Φέτελ και με ήλιο, Φέτελ και με... φώτα

Φέτελ και με ήλιο, Φέτελ και με... φώτα

Πρωτιά για τον Σεμπάστιαν Φέτελ ( Red Bull Renault) και στο βραδινό Γκραν Πρι της Σιγκαπούρης που τον φέρνει ένα βήμα πριν τον τίτλο. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Τζένσον Μπάτον (McLaren Mercedes) και τρίτος ο Μαρκ Βέμπερ (Red Bull Renault).

Η 9η φετινή νίκη του Φέτελ τον φέρνει κυριολεκτικά ένα βήμα πριν την παγκόσμια διάκριση αφού ο Γερμανός θέλει μόνο ένα βαθμό στην Ιαπωνία για να γίνει ο πρωταθλητής του 2011.

Ο απόλυτος κυρίαρχος του νυχτερινού γκραν πρι στην Σιγκαπούρη οριακά δεν εξασφάλισε από τώρα το πρωτάθλημα. Ο λόγος ήταν η 2η θέση του Τζένσον Μπάτον, που βρέθηκε πολύ κοντά στο να διεκδικήσει τη νίκη. Στην 3η θέση τερμάτισε ο Μαρκ Βέμπερ, ξεπερνώντας άλλη μία κακή εκκίνηση, αποδεικνύοντας πως είναι «μαχητής». Άλλος ένας οδηγός που αξίζει το θαυμασμό μας είναι ο Φερνάντο Αλόνσο (Ferrari), ο οποίος τερμάτισε 4ος. Την πεντάδα έκλεισε ο Λιούις Χάμιλτον ύστερα από έναν ιδιαίτερα επεισοδιακό -όσο και εντυπωσιακό- αγώνα. Επαφές, κατεστραμμένη αεροτομή και ποινή διέλευσης από τα pits ήταν αυτά που κράτησαν τον Βρετανό μακριά από την τριάδα. Ακολούθησαν οι Πολ Ντι Ρέστα (Force India Mercedes) στον καλύτερο τερματισμό στην καριέρα του στα γκραν πρι, ο Νίκο Ρόζμπεργκ (Mercedes GP), Άντριαν Σιούτιλ (Force India Mercedes),Φελίπε Μάσα (Ferrari) και Σέρτζιο Πέρεζ (Sauber Ferrari).

Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα της εκκίνησης ο Φέτελ ξεκίνησε καλά και κράτησε την πρώτη θέση. Ο Βέμπερ όμως έκανε μία από τις γνωστές κακές του εκκινήσεις με αποτέλεσμα να τον περάσουν τόσο ο Μπάτον όσο και Αλόνσο. Η κακή εκκίνηση του Βέμπερ καθυστέρησε και τον Χάμιλτον, που βρισκόταν πίσω του, με αποτέλεσμα ο οδηγός της McLaren να βρεθεί πίσω από τους δύο πιλότους της MercedesGP και τον Φελίπε Μάσα.

Ο Φέτελ άρχισε να κινείται με τρομακτικό ρυθμό κινούμενος στους πρώτους γύρους 1,5 δευτερόλεπτο ταχύτερα από όλους. Πιο πίσω, ο Λιούις Χάμιλτον βγαίνοντας από το 1ο πιτ στοπ πίσω από τον Βραζιλιάνο προσπάθησε να περάσει αλλά το παράκανε και χτύπησε με την εμπρός αεροτομή του το πίσω ελαστικό της Ferrari. Το αποτέλεσμα ήταν ένα κατεστραμμένο ελαστικό για τον Μάσα και αλλαγή πτέρυγας αλλά και drive through penalty για τον Χάμιλτον.

Στον 30ο γύρο είχαμε την είσοδο του Αυτοκινήτου Ασφαλείας, στην πίστα όταν ο Μίκαελ Σουμάχερ ακούμπησε το πίσω λάστιχο της Sauber του Σέρτζιο Πέρεζ, απογειώθηκε και κατέληξε στις μπαριέρες. Η Mercedes καταστράφηκε και το safety car βγήκε στην πίστα.

Στους τελευταίους γύρους δεν είχαμε κάποιο περιστατικό εκτός από την προσπάθεια του Μπάτον να περάσει τον Φέτελ. Ο Βρετανός κινήθηκε 1 δευτερόλεπτο ταχύτερα από τον Φέτελ αλλά οι πιο αργοί οδηγοί, που βρέθηκαν μπροστά του και μπροστά στον Φέτελ, περισσότερο καθυστέρησαν παρά βοήθησαν. Έτσι ο Μπάτον τερμάτισε 2ος και ο Βέμπερ έκλεισε το πόντιουμ.

Μετά τον αγώνα της Σιγκαπούρης ο Φέτελ έφτασε στους 309 βαθμούς και λογικά στον επόμενο αγώνα θα κατακτήσει τον τίτλο. Μάχη για την δεύτερη θέση θα έχουμε μεταξύ του Μπάτον (με 185 βαθμούς) του Αλόνσο (184) και του Βέμπερ (182). Επόμένος αγώνας είναι το γκραν πρι Ιαπωνίας στη θρυλική πίστα της Σουζούκα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1ος .Σ.Φέτελ (Red Bull – Renault)  1.59:06,537”

2ος .Τζ.Μπάτον (McLaren – Mercedes) + 1,737’’

3ος .Μ. Βέμπερ (Red Bull – Renault) +29,279’’

4ος . Φ.Αλόνσο (Ferrari) +55,449’’

5ος . Λ.Χάμιλτον (McLaren – Mercedes) + 1:07,766’’

6ος .Π.Ντι Ρέστα (Force India – Mercedes) + 1:51,067’’

7ος .Ν. Ρόζμπεργκ (MercedesGP) + 1 γύρος

8ος . Α.Σούτιλ (Force India – Mercedes) +1 γύρος

9ος .Φ.Μάσα (Ferrari) + 1 γύρος

10ος .Σ.Πέρεζ (Sauber – Ferrari) +1 γύρος

Ζήστε ξανά λεπτό προς λεπτό την ένταση και τις στιγμές του νυχτερινού αγώνα στους δρόμους του  λιμανιού της Σιγκαπούρης.

{coveritlive}95c50ccfcf"{/coveritlive}



Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved