«Σβηστό» πέρασμα από την Καλλιθέα

«Σβηστό» πέρασμα από την Καλλιθέα

Ο Παναθηναϊκός χωρίς να εντυπωσιάσει και με αρκετές δοκιμές από τον Φερέιρα, νίκησε με 2-0 την Καλλιθέα σε φιλικό παιχνίδι στο «Ελ Πάσο». Το Onsports ήταν εκεί.

Με σκόρερ τους Βύντρα και Κλέιτον ο Παναθηναϊκός δε δυσκολεύτηκε να νικήσει την Καλλιθέα στο φιλικό που διοργανώθηκε για να μην μείνουν σε αγωνιστική απραξία οι «πράσινοι», καθώς αυτή την αγωνιστική αλλά και την επόμενη είχε κληρωθεί με τις ομάδες… Α και Β, με τους ποδοσφαιριστές του Φερέιρα να μην εντυπωσιάζουν με την απόδοσή τους και να παίρνουν τη νίκη χάρη στη διαφορά ποιότητας από την ομάδα του Βαγγέλη Γούτη.

Αρκετές δοκιμές στην επανάληψη έκανε ο Πορτογάλος τεχνικός, όπως και ο ομόλογός του, με την… επινόηση του Καντέ που οδήγησε στο γκολ του Βύντρα στο πρώτο μέρος και το όμορφο σε εκτέλεση φάουλ του Κλέιτον στην επανάληψη να κάνουν τη διαφορά στην Καλλιθέα.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με ένα προβλεπόμενο σχήμα στην Καλλιθέα, χωρίς πολλές εκπλήξεις και δοκιμές από τον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Με δεδομένες τις απουσίες εννέα ποδοσφαιριστών, ο Πορτογάλος τεχνικός παρέταξε τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια και τους Σπυρόπουλο, Καντέ, Μπουμσόνγκ και Βύντρα από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα.{textlink}

Στη μεσαία γραμμή ανασταλτικό ρόλο είχε ο Σιμάο με τον Ζέκα και τον Κατσουράνη μπροστά του με περισσότερο οργανωτικές αρμοδιότητες. Στην επιθετική τριπλέτα ο Λέτο ξεκίνησε αρχικά στο αριστερό άκρο και ο Κουίνσι στο δεξί, ωστόσο οι δύο τους άλλαζαν συνέχεια πτέρυγες στην πορεία του παιχνιδιού. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Αντώνης Πετρόπουλος.

Ο Βαγγέλης Γούτης από την πλευρά του είχε τον Τακίδη κάτω από τα δοκάρια και τους Βιδάλη, Κουτρουμπή, Αρβανίτη και Αρκούδα από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή ανασταλτικό ρόλο είχε ο Πρίπου με τον Καλτσά ενώ στο αριστερό άκρο κινήθηκε ο Μιχαλόπουλος με τον Κατσίκη στο δεξί. Οι Πλατέλλας και Ντακόλ συνεργάστηκαν στην επιθετική γραμμή.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά κακό στο ξεκίνημά του, με την Καλλιθέα να είναι αυτή που προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο και τον Παναθηναϊκό να δείχνει για περισσότερη από μισή ώρα ότι έκανε… αγγαρεία. Οι «πράσινοι» δεν είχαν κινητικότητα και όρεξη στο παιχνίδι τους, στοιχεία που θέλησαν να δείξουν οι γηπεδούχοι χωρίς όμως ουσιαστικά να απειλήσουν λόγω και της διαφοράς ποιότητας των δυο ομάδων.΄

Οι ποδοσφαιριστές του Ζεσουάλδο Φερέιρα μετά το 35’ έδειξαν να ανεβαίνουν και με το τρίο Ζέκα, Κουίνσι και Λέτο να έχει κάποιες καλές εμπνεύσεις, το παιχνίδι άρχισε να μεταφέρεται προς την περιοχή της Καλλιθέας. Το γκολ για το «τριφύλλι» ήρθε τελικά στο 39’ όταν από κόρνερ του Λέτο, ο Καντέ σήκωσε την μπάλα με… τακουνάκι και ο Βύντρα που ερχόταν σαν τρέιλερ στο δεύτερο δοκάρι άνοιξε με κεφαλιά το σκορ για να διαμορφωθεί και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Ζεσουάλδο Φερέιρα άλλαξε τα έξι ενδέκατα της ομάδας του με τον Κλέιτον αλλά και τους Μαυρία και Φουρλάνο να είναι πλέον ορεξάτοι όσων χρησιμοποιήθηκαν. Ο Βραζιλιάνος χρίστηκε και σκόρερ στο 54’ όταν με πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ κατάφερε να νικήσει τον Τακίδη και το 2-0 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα της νίκης των «πρασίνων».

Αλλαγές έκανε από την πλευρά του και ο Βαγγέλης Γούτης, που προετοιμάζει την Καλλιθέα για την Football League, κάτι που έριξε τον ρυθμό του αγώνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 22 ποδοσφαιριστές που ξεκίνησαν το παιχνίδι, μόνοι οι Πετρόπουλος και Καντέ από πλευράς Παναθηναϊκού και Αρκούδας, Αρβανίτης από την πλευρά της Καλλιθέας ολοκλήρωσαν το παιχνίδι.

Δυναμική ήταν η παρουσία των οπαδών του Παναθηναϊκού στην Καλλιθέα, με περίπου 300 «πράσινους» να δίνουν το «παρών, αλλά και των φιλάθλων γενικότερα, με την ένταση να κάνει την εμφάνισή της στο φινάλε εξαιτίας μιας διένεξης που είχαν στον αγωνιστικό χώρο οι Ιωαννίδης και Ματσούκας. Το τελευταίο σφύριγμα του Βάτσιου βρήκε τον Παναθηναϊκό νικητή και με το ενδιαφέρον του «τριφυλλιού» να στρέφεται πλέον στις διοικητικές εξελίξεις.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως σας την πρόσφερε το Onsports

{coveritlive}26885eafae{/coveritlive}



Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved