Επιστροφή στην αθωότητα…

Επιστροφή στην αθωότητα…

Η 1η Παναττική Συνάντηση για το παιδικό ποδόσφαιρο είναι γεγονός και το Onsports βρέθηκε στο ΚΥΒΕ του Δήμου Περιστερίου, για να μιλήσει με τον υπεύθυνο της εκδήλωσης, Γιάννη Ταμπάκη.

Ο κύριος Ταμπάκης, ο οποίος μάλιστα είναι ο διαχειριστής της ιστοσελίδα, ourboys.gr, τόνισε στο Onsports, λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης, πως θα πρέπει να επιστρέψει το παιδικό ποδόσφαιρο στην αθωότητα του για να κάνει βήματα προόδου.

«Η εκδήλωση αυτή έχει ως στόχο να ακουστούν όλες οι απόψεις για το παιδικό ποδόσφαιρο. Αυτή είναι και η πρωτοτυπία της. Δεν έχει γίνει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν και ο στόχος μας είναι να γίνει και του χρόνου αλλά και να είναι ετήσια εκδήλωση», δήλωσε αρχικά ο κύριος Ταμπάκης, ο οποίος ασχολείται εδώ και αρκετό καιρό με το παιδικό ποδόσφαιρο.

Στην συνέχεια, ρωτήσαμε τον κύριο Ταμπάκη για την κατάσταση στο παιδικό ποδόσφαιρο: «Το παιδικό ποδόσφαιρο, πρέπει να γυρίσει στην αθωότητα του. Παρατηρείται το φαινόμενο να εκπροσωπούνται μικρά παιδιά από τους γονείς τους, είτε από επαγγελματίες μάνατζερ. Το παιδικό ποδόσφαιρο πρέπει να γυρίσει στην αθωότητα και την αγνότητα. Τα παιδιά είναι αγνά και πρέπει από αυτά να μάθουμε περισσότερα για το πώς θα πρέπει να λειτουργεί το ποδόσφαιρο».

Τέλος, ρωτήσαμε τον κύριο Ταμπάκη για το αν η οικονομική κρίση είναι ευκαιρία για να αναδειχθούν παιδιά από τις Ακαδημίες: «Φυσικά και θεωρώ πως είναι μια τεράστια ευκαιρία και ίσως η τελευταία. Θα πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερο βάρος στον τομέα των Ακαδημιών, διότι χωρίς παίκτες από εκεί δεν μπορεί μια ομάδα να ελπίζει σε βιωσιμότητα».

Ο Ηλίας Βάσος, μίλησε για την: «Φιλοσοφία και προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του Παιδικού Ποδοσφαίρου σε σωστές βάσεις», ενώ στην συνέχεια ο Δρ. Λάμπρος Αθανασόπουλος μίλησε για: « Ο ρόλος του προπονητή και η επιστημονική παρακολούθηση και υποστήριξη των παιδιών που παίζουν ποδόσφαιρο»

Στα πλαίσια της εκδήλωσης, βραβεύτηκε ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, για την προσφορά του στο παιδικό ποδόσφαιρο, καθώς κατασκεύασε 10 γήπεδα ποδοσφαίρου, ενώ το βραβείο παρέλαβε ο κύριος Δημήτρης Χιώτης.

Στην συνέχεια ο Γιάννης Ματζουράνης, γνωστός σε όλους μας ως «Εθνικάρας», βραβεύτηκε με το «Φίλαθλο Πνεύμα», ενώ προβλήθηκε video με χαιρετισμό του, καθώς δεν μπορούσε να παρευρεθεί.

Στην συνέχεια, βραβεύτηκε ο Ανδρεάς Κουσιάδης για την προσφορά του στο παιδικό ποδόσφαιρο ενώ ο μαθητής της Γ’ Λυκείου, Μάνος Βουρλιώτης, έλαβε το βραβεί «Αθλητισμού και μάθησης», καθώς αγωνίζεται στον ΓΣ Καισαριανής ενώ πήρε μέρος στην Ολυμπιάδα Αστρονομίας τον περασμένο Αύγουστο.

Στο 2ο μέρος, διεξήχθη συζήτηση και παρεμβάσεις για το παιδικό ποδόσφαιρο από τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση, και μεταξύ άλλων μίλησαν οι κύριοι Μαραθωνίτης Σπύρος (εκπρόσωπος Personal Training Soccer), Μανωλάς Νίκος (Προπονητής υποδομών Νίκης Αλίμου),Νταής Δημήτρης (Προπονητής υποδομών ΑΟ Βουλιαγμένη και Δάσους Χαϊδαρίου).

Την πολύ όμορφη εκδήλωση, έκλεισε η κυρία Βασιλική Αυγουστινού, εκφράζοντας την ευχή να συνεχιστεί το εγχείρημα και την επόμενη χρονιά…

Επιστροφή στην αθωότητα…



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved