Της φυλακής τα σίδερα… είναι για μπαλαδόρους!

Της φυλακής τα σίδερα… είναι για μπαλαδόρους!

Ο ποδοσφαιριστής της Μπάγερν Μονάχου, Μπρένο, βρίσκεται πίσω από τα σίδερα της φυλακής και το Onsports θυμάται κι άλλους άσους των γηπέδων που ακολούθησαν τον ίδιο… «στραβό» δρόμο λόγω της συμπεριφοράς τους.

Μπορεί σε Βρετανία και Λατινική Αμερική το φαινόμενο των ποδοσφαιριστών που μπλέκονται συχνά με τον νόμο να είναι συχνό, το ίδιο συμβαίνει όμως αρκετές φορές και στη χώρα μας. Πρόσφατα είχε προκύψει θέμα με κατηγορίες προς παλιό παίκτη μεγάλης ομάδας, κάτι που ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί, ωστόσο κατά το παρελθόν υπήρξαν αρκετά «κακά παιδιά» στα ελληνικά γήπεδα.

Πολλές φορές βέβαια, κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την δημοσιότητα κάποιων ποδοσφαιριστών και τους μπλέκουν σε περιπέτειες που αποδεικνύεται αργότερα ότι ήταν απλά μια ιστορία για να επωφεληθούν όσοι την επινόησαν. Αυτό έγινε στην περίπτωση του Τάκη Λουκανίδη την δεκαετία του ’60, όταν κατηγορήθηκε για βιασμό χωρίς ποτέ να αποδειχθεί τίποτα, ενώ το 1964 ο άσος του Παναθηναϊκού μπλέχθηκε σε ένα καυγά σε νυχτερινό κέντρο με αποτέλεσμα να φυλακιστεί για ένα μήνα στην Καλλιθέα!

Χειρότερο δρόμο, είχε ακολουθήσει ο Λάκης Σοφιανός. Ο επιθετικός του Αρίωνα και του Παναθηναϊκού την δεκαετία του ’60 δεν είχε καθόλου καλή φήμη και θεωρούνταν ένας από τους «σκληρούς» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το κακό όμως για αυτών ήταν ότι κατέληξε στη συνέχεια στη φυλακή λόγω της εμπλοκής του σε υπόθεση κλοπών. Οι εφημερίδες θυμήθηκαν ξανά τον Λάκη Σοφιανό όταν, στις 2 Αυγούστου του 1989, έγινε γνωστό το τραγικό τέλος που έδωσε ο ίδιος στη ζωή του προφυλακισμένος για ναρκωτικά στον Κορυδαλλό. Στα δίχτυα του νόμου είχε πέσει και ο Τάκης Καραγκιοζόπουλος την δεκαετία του ’80, όταν κατηγορήθηκε για αποπλάνηση ανήλικης την οποία όμως… παντρεύτηκε μετά από κάποιο διάστημα.

Στη φυλακή κατέληξαν και αρκετοί ποδοσφαιριστές που ήρθαν από το εξωτερικό για να βγάλουν το… μεροκάματο στη χώρα μας, όμως διάλεξαν λάθος τρόπο. Ένα από αυτούς, ήταν ο Ιγκόρ Σιμπνιέφσκι που πλήρωσε το πάθος του για το ποτό όταν το 2006 συνελήφθη να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ. Η ποινή του δεν ήταν μεγάλη, όμως η… κατάντια του ταλαντούχου Πολωνού ήταν χειρότερη αφού λίγο καιρό μετά βρέθηκε σε κλινική απεξάρτησης.

Σε χειρότερη μοίρα ήταν ο άλλοτε φορ της Παναχαϊκής και του Ιωνικού, Αμαέκι Ότιτζι. Ο Νιγηριανός άσος μπλέχθηκε σε σκάνδαλο ναρκωτικών και η καταδίκη του θεωρήθηκε δεδομένη. Ιστορία με μελανά χρώματα έγραψε και ο Ντανούτ Λούπου. Ο Ρουμάνος ποδοσφαιριστής, εκτός του ότι ήταν ιδιαίτερα ευέξαπτος, είχε στήσει… φάμπρικα διαρρήξεων με συμπατριώτες του και Έλληνες με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να τιμωρηθεί ανάλογα κάτι που έβαλε τέλος στην καριέρα του.

Επίσης, ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού την δεκαετία του ’70, καταδικάστηκε το 2007 για υπεξαίρεση και χρηματισμό σε μεταγραφές της Μαρσέιγ, στο τεχνικό τιμ της οποίας ανήκε, από τη γαλλική δικαιοσύνη. Για τον ίδιο λόγο βέβαια, είχε φυλακιστεί και ο πρόεδρος των «Μασσαλών», Μπερνάρ Ταπί λόγω της γνωστής υπόθεσης δωροδοκιών.

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στην Αγγλία, το βέβαιο είναι ότι θα χρειαστεί… τόμους για να απαριθμήσει τα κατορθώματα των «κακών παιδιών» των γηπέδων. Αντιπροσωπευτικά… δείγματα των «bad boys» στο «Νησί» είναι οι Πολ Γκασκόιν, Βίνιτ Τζόουνς, Ερίκ Καντονά, Λι Μπόγιερ, Τζόε Μπάρτον, Σταν Κόλιμορ που κατά καιρούς έχουν απασχολήσει τις αρχές με τα καμώματά τους εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου και που δε δίσταζαν και μέσα στο χορτάρι να αγριεύουν και να προκαλούν… χάος!

Όσο για τους Λατινοαμερικάνους, τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν έχουν δυστυχώς σχέση με τα ναρκωτικά. Είτε με τη διακίνησή τους, είτε με τη χρήση τους. Ο Κολομβιανός Φρέντι Ρινκόν ζει με περιοριστικούς όρους στη Βραζιλία πλέον λόγω των κατορθωμάτων του στον… Παναμά, ενώ και ο Κλαούντιο Κανίγια είχε εμπλακεί σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει βέβαια τα προβλήματα που είχε με τον νόμο ο μεγάλος Ντιέγκο Μαραντόνα αλλά και ο γιός του μεγάλου Πελέ, που αγωνιζόταν ως τερματοφύλακας σε ομάδα της Βραζιλίας, με τα ναρκωτικά, την αστυνομία και τις φυλακίσεις. Προβλήματα είχαν αντιμετωπίσει και οι Εντμούντο και Ρομάριο, κυρίως λόγω… αντιδράσεων προς το εκάστοτε έτερο ήμισυ…

Μπορεί λοιπόν να λένε πολλοί ότι «άμα δεν είσαι και λίγο ‘αλήτρα’, μπάλα δεν παίζει», αλλά κάποιοι μάλλον το παράκαναν…



Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved