Η νύχτα των μεγάλων νικών του Ολυμπιακού! (video + photos)

Η νύχτα των μεγάλων νικών του Ολυμπιακού! (video + photos)

Δύο από τις μεγαλύτερες νίκες στην ευρωπαϊκή ιστορία του έχει πανηγυρίσει, σαν σήμερα (28/09), ο Ολυμπιακός. Άγιαξ και Λίβερπουλ υποκλίθηκαν στο μεγαλείο της ομάδας του Πειραιά, με τους φίλους των «ερυθρόλευκων» να ευελπιστούν ότι μπορεί να συμβεί κάτι ανάλογο και απόψε στο Λονδίνο με αντίπαλο την Άρσεναλ.

Ένα… μικρό θαύμα αναζητάει σήμερα (28/09) ο Ολυμπιακός στο «Emirates» κόντρα στην Άρσεναλ έχοντας παράλληλα την παράδοση εις βάρος του. Οι Πειραιώτες δεν έχουν καταφέρει ν’ αποφύγουν ποτέ την ήττα επί αγγλικού εδάφους, οι πιο αισιόδοξοι ωστόσο, μπορούν να… στηριχθούν σε κάποιο άλλο γεγονός για να δουν το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο!

Ποιο είναι αυτό το γεγονός; Μα, το ότι σαν σήμερα (28/09) ο Ολυμπιακός κατάφερε δύο φορές στο παρελθόν να καταβάλει δύο από τα παραδοσιακά μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου!

Η αρχή έγινε το 1983, όταν οι «ερυθρόλευκοι» επικρατώντας 2-0 στο ΟΑΚΑ έριξαν στο… καναβάτσο τον Άγιαξ εξασφαλίζοντας την πρόκρισή τους για τον δεύτερο γύρο του - τότε - κυπέλλου πρωταθλητριών, ενώ πιο πρόσφατα και συγκεκριμένα το 2004 ο Ολυμπιακός «λύγισε» και την Λίβερπουλ επικρατώντας με 1-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων του Champions League.

Το Onsports θυμάται τις δύο συγκλονιστικές νίκες της ομάδας του Πειραιά ευελπιστώντας ότι απόψε το… καλό θα τριτώσει στο Λονδίνο!

28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1983

Ο Ολυμπιακός ως πρωταθλητής Ελλάδας για τέταρτη σερί χρονιά αγωνίζεται στο κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης βρίσκοντας στον δρόμο του στον α’ γύρο της διοργάνωσης τον Άγιαξ.

Οι «ερυθρόλευκοι» δύο εβδομάδες νωρίτερα (14/09) είχαν καταφέρει ν’ αποσπάσουν «λευκή» ισοπαλία στο Άμστερνταμ και πλέον η πρόκριση θα παιζόταν στο «καυτό» Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Περισσότεροι από 70.000 φίλοι των «ερυθρόλευκων» γέμισαν το ΟΑΚΑ και «έσπρωξαν» τον Ολυμπιακό στο να καταβάλει τελικά την αντίσταση των πρωταθλητών Ολλανδίας νικώντας τους στην παράταση με 2-0 χάρη σε δύο τέρματα του Νίκου Αναστόπουλου (94’ και 118’).

Ο «μουστάκιας» ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής εκείνης της επικής πρόκρισης έχοντας άξιο συμπαραστάτη του τον Τάκη Λεμονή, με τον τελευταίο να πραγματοποιεί ίσως την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Ο Ολυμπιακός, με τον Γερμανό Χεέρ στην άκρη του πάγκου του, αγωνίστηκε εκείνο το βράδυ με τους παρακάτω:

Σαργκάνης, Μίχος, Στ. Παπαδόπουλος, Γούναρης (95’ Μητρόπουλος), Βαμβακούλας, Άλμπερτσεν, Νόιμαν, Κουσουλάκης, Ξανθόπουλος, Λεμονής, Αναστόπουλος.

28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2004

Πριν από εφτά χρόνια, ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε στο ολοκαίνουργιο «Γ. Καραϊσκάκης» την Λίβερπουλ, για την 2η αγωνιστική του Champions League της σεζόν 2004-05.

Οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι προέρχονταν από ισοπαλία στο «Ριαθόρ» επί της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, πανηγύρισαν μία σπουδαία νίκη επί της αγγλικής ομάδας χάρη σ’ ένα γκολ του Άκη Στολτίδη με κεφαλιά (17’) αναγκάζοντας την Λίβερπουλ, η οποία λίγους μήνες αργότερα θ’ ανέβαινε στον θρόνο της πρωταθλήτριας Ευρώπης, να υποκλιθεί στο μεγαλείο του Ολυμπιακού!

Η ατμόσφαιρα, την οποία δημιούργησαν εκείνο το βράδυ - στην παρθενική ευρωπαϊκή παράσταση του Ολυμπιακού στο νέο του γήπεδο - οι περισσότεροι από 30.000 οπαδοί των «ερυθρόλευκων» του Πειραιά, ήταν εντυπωσιακή, με αποτέλεσμα το συγκρότημα του Ντούσαν Μπάγεβιτς ν’ αγωνίζεται κόντρα στους Άγγλους με… δώδεκα - αντί για έντεκα - παίκτες!

Οι πρωταθλητές Ελλάδας εκείνη τη βραδιά αγωνίστηκαν με τους εξής:

Νικοπολίδης, Σούρερ, Μαυρογενίδης (72’ Βενετίδης), Πάντος, Ανατόλακης, Καφές, Ριβάλντο, Στολτίδης, Γεωργάτος (85’ Βάλλας), Οκκάς, Τζιοβάνι (72’ Γεωργιάδης).

Η νύχτα των μεγάλων νικών του Ολυμπιακού! (video + photos)



Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved