Πρεμιέρα στις ακαδημίες του ΑΓΟΡ

Πρεμιέρα στις ακαδημίες του ΑΓΟΡ

Με πολλή όρεξη για δουλειά, και σε επαγγελματικό πρότυπο, ξεκίνησε και φέτος η χρονιά για τις ακαδημίες του ΑΓΟΡ.

Παρότι οι εγκαταστάσεις, στο ανοικτό γήπεδο των 4ων Μαρτύρων, δεν ευνοούν ιδιαίτερα τους νεαρούς αθλητές, οι προπονητές των τμημάτων υποδομής εμφανίζονται αισιόδοξοι για το μέλλον της ρεθυμνιώτικης ΚΑΕ.«Από το 2000 και μετά, την τελευταία δεκαετία, που οργανώθηκαν οι ακαδημίες του ΑΓΟΡ με διαφορετικό τρόπο και ακολούθησαν την οργάνωση της ανδρικής ομάδας, έχουν επιδείξει αξιοσημείωτα αποτελέσματα», παραδέχθηκε στην «Κρητική Επιθεώρηση» ο υπεύθυνος των τμημάτων, Νίκος Σειραγάκης, εξηγώντας στη συνέχεια:

«Αυτή την περίοδο έχουμε κατακτήσει 12 παγκρήτια πρωταθλήματα, περισσότερα από οποιαδήποτε των 24 ομάδων του νησιού. Το πρόγραμμα των ακαδημιών του ΑΓΟΡ ήταν ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα με διάρκεια 11 μηνών το χρόνο και αποτέλεσε πρότυπο για όλες τις ομάδες του νησιού. Αξιοθαύμαστο είναι πως μπορούν να συνδυάζουν οι μαθητές την αθλητική με τη σχολική επίδοση. Εξάλλου, έχει δημιουργηθεί παράδοση, με τους μπασκετμπολίστες του ΑΓΟΡ αφού πέρα από την εξαιρετική αγωνιστική παρουσία τους, να διακρίνονται και στις σχολικές υποχρεώσεις τους εξίσου. Κάτι που φαίνεται από τις επιτυχίες στις πανελλήνιες εξετάσεις με την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας».

Από την πλευρά του, ο εκ των προπονητών, Γιάννης Γκιουλέας, πρόσθεσε: «Η ομάδα έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια το μεγάλο επίπεδο που βρίσκεται και εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας, στις ακαδημίες της. Στόχος είναι να συνεχίσουμε να παραμένουμε στο ίδιο επίπεδο με τα προηγούμενα χρόνια. Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά σε ένα παιδί, όπως είναι η πειθαρχεία και το να μπορεί να συγκεντρώνεται. Το σημαντικότερο βέβαια είναι να ευχαριστιέται το παιχνίδι, γιατί έχουμε να κάνουμε με παιδιά. Η ακαδημία του ΑΓΟΡ τα τελευταία 11 χρόνια κατέχει 12 παγκρήτια πρωταθλήματα και είναι στην υψηλότερη θέση στο νησί. Φέτος ευελπιστούμε να βρεθούμε σε ένα όμιλο που να πάμε σε ένα Φάιναλ 6, γιατί είναι κάτι που μας λείπει. Έχουμε αρκετά παιδιά που έχουν πολύ ταλέντο, τα οποία μπορούν να στελεχώσουν τα τμήματα μας, για να πετύχουν τους στόχους της ομάδας μας.

Είναι δύσκολο να μπορέσουμε να αναδείξουμε ένα αθλητή υψηλού επιπέδου που θα μπορεί να αγωνιστεί στην Α1, αλλά με την προσθήκη του Σταύρου Μυκονιάτη, πιστεύουμε πως κάποια στιγμή -ευελπιστούμε σύντομα- θα πραγματοποιηθεί».

Ο υπεύθυνος του τμήματος, Νίκος Σειραγάκης, έχει την ευθύνη της ομάδας των Παμπαίδων και των Παίδων, ο Σταύρος Μυκονιάτης αποτελεί τον συνδετικό κρίκο της ανδρικής ομάδας του ΑΓΟΡ με τα τμήματα υποδομής, έχοντας την ευθύνη της εφηβικής ομάδας, σε συνεργασία με το Γιάννη Γκιουλέα, ο οποίος προπονεί και τα Μίνι, μαζί με το νέο μέλος του τεχνικού επιτελείου, Πέτρο Πολοπετράκη. Οι προπονήσεις διεξάγονται καθημερινά στο ανοικτό γήπεδο των 4ων Μαρτύρων, όπου συνεχίζονται και οι εγγραφές (17.00-21.00). Προπονήσεις γίνονται και σε χώρο του 14ου Δημοτικού Σχολείου στην Καλλιθέα, ενώ η εφηβική ομάδα έχει κάποιες ώρες στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη».



Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved