Χαλαρά κι η κορυφή είναι ωραία! (photos+video)

Χαλαρά κι η κορυφή είναι ωραία! (photos+video)

Ποιο ντέρμπι; Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε ο ΠΑΟΚ την αναμέτρηση με την ΑΕΚ στην Τούμπα, που πριν από την σέντρα «κουβαλούσε» τον χαρακτήρα του ντέρμπι. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» επέβαλε τον δικό του... νόμο και με τρία γκολ στα πρώτα 45 λεπτά, καθάρισε νωρίς την… μπουγάδα, πετυχαίνοντας εμφατική νίκη με  3-0!

Ο ΠΑΟΚ φιγουράρει (πλέον) στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα (με την υποσημείωση πως υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες και ομάδες με λιγότερα παιχνίδια, στο κακόγουστο σίριαλ του ελληνικού πρωταθλήματος) και αν μη τι άλλο, στέλνει το μήνυμα πως δεν σκοπεύει να παίξει το ρόλο του κομπάρσου στο φετινό μαραθώνιο.

Ο «μαέστρος» Αντελίνο Βιεϊρίνια κρατούσε την μπαγκέτα, η «ορχήστρα» των γηπεδούχων έπαιξε για 90 λεπτά χωρίς φάλτσα, οι παίκτες της ΑΕΚ υποτάχθηκαν στα ακούσματα και η νίκη ήρθε χωρίς κόπο για τους Θεσσαλονικείς!

Πέρα από την νίκη, ο ΠΑΟΚ έδειξε πολύ καλά στοιχεία του αγωνιστικού χαρακτήρα του. Ηταν συγκεντρωμένος αμυντικά, εξέπεμψε ενέργεια, επέβαλε τον ρυθμό του δεν χαλάρωσε σε κανένα σημείο το αγώνα και δεν απειλήθηκε, παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις από τα κάτι κουρασμένα παλικάρια του Μανόλο Χιμένεθ.

Στην αντίπερα όχθη, η Ενωση έζησε ένα εφιαλτικό α΄ημίχρονο όπου είδε το γήπεδο να γέρνει σαν τον κεκλιμένο πύργο της Πίζα, με αποτέλεσμα η«σεμνή τελετή» να λάβει πρόωρο τέλος για την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ.

Η ΑΕΚ είχε σε τραγική βραδιά την αμυντική της γραμμή (κάτι που αποτέλεσε βούτυρο στο ψωμί των γηπεδούχων) κακή κυκλοφορία της μπάλας, «φτωχή» και προβλέψιμη ανάπτυξη και τραγικούς δύο από τους πρωτοκλασάτους παίκτες της, με το λόγο για τους Λυμπερόπουλο και Γκουντγιόνσεν οι οποίοι προσέθεσαν τα ονόματά τους στους θεατές της αναμέτρησης.

Πάλι καλά που ο ΠΑΟΚ κατέβασε στροφές στην επανάληψη και η Ενωση δεν κινδύνεψε να θυμηθεί την περυσινή εφιαλτική βραδιά στο Καραϊσκάκη, τότε που το κοντέρ σταμάτησε στα έξι γκολ στην αλήστου μνήμης αναμέτρηση κόντρα στον Ολυμπιακό!{textlink}

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα η ΑΕΚ επεδίωξε να χαλάσει την ανάπτυξη του παιχνιδιού από πλευράς ΠΑΟΚ, με έντονη πίεση στα ¾ του γηπέδου. Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι είχε την ελαφρά υπεροχή και προσπαθούσε να δημιουργήσει «ρήγματα» στην άμυνα των φιλοξενούμενων, κυρίως από την δεξιά πλευρά, με κινητήριους μοχλούς τους Έτο και Σαλπιγγίδη.

Τα πρώτα «αχ» στην Τούμπα ακούστηκαν στο 11ο λεπτό (για ένα επικίνδυνο σουτ του Φωτάκη που απομάκρυνε σε κόρνερ ο Αραμπατζής) έδωσαν την θέση τους πέντε λεπτά αργότερα στα πανηγύρια για το γκολ του Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Ο Πορτογάλος έγινε τελικός αποδέκτης της μπάλας έπειτα από σουτ του Φωτάκη και κόντρα του Κάλα και με κοντινό σουτ έδωσε το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ (1-0).

Η απάντηση της Ενωσης στο γκολ των γηπεδούχων ήταν δύο χαμένες ευκαιρίες (κορυφαία στο 21΄όταν ο Κοντρέρας έδιωξε την μπάλα προτού περάσει την γραμμή, μετά από άστοχη έξοδο του Κρέσιτς) και η αλλαγή διάταξης από πλευράς Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός προπονητής γύρισε το σύστημα από 4-2-3-1 σε 4-4-2 με τον Κάλα αμυντικό χαφ, αριστερά τον Βάργκας, δεξιά τον Μάκο και τον Λεονάρντο στην κορυφή του ρόμβου, χωρίς όμως οι εσωτερικές αλλαγές να βοηθήσουν την ομάδα του να ανεβάσει στροφές.

Οι Λυμπερόπουλος και Γκουντγιόνσεν ήταν εκτός παιχνιδιού, με τον τελευταίο να κάνει για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία του με ένα σουτ στο 35΄που κατέληξε στην αγκαλιά του Κρέσιτς, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι αντιμετώπιζαν αρκετά προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας και κατ΄επέκταση στην δημιουργία απειλητικών φάσεων…

Στην αντίπερα όχθη, ο ΠΑΟΚ εξακολουθούσε να πατάει καλά στο χορτάρι επιβάλλοντας σχετική εύκολα την κυριαρχία του στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πάτησε βαθιά το γκάζι μετά το 37΄ και η σκόνη που δημιούργησε στο πέρασμά του έπνιξε την άμυνα της ΑΕΚ και τον Αραμπατζή που είδε την μπάλα να καταλήγει άλλες δύο φορές στο βάθος της εστίας του.

Με δύο επελάσεις μία του Έτο από τα δεξιά (στο 35΄) και μία του Λίνο από τα αριστερά (στις καθυστερήσεις του α΄ ημιχρόνου) η μπάλα κατέληξε συστημένη στους Αθανασιάδη και Σαλπιγγίδη αντίστοιχα, οι οποίοι σαν σε προπόνηση βρήκαν δίχτυα και έστειλαν τον ΠΑΟΚ στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το επιβλητικό 3-0!

Με δύο καινούργια πρόσωπα στην ενδεκάδα και νέα αλλαγή διάταξης παρατάχθηκε η ΑΕΚ στο γήπεδο για την έναρξη του β΄ημιχρόνου. Οι Γκερέιρο και Μπέλεκ αντικατέστησαν τους Κάλα και Μπέλεκ ενώ το 4-4-2 μετατράπηκε σε 4-3-3, σε μια προσπάθεια του Χιμένεθ να ανοίξει το παιχνίδι της ΑΕΚ χρησιμοποιώντας στην γραμμή κρούσης τους Μπέλεκ(δεξιά), Λεονάρντο (αριστερά ) και φουνταριστό τον Γκούντγιονσεν…

Οι γηπεδούχοι κατέβασαν ταχύτητα στο β΄ημίχρονο (αν και ο Βιεϊρίνια «φλέρταρε» με το γκολ στο 53΄αλλά… σκόνταψε στον Αραμπατζή) χωρίς όμως οι φιλοξενούμενοι να καταφέρουν να το εκμεταλλευτούν, να πάρουν τα ηνία του αγώνα και να κάνουν την απέλπιδα προσπάθεια να ξαναμπούν στο παιχνίδι.

Ο Βάργκας πάλευε μόνος του στο χώρο του κέντρου, ενώ η είσοδος του Μπέλεκ έδωσε μια πνοή στην επίθεση των «κιτρινόμαυρων» αλλά μέχρι εκεί, αφού ο Κρέσιτς ουδέποτε απειλήθηκε…

Με αυτά και με αυτά, οι γηπεδούχοι χωρίς καρδιοχτύπι κράτησαν το υπέρ τους 3-0 και έκαναν παράλληλα συντήρηση δυνάμεων ενόψει του προσεχή δύσκολου αγώνα με την Ρούμπιν Καζάν…

Παρακολουθήστε live την εξέλιξη του αγώνα πατώντας ΕΔΩ

Θυμηθείτε το pregame του αγώνα πατώντας ΕΔΩ

Χαλαρά κι η κορυφή είναι ωραία! (photos+video)



Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved