Φαμπιάν Εστογιανόφ: Από... φευγάτος, ηγέτης! (video + photos)

Φαμπιάν Εστογιανόφ: Από... φευγάτος, ηγέτης! (video + photos)

Από χίλια μύρια κύματα πέρασε η παραμονή του Φαμπιάν Εστογιανόφ στον Πανιώνιο. Ο Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός, μέχρι πριν λίγους μήνες ήταν φευγάτος, ωστόσο πλέον είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης των «κυανέρυθρων».

Το Onsports, το οποίο παρακολούθησε από τις αρχές του Απριλίου το θέμα του Εστογιανόφ, σας παρουσιάζει όλα τα... επεισόδια του σίριαλ της επιστροφής του Ουρουγουανού άσου στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, μετά το μονοετή δανεισμό του στην Πενιαρόλ.

Ας πάρουμε τα δεδομένα από την αρχή και ας ξετυλίξουμε σιγά σιγά το κουβάρι της υπόθεσης. Το συμβόλαιο του «Λόλο» με τον Πανιώνιο είναι σίγουρα πολύ μεγάλο για μια ομάδα με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι «κυανέρυθροι».

Έτσι, από τις αρχές του Απριλίου, ο Πανιώνιος είχε βάλει πωλητήριο στον παίκτη, προκειμένου να γλιτώσει τα χρήματα που έπρεπε να του καταβληθούν, αλλά και για να βάλει ένα αξιοσέβαστο ποσό στα ταμεία του.

Οι μέρες περνούσαν, ο Εστογιανόφ έκανε πολύ καλές εμφανίσεις με την Πενιαρόλ, ιδίως στο Κόπα Λιμπερταδόρες, όπου η ομάδα του έφτασε μέχρι τον τελικό, αλλά δεν ερχόταν κάποια πρόταση στους «κυανέρυθρους». Έτσι, στην Πλατεία έτρεμαν την επιστροφή του παίκτη, καθώς δεν είχαν τα χρήματα για να τον πληρώσουν.

Από τα τέλη Μαϊου, στη Νέα Σμύρνη είχαν χωριστεί στην ουσία σε δύο στρατόπεδα. Αυτό που δεν επιθυμούσε την επιστροφή του «Λόλο» ήταν γνωστό, ωστόσο άρχισε να κάνει την εμφάνισή του και αυτό που ήθελε τον παίκτη να γυρίσει στην ομάδα.

Έτσι, από τις αρχές Ιουνίου άρχισαν να γίνονται σκέψεις για την παραμονή του Εστογιανόφ στον Πανιώνιο, ενώ στις 17 του μήνα το Onsports είχε αποκαλύψει πως οι «κυανέρυθροι» εξετάζουν το ενδεχόμενο να κρατήσουν τον παίκτη τουλάχιστον για το πρώτο εξάμηνο της σεζόν, δίνοντάς του τον Νοέμβριο τη μια δόση που αντιστοιχούσε στο συμβόλαιό του, ύψους 150.000 ευρώ.

Στις 29 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συγκέντρωση του Πανιωνίου, ωστόσο από αυτήν απουσίαζε ο Εστογιανόφ. Γύρω από την απουσία του δημιουργήθηκε μια συγκεχυμένη κατάσταση, με τους «κυανέρυθρους» να επιμένουν στην επιστροφή του παίκτη. Ο ίδιος δεν έδειχνε και τόσο ζεστός για κάτι τέτοιο και μέχρι τις 5 Ιουλίου παρέμενε άφαντος.

Έτσι, ο Πανιώνιος αναγκάστηκε να του στείλει εξώδικο, ενώ στις 10 Ιουλίου ο Ουρουγουανός κλήθηκε σε απολογία και απειλούνταν με βαρύτατο πρόστιμο. Μετά από όλα αυτά, ο «Λόλο» ήρθε στη χώρα μας στις 14 Ιουλίου και αποφασίστηκε να ξεκινήσει προπονήσεις. Κάπου εκεί, ήρθαν και οι αντιρρήσεις του Τάκη Λεμονή, ο οποίος ναι μεν πίστευε στις ικανότητες του παίκτη, αλλά είχε ενστάσεις ως προς το πώς ο Πανιώνιος θα μπορούσε να τον πληρώσει.

Η επιστροφή του Εστογιανόφ στην ομάδα της Νέας Σμύρνης έγινε η αφορμή να ξεσπάσει μια μίνι κόντρα ανάμεσα σε διοίκηση και προπονητή, με τον τελευταίο να μην παίρνει στην Αυστρία τον Ουρουγουανό, αλλά να τον αφήνει στην Αθήνα για να κάνει προπονήσεις στο Κορωπί. Κομβική ημερομηνία για την πλήρη ένταξη του παίκτη στον Πανιώνιο θεωρείται η 27η Ιουλίου, όταν και αποφασίζεται ο «Λόλο» να ενταχθεί κανονικά με την ομάδα.

* Θα ήταν άδικο να μην πούμε ότι για την επιστροφή του Φαμπιάν Εστογιανόφ στον Πανιώνιο έπαιξε καταλυτικό ρόλο ο πρώην αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Κωνσταντίνος Τσολακάκης, ο οποίος επέμενε ότι ο Ουρουγουανός άσος θα παίξει στην ομάδα και ότι δεν θα πουληθεί ούτε θα μείνει ελεύθερος. Άλλωστε, αυτός ήταν που άσκησε πιέσεις στην πλευρά του παίκτη για να έρθει στην Ελλάδα.

Δείτε μέσα από τα ρεπορτάζ του Onsports την εξέλιξη του σίριαλ της επιστροφής του Φαμπιάν Εστογιανόφ στον Πανιώνιο:

Ημερομηνία

Τίτλος και ρεπορτάζ

09/04/2011

Πωλητήριο σε Εστογιανόφ

10/05/2011

«Τρέμουν» την επιστροφή του...

29/05/2011

Διχάζει ο Εστογιάνοφ

02/06/2011

Στάση αναμονής για Εστογιάνοφ

04/06/2011

Θέλει να κρατήσει τον «Λόλο»

04/06/2011

Τέλη Ιουνίου για Εστογιάνοφ

17/06/2011

Εστογιάνοφ... εξαμήνου

29/06/2011

Πρώτη συγκέντρωση με απουσίες

29/06/2011

«Μύλος» με Εστογιάνοφ

30/06/2011

Ξεκινούν συζητήσεις με Εστογιάνοφ

30/06/2011

Πανιώνιος καλεί Εστογιάνοφ

02/07/2011

Πρόστιμο περιμένει τον «Λόλο»

04/07/2011

Εκνευρισμός για Εστογιάνοφ-Ριέρα

05/07/2011

Εξώδικο σε Εστογιάνοφ-Ριέρα

10/07/2011

Σε απολογία Εστογιάνοφ, Ριέρα

14/07/2011

Αρχίζει προπονήσεις ο Εστογιάνοφ

20/07/2011

Πάνε Αυστρία «Λόλο»-Μπόσκο

27/07/2011

Ενισχυμένος με Εστογιάνοφ, Ριέρα

07/08/2011

Εστογιάνοφ: «Περνάω φανταστικά, αλλά»

09/08/2011

Πέρασε εργομετρικά ο Εστογιάνοφ

Δείτε την πολύ καλή απόδοση και τις τρεις ασίστ του Φαμπιάν Εστογιανόφ στο παιχνίδι του Πανιωνίου με την Κέρκυρα:

Φαμπιάν Εστογιανόφ: Από... φευγάτος, ηγέτης! (video + photos)



Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved