ!

Τα πρακτικά και οι επιστολές στη δημοσιότητα από τον Τζίγκερ!

Επειτα από την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γιάννης Ξυλάς, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης αποφάσισε να κοινοποιήσει στα ΜΜΕ τα πρακτικά των συνεδριάσεων της ΓΗΠΕΛ, ώστε να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο.

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης με την ενέργειά του αυτή σηκώνει το γάντι που του πέταξε νωρίτερα ο Γιάννης Ξυλάς και πλέον είναι σε θέση οι οπαδοί του Παναθηναϊκού να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα για τη διαδικασία που τηρήθηκε όλο αυτό το διάστημα.

Συγκεκριμένα, δημοσιοποιήθηκε το περιεχόμενο τεσσάρων επιστολών, αλλά και από τα πρακτικά δύο συνεδριάσεων του Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και της ΓΗΠΕΛ.

Μάλιστα  στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, στις 9 Μαρτίου 2010, στην οποία είχε προεδρεύσει ο Τζίγκερ, ως θέματα ημερησίας διάταξης ήταν: α) το αίτημα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την επιστροφή του ποσού προκαταβολής για τα έργα του νέου γηπέδου στο Βοτανικό και: β) συζήτηση επί της δέσμης προτάσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Η ανταλλαγή των επιστολών ανάμεσα στον Γιάννη Ξυλά και τον Γιάννη Βαρδινογιάννη πραγματοποιείται στις 31 Μαρτίου 2010, όταν ο πρώτος θέτει στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός το αίτημα για την παράδοση του σχεδίου βιωσιμότητας του νέου γηπέδο, εκφράζοντας και τη δυσαρέσκειά του για μη ενημέρωση του ιδίου και των υπολοίπων μελών του Δ.Σ. της ΓΗΠΕΛ. «Δεν είμαι ευχαριστημένος από τον τρόπο που λειτουργούμε σαν Δ.Σ.», τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Ξυλάς, ο οποίος παραδέχεται πως αποφασίστηκε στο τελευταίο Δ.Σ. της ΓΗΠΕΛ η επιστροφή της προκαταβολής στην ΠΑΕ, αλλά ζητά αναλυτική αναφορά όλων των εξόδων που είχαν μέχρι τότε γίνει για το project του Βοτανικού μαζί με τα απαραίτητα παραστατικά: «Δεν τίθεται ασφαλώς θέμα εμπιστοσύνης (γιατί και αυτό αναφέρθηκε από τον Βαγγέλη), αλλά δεν είναι δυνατόν το Δ.Σ. να μην έχει αυτά τα στοιχεία», συμπληρώνει ο Ξυλάς. Θέτει ακόμα και θέμα μη ανταπόκρισης του περιεχομένου των πρακτικών, όσων συζητήθηκαν στο Δ.Σ. της 9ης Μαρτίου.

Στην απάντησή του, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό για διακοπές, όπως διευκρινίζει στον Γιάννη Ξυλά, κάνει λόγο για σκόπιμη αναφορά ανακριβειών και χαρακτηρίζει ψευδή τα θέματα που έθιξε στην επιστολή του.

Υπενθυμίζει στον Ξυλά ότι την πλήρη ανάλυση των εξόδων της ΓΗΠΕΛ θα την κάνει επίσημα η Deloite, διευκρινίζοντας ότι αυτό ήταν κάτι που ζήτησε ο ίδιος ο Τζίγκερ προσωπικά στο προηγούμενο Δ.Σ. «Δεν θυμάμαι να μας απείλησες ότι τα ζητάει ο πρόεδρος της ΠΑΕ, διότι ουδέποτε έθεσες τέτοιο θέμα (εξ αρχής είχα δηλώσει ότι τον έλεγχο θα τον έκανε εταιρεία). Δεν σε τιμά λοιπόν να ισχυρίζεσαι κάτι το οποίο είναι ψέμα», απάντησε ο Τζίγκερ.

Συνεχίζοντας, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης αναφέρεται στο επιχειρηματικό σχέδιο του γηπέδου και διευκρινίζει πως για να γίνει μια ολοκληρωμένη οικονομική μελέτη θα πρέπει να έχει οριστικοποιηθεί το έργο και οι συμφωνίες γύρω από αυτό. Εκφράζει δε την απορία του για τους ισχυρισμούς του Ξυλά πως δεν τον ενημέρωνε κανείς: «Η επικοινωνία σου με τον κ. Σαμαρά ήταν από όσο γνωρίζω άμεση και χωρίς περιορισμούς. Είχες μιλήσει από όσο γνωρίζω πολλές φορές μαζί του για τα θέματα του γηπέδου και μέχρι τώρα δεν είχες κανένα πρόβλημα. Τι άλλαξε τώρα και παριστάνεις ότι δεν είχες ενημέρωση;», τόνισε ο Τζίγκερ και εξέφρασε ευθέως τον προβληματισμό του για το κατά πόσο όλοι είναι ενωμένοι στον Παναθηναϊκό, στο θέμα του γηπέδου λέγοντας: «Βέβαια, δεν σου κρύβω ότι πολλές φορές έχω διερωτηθεί κατά πόσο είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι, σχετικά με το θέμα του γηπέδου».

«Σύμπτωση η προσφυγή;»

Στη συνέχεια της επιστολής του, ο Τζίγκερ αναφέρει τον προβληματισμό του για το αν έκανε καλά όταν τον Οκτώβριο του 2008 παρουσίασε στο Δ.Σ. της ΠΑΕ τον επιχειρηματικό σχεδιασμό του γηπέδου: «όπου εκτός των άλλων δημοσιοποίησα για πρώτη φορά την εμπορική συμφωνία με τον Βωβό. Μόλις μερικές μέρες αργότερα και μια μέρα πριν λήξει η προθεσμία κατετέθει η περίφημη προσφυγή που έχει βάλει σε περιπέτειες το όλο έργο. Ηταν σύμπτωση;».

Κλείνοντας, ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού καλεί τον Γιάννη Ξυλά να αναφέρει τους ισχυρισμούς του στο επόμενο Δ.Σ. της ΓΗΠΕΛ και να στοιχειοθετήσει τις θέσεις του.{textlink}

Ξυλάς: «Ντροπή και παραίτηση»

Στην απαντητική του επιστολή, ο Γιάννης Ξυλάς χαρακτηρίζει λυπηρή την απάντηση του Τζίγκερ, απαξιωτικό και απαράδεκτο το ύφος και τις εκφράσεις και απαντά στην αναφορά του Βαρδινογιάννη για τα ψεύδη λέγοντας: «Είναι τουλάχιστον ντροπή τόσο εύκολα να προσάπτεις τέτοιες βαριές κατηγορίες».

Ακολουθεί η παράθεση από την πλευρά του Ξυλά σημείων της πρώτης επιστολής του και διευκρινίσεων επ' αυτών, όπως ότι είχε φύγει ο Τζίγκερ από το Δ.Σ. όταν έγινε η συζήτηση με τον Σαμαρά για την ανάλυση του ποσού που ξόδεψε η ΓΗΠΕΛ. Κατηγορεί τον Βαρδινογιάννη ότι διάβασε επιπόλαια την επιστολή του στο θέμα του επιχειρηματικού σχεδίου και πως απάντησε βιαστικά, τονίζοντας ότι πιθανή τροποίηση των όρων είναι κάτι που θεωρείται αυτονόητο σε κάθε business plan.

Συνεχίζοντας, ο Γιάννης Ξυλάς εκφράζει την απορία του για όσα αναφέρει ο Τζίγκερ στο κομμάτι της μη ενημέρωσης των μελών του Δ.Σ. της ΓΗΠΕΛ, όπως το είχε θέσει στην πρώτη του επιστολή. «Ξέχασες μήπως το τηλεφώνημά μου προ τριμήνου; Ξέχασες τι σου είχα πει τότε; Γιατί το αποσιωπάς στην απάντησή σου; Πώς δηλαδή πέφτεις ξαφνικά από τα σύννεφα με τη διαμαρτυρία μου; Και εν πάσει περιπτώσει, όποτε μίλησα με τον Βαγγέλη, είχα πρόβλημα και γι΄αυτό τον λόγο του ανέφερα το ίδιο ακριβώς παράπονο. Μπορείς και αυτό να το επιβεβαιώσεις όταν επιστρέψει και ίσως τότε να σταματήσεις να αμφισβητείς τα λεγόμενά μου».

Ο Γιάννης Ξυλάς δηλώνει άγνοια για την αναφορά του Τζίγκερ πως δεν είναι όλοι στο ίδιο καράβι: «Δεν ξέρω πραγματικά ποιούς εννοείς όταν αναφέρεσαι σε «όλους» που δεν είναι στο ίδιο καράβι. Δεν μπορώ πάντως να διανοηθώ ότι εννοείς κάποιος από το Δ.Σ. της ΓΗΠΕΛ. Σε ό,τι αφορά το υπόλοιπο κομμάτι της σκέψης σου σχετικά με προσφυγές και Βωβούς, πραγματικά εδώ σε έχω χάσει, εκτός και αν ξέρεις κάτι που δεν ξέρω».

Κλείνοντας τη δεύτερη επιστολή του, ο Γιάννης Ξυλάς υποβάλλει την παραίτησή του από το Δ.Σ. με άμεση ισχύ: «Δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί να πω προφορικά τα παραπάνω. Το ύφος και το περιεχόμενο της επιστολής σου, όπως και η αξιοπρέπειά μου με αναγκάζουν να παραιτηθώ από το διοικητικό συμβούλιο με άμεση ισχύ. Αν πάλι θέλεις να επανέλθεις επί του θέματος συνολικά όταν επιστρέψεις, ελπίζω να αισθανθείς την ανάγκη να ζητήσεις συγγνώμη. Εύχομαι πραγματικά κάθε επιτυχία στο μεγάλο αυτό έργο».

Τζίγκερ, γλάστρες και φερέφωνα...

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης σε αρκετά αυστηρό ύφος απαντάει στη δεύτερη επιστολή του Γιάννη Ξυλά και επί προσωπικού, τονίζοντας πως το ότι γνωρίζονται από το σχολείο, δεν του δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζει αν ο Ξυλάς είναι άνθρωπος που θέλει να κάνει την «γλάστρα» ούτε τον ενδιαφέρει αν είναι το φερέφωνο κανενός.

«Είναι όμως γεγονός ότι είσαι εντεταλμένος σύμβουλος, τόσο στο Δ.Σ. της ΓΗΠΕΛ, όσο και σε αυτό της ΠΑΕ. Θα ήταν πολύ περίεργο να μην δεχόσουν επιρροές και ακόμα πιο ενδιαφέρον αν δεν υποστήριζες τις απόψεις των μετόχων που σε ψήφισαν για να κατέχεις τις αυτές τις θέσεις και που ουσιαστικά σε εξέλεξαν για να τους εκπροσωπείς», τονίζει ο Τζίγκερ και συνεχίζει: «Είναι γεγονός ότι σε μία από τις πιο κρίσιμες καμπές στη μακρά ιστορία του γηπέδου τη στιγμή που όλα δείχνουν ότι θα αρχίσει να υλοποιείται η κατασκευή εντελώβς ξαφνικά εξαπολύεις μια επίθεση μέσω μιας επιστολής. Η στάση σου αυτή δημιουργεί πολλά ερωτήματα. Για ακόμη φορά σε ρωτώ, όλα αυτά που αναφέρεις γιατί δεν τα εξέφρασες στο πολύ πρόσφατο Δ.Σ. ώστε να εκφράσουν και τα υπόλοιπα μέλη τις απόψεις τους. Γιατί διάλεξες τη συγκεκριμένη στιγμή;

Κλείνοντας σου ανέφερα ότι θα επανέλθω επί του θέματος συνολικά, καθώς έχω σκοπό να συγκαλέσω συμβούλιο για να συζητηθούν τα θέματα τα οποία είχες θίξει στην πρώτη σου επιστολή. Ελπίζω, παρόλο που έχεις δηλώσει παραίτηση να έχεις το θάρρος να παρευρεθείς και να τοποθετηθείς επί όλων των θεμάτων που θίγεις στις πρόσφατες επιστολές σου».

«Αμοιβαίες εξηγήσεις, λήξαν το θέμα»

Το σημερινό... πακέτο επιστολών και πρακτικών που έδωσε στη δημοσιότητα ο Γιάννης Βαρδινογιάννης κλείνει με τα πρακτικά της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΓΗΠΕΛ, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 19 Απριλίου, στην οποία και παραβρέθηκε και ο Γιάννης Ξυλάς. Η επιστολή του προς τον Τζίγκερ ήταν το πρώτο θέμα συζήτησης στην ημερήσία διάταξη και σύμφωνα με το κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα ο κ. Ξυλάς εξέφρασε ορισμένες ανησυχίες σχετικά με τη διαχείριση της εταιρείας και των οικονομικών δεδομένων του project του νέου γηπέδου στον Βοτανικό.

«Ακολούθησε διαλογική συζήτηση επί του περιεχομένου της επιστολής, δόθηκαν αμοιβαίες διευκρινίσεις και συμφωνήθηκε ότι το σύνολο των οικονομικών δεδομένων για την Εταιρεία και το Εργο θα προκύψουν από την έκθεση των Ελεγκτών, στους οποίους έχει ήδη ανατεθεί και ετοιμάζεται έκθεση οικονομικού ελέγχου με βάση την απόφαση, που λήφθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. Με αυτό το δεδομένο, οποιαδήποτε σχετική συζήτηση θα πραγματοποιηθεί μετά την παράδοση της έκθεσης των Ελεγκτών και το θέμα θεωρείται λήξαν», αναφέρεται στο χαρακτηριστικό απόσπασμα των πρακτικών.

Κατεβάστε τα πρακτικά και τις επιστολές που έδωσε στη δημοσιότητα ο Τζίγγερ και τα οποία έχουν ως βασικό θέμα την ΓΗΠΕΛ.

Διαβάστε επίσης την ενημέρωση που έκανε ο πρώην εντεταλμένος σύμβουλος της ΠΑΕ, Βαγγέλης Σαμαράς, στους δημοσιογράφους για την ΓΗΠΕΛ



Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
Europa Conference League LIVE: ΠΑΟΚ – Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Europa Conference League LIVE: ΠΑΟΚ – Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Volley League: Ματσάρα και μείωσε ο Παναθηναϊκός
Volley League: Ματσάρα και μείωσε ο Παναθηναϊκός
ΕΟΚΑΝ: Επιβεβαίωση από FIFA - «Κανένα θετικό δείγμα Έλληνα παίκτη»
ΕΟΚΑΝ: Επιβεβαίωση από FIFA - «Κανένα θετικό δείγμα Έλληνα παίκτη»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved