Η ταλαιπωρία της Τρίπολης (photos)

Η ταλαιπωρία της Τρίπολης (photos)

Σε ένα από τα χειρότερα ματς του φετινού πρωταθλήματος, ο καλύτερος μεν, αλλά άσφαιρος και πάλι Αστέρας έμεινε στο 0-0 με τον κάκιστο Ατρόμητο που θα πρέπει να νιώθει απόλυτα ικανοποιημένος με τον βαθμό.

Πιο πολύ ταλαιπωρήθηκαν παρά διασκέδασαν όσοι είχαν την ιδέα να περάσουν το απόγευμα της Κυριακής στο γήπεδο της Τρίπολης. Αστέρας και Ατρόμητος έμειναν στο 0-0 με τους Αρκάδες, πάντως, να έχουν ευκαιρίες ώστε να κατακτήσουν το παρθενικό φετινό τους τρίποντο σε αντίθεση με τους Περιστεριώτες που απογοήτευσαν τους περίπου 200 φίλους τους που έκαναν το ταξίδι στην ηλιόλουστη Τρίπολη.

Φάσεις με το σταγονόμετρο

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μετριότατο – αν όχι κακό – ποιοτικά. Ο γνωστός για την καλή του κυκλοφορία Ατρόμητος πραγματοποίησε τη χειρότερή του φετινή εμφάνιση μακράν της δεύτερης. Η απουσία του Πίτου Γκαρσία ήταν εμφανέστατη, καθώς οι Κυανόλευκοι είχαν τρομερό πρόβλημα στην ανάπτυξη. Τάτος και Δημούτσος δεν κατάφεραν να τροφοδοτήσουν ούτε τους γρήγορους ακραίους Καραγκούνη και Επστάιν που σχεδόν δεν ακούμπησαν τη μπάλα, αλλά ούτε και τον Μήτρογλου, ο οποίος έκανε κινήσεις στον χώρο, αλλά περίμενε μάταια την καλή κάθετη. Λογικό και επόμενο ήταν οι παίκτες του Γιώργου Δώνη να περιοριστούν σε μία μόλις καλή στιγμή, αυτή στο 2’ με τον Επστάιν να νικιέται από τον Χακόμπο.{textlink}

Ο Αστέρας από την άλλη, ξεκίνησε επιφυλακτικά το ματς, δίνοντας περισσότερη έμφαση στην άμυνα. Βλέποντας, όμως, τον Ατρόμητο να μην τον ανησυχεί, άρχισε σταδιακά να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και από το 10’ και έπειτα να επισκέπτεται και τα καρέ του Ιτάνζ. Οι Αρκάδες είχαν και τις δύο καλύτερες στιγμές στο πρώτο 45λεπτο με τους Χούλι (12’) και Εγκον (25’) να στέλνουν τη μπάλα λίγο άουτ και στην αγκαλιά του Ιτάνζ αντίστοιχα. Η καλή δουλειά των αμυντικών μέσων Κουρμπέλη και Ουσέρο και των μπακ Πιπίνη και Αργυρόπουλου, αποδιοργάνωσε τον Ατρόμητο και αν μη τι άλλο ο Αστέρας κράτησε με ευκολία τον αντίπαλό του μακριά από την εστία του Χακόμπο.

Ιτάνζ ο σωτήρας

Το ότι ο Ατρόμητος κατάφερε να κρατήσει το 0-0 στην επανάληψη το οφείλει στον μεγαλύτερο βαθμό στον Σαρλ Ιτάνζ, αλλά και στον Βαγγέλη Νάστο. Επιθετικά ήταν εντελώς ακίνδυνος και δεν θύμισε σε τίποτα την ομάδα που δημιουργεί αρκετές φάσεις έχοντας την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο της κυκλοφορίας. Ουσιαστικά, με εξαίρεση την ευκαιρία που έχασε στο 2’ με τον Επστάιν και ένα άστοχο σουτ του Μπρίτο λίγο πριν τη λήξη, δεν απείλησε καθόλου τον Χακόμπο, παρότι στο τέλος ο Δώνης ρίσκαρε ρίχνοντας στη μάχη και τον Αναστασάκο και μετατρέποντας το σύστημα σε 4-4-2.

Ο Αστέρας, αντίθετα, είχε καλύτερη παρουσία και δικαιούταν ένα γκολ. Η αλήθεια είναι ότι το πέτυχε στο 60’, ωστόσο ο Εγκόν χρησιμοποίησε το χέρι του με αποτέλεσμα το τέρμα του να ακυρωθεί (από τον πάγκο του Ατρομήτου, μάλιστα ζήτησαν σωστά να δοθεί κίτρινη στον Βραζιλιάνο που θα ήταν η δεύτερη, ωστόσο δεν εισακούστηκε η επιθυμία τους). Χρειάστηκε βέβαια να δει τη φάση ο βοηθός Σαραϊδάρης και να υποδείξει στον διαιτητή Μήτσιο τι ακριβώς είχε συμβεί, καθώς η πρώτη αντίδραση του τελευταίου ήταν να δείξει σέντρα.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν τρεις ακόμα φορές κοντά στο γκολ. Ο Ιτάνζ ωστόσο είπε όχι τόσο στον Ροτζέριο στο 76’, όσο και στον Τσαμπούρη στις καθυστερήσεις, σε μια φάση που βοήθησε και ο Νάστος ώστε να μείνει το 0-0. Κι αυτό διότι μετά την επέμβαση του Καμερουνέζου, η μπάλα έφτασε στον Ουσέρο που σούταρε σχεδόν σε κενό τέρμα, με τον μπακ των Περιστεριωτών να δίωχνει στο… τσακ με κεφαλιά. Η τρίτη ευκαιρία είχε έρθει λίγο νωρίτερα με δράστη πάλι τον Ουσέρο που σημάδεψε άστοχα.

Το 0-0 σίγουρα δεν χαροποίησε τους παίκτες του Αστέρα που έχασαν μια καλή ευκαιρία να κατακτήσουν τρίποντο ψυχολογίας. Οσο για τους αντιπάλους τους, τουλάχιστον κατάφεραν κάτι που καταφέρνουν σπάνια. Να πάρουν αποτέλεσμα κάνοντας πολύ κακή εμφάνιση.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα πατώντας ΕΔΩ.



Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved