Το έκανες πάλι... Θρύλε-ρ (photos+video)

Το έκανες πάλι... Θρύλε-ρ (photos+video)

Μόνο εύκολο βράδυ δεν είχε ο Ολυμπιακός στο Παγκρήτιο, κόντρα στον Εργοτέλη, παρά τη νίκη του, με σκορ 3-2. Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσίασαν ένα καλό πρόσωπο στο πρώτο μέρος, προβλημάτισαν, όμως, για άλλη μια φορά, με την παρουσία τους, στο αντίστοιχο δεύτερο.

Όπως στο πρώτο παιχνίδι, με αντίπαλο την Ξάνθη, έτσι και στο σημερινό, κόντρα στον Εργοτέλη, ο Ολυμπιακός νίκησε δύσκολα, με αποτέλεσμα να προβληματίσει πριν το σημαντικό εκτός έδρας παιχνίδι, με την Άρσεναλ, αναφορικά με το βαθμό ετοιμότητάς τους. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι σε γενικές γραμμές, όμως το άγχος και τα πολλά λάθη του δευτέρου ημιχρόνου επέτρεψαν στην ομάδα της Κρήτης να μειώσει δύο φορές, ενώ στο τέλος λίγο έλειψε να ισοφαρίσει…

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Ο Ολυμπιακός ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς, καθώς μόλις στο 4’ ο Μιραλάς, αφού πήρε το… ριμπαόυντ από το δοκάρι του Τζεμπούρ, με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου ν’ αντιδράσει, Πίρσον (0-1). Το γκολ «πάγωσε» προσωρινά τους ποδοσφαιριστές του Εργοτέλη, όμως στη συνέχεια ανέβασαν ρυθμούς και προσπάθησαν με οργανωμένες επιθέσεις, κυρίως από τη δεξιά πλευρά, με τον Κουτσιανικούλη, να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για το γκολ της ισοφάρισης.

Οι Χολέμπας και Μιραλάς, όμως, δεν άφησαν πολλά περιθώρια στον 23άχρονο ποδοσφαιριστή και έτσι οι περισσότερες επιθετικές προσπάθειες των «κιτρινόμαυρων» δεν είχαν τη τύχη που οι ίδιοι θα ήθελαν.

Ο Βέλγος ήταν εξαιρετικός και σε ότι αφορά στον επιθετικό τομέα, αφού μπέρδεψε, με τις εναλλαγές θέσεων με τους Τζεμπούρ, Αμπντούν και Φουστέρ, πολλές φορές τους αμυντικούς της ομάδας του Νίκου Καραγεωργίου. Ο Μιραλάς ήταν πρωταγωνιστής εξάλλου και στο δεύτερο τέρμα του Ολυμπιακού (41’), καθώς αυτός ανατράπηκε από τον Τζούνιορ μέσα στην περιοχή, με αποτέλεσμα ο διαιτητής, Παππάς, να δείξει την… άσπρη βούλα. Από εκεί ευστόχησε ο Φουστέρ, διπλασιάζοντας, έτσι, τα τέρματα των «ερυθρολεύκων» (0-2) πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος…

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Εργοτέλη να παίρνει τον έλεγχο του αγώνα. Η υπεροχή της ομάδας της Κρήτης… καρποφόρησε λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 55’, όταν ο Ρομάνο με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κοστάντσο (1-2). Ο Αργεντινός τερματοφύλακας δεν είχε καλή οπτική επαφή και έτσι δεν κατάφερε ν’ αντιδράσει, όπως συνέβη δηλαδή και στο προηγούμενο ματς, στο Καραϊσκάκη, κόντρα στην Ξάνθη, με πρωταγωνιστή τον Μαρσελίνιο.

Αμέσως μετά ο Βαλβέρδε αποφάσισε να ρίξει στη… μάχη τον Ιμπαγάσα (στη θέση του Αμπντούν), προκειμένου να «καθαρίσει» το ματς μια ώρα αρχύτερα. Ο Αργεντινός φάνηκε να χαρίζει ηρεμία, με το παιχνίδι του, στο τρόπο ανάπτυξης του Ολυμπιακού, όμως οι ποδοσφαιριστές του Εργοτέλη συνέχισαν στο ίδιο, γρήγορο, τέμπο, με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν αρκετά τους «ερυθρόλευκους».

Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός κατάφερε στο 76’, μετά από σύγχυση στα καρέ του Εργοτέλη, να πετύχει το τρίτο του γκολ (1-3), με τον Μαρκάνο, το οποίο ήταν το πρώτο του με την «ερυθρόλευκη» φανέλα. Κάπου εκεί οι περισσότεροι πίστεψαν ότι το παιχνίδι έλαβε τέλος, όμως ο Ρομάνο έδωσε, χάρη στο γκολ (2-3) που πέτυχε στο 85’, νέο ενδιαφέρον στα εναπομείναντα λεπτά.

Τελικά, το σκορ δεν άλλαξε και έτσι ο Ολυμπιακός πέτυχε, έστω και δύσκολα, τη δεύτερη, μετά απ’ αυτή επί της Ξάνθης, σερί νίκη του στο πρωτάθλημα.

Θυμηθείτε το παιχνίδι λεπτό προς λεπτό ΕΔΩ.{textlink}

Το έκανες πάλι... Θρύλε-ρ (photos+video)



Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved