Το «1-2» η Red Bull στη Σιγκαπούρη

Το «1-2» η Red Bull στη Σιγκαπούρη

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ θα ξεκινήσει  από την πρώτη θέση της εκκίνησης το νυχτερινό αγώνα της Σιγκαπούρης. Ο συναθλητής  του Μαρκ Βέμπερ ξεκινά δεύτερος και ο Τζένσον Μπάτον (McLaren Mercedes) τρίτος.

Αυτή είναι η 11η pole position του Γερμανού, ο οποίος πλησιάζει σε έναν ακόμη τίτλο.  Ο Βέμπερ θα είναι δίπλα του να τον προστατεύσει από τις «επιθέσεις» των άλλων οδηγών. Ο Αυστραλός παρά το ότι ήταν πάνω από 3/10 πιο αργός έμεινε στη 2η θέση. 

Ο Μπάτον κέρδισε την εσωτερική μάχη με τον Χάμιλτον, όταν αυτός έκανε μία προσπάθεια στο Q3 και μπήκε στα πιτς. Αιτία τα προβλήματα στο πάτωμα της McLaren Mercedes αλλά και λόγω κακής τακτικής της ομάδας. Ο Βρετανός είπε πως δεν είχε αρκετή βενζίνη αλλά και δεν  ήθελε να χαλάσει άλλο σετ ελαστικών. Πάντως και οι δύο θα εκκινήσουν από τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης έχοντας μία ευκαιρία για τη νίκη.

Οι δύο πιλότοι της Ferrari δεν κατάφεραν να βρεθούν μπροστά. Έμειναν στην 3η σειρά της εκκίνησης (5η  και 6η θέση) ενώ πίσω τους θα εκκινήσει επίσης ένα δίδυμο, αυτό  της Mercedes GP. Την δεκάδα έκλεισαν οι Άντριαν Σιούτιλ και Πολ Ντι Ρέστα (Force India – Mercedes). Απογοητευτική ήταν η εμφάνιση της Lotus Renault με τον Πετρόβ να μην μπαίνει στο Q2 και τον Σένα να μην μπάινει στο Q3.

Ο Μπαρικέλο ήταν ο πρώτος οδηγός που βγήκε στους δρόμους του λιμανιού  της Σιγκαπούρης. Αυτή τη φορά το Q1 είχε διπλό ενδιαφέρον, αφού εκτός της πρόκρισης στο επόμενο σέσιον υπήρχε και ερωτηματικό για το αν τα μονοθέσια της Virgin και της HRT μπορούσαν να γράψουν χρόνους στο 107% για να συμμετάσχουν κανονικά στον αυριανό αγώνα .

Η πρώτη έκπληξη του Q1 ήταν η… έξωση του Πετρόβ από τον Σένα. Η Renault ήταν σε δύσκολη θέση μετά την διαπίστωση (από την Παρασκευή) ότι το πακέτο των αναβαθμίσεων που έφερε για τη Σιγκαπούρη ήταν ελαττωματικό και προκαλούσε προβλήματα θερμοκρασίας. Αυτό ανάγκασε τη γαλλική ομάδα να αλλάξει set – up, το οποίο δεν ταίριαζε στην πίστα.

Επεισοδιακά ξεκίνησε η 2η  περίοδος των κατατακτηρίων με τον Καμούι Κομπαγιάσι να χάνει τον έλεγχο του μονοθέσιου του και να χτυπά στον τοίχο «βγάζοντας» την κόκκινη σημαία. Οι διοργανωτές χρειάστηκαν μερικά λεπτά για να βγάλουν το αυτοκίνητο από την πίστα και η μάχη ξεκίνησε και πάλι.

Με την έναρξη της 3ης  περιόδου οι Φέτελ, Βέμπερ, Χάμιλτον, Μπάτον, Αλόνσο και Μάσα βγήκαν μαζί στην πίστα προκειμένου να προλάβουν να κάνουν 2 προσπάθειες στο τελευταίο δεκάλεπτο. Όμως μόνο οι δύο οδηγοί της Red Bull πρόλαβαν  να βγουν δύο φορές και έκαναν άνετα το 1 – 2 με τον Φέτελ στην pole. Ο συναθλητής του Μαρκ Βέμπερ ξεκινά δεύτερος και ο Τζένσον Μπάτον 3ος με τον Χάμιλτον 4ο. Οι δύο πιλότοι της Ferrari έμειναν στην 3η σειρά της εκκίνησης (5η  και 6η θέση).

Τις υπόλοιπες θέσεις συμπλήρωσαν οι Ρόζμπεργκ, Σουμάχερ, Σιούτιλ και Ντι Ρέστα. Οι τρεις τελευταίοι δεν βγήκαν στο Q3 κρατώντας τα ελαστικά τους για τον αγώνα.

Η ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

1ος Σεμπάστιαν Φέτελ (Red Bull – Renault)  1:44,381” 

2ος.Μαρκ Βέμπερ (Red Bull – Renault) + 0,351” 

3ος.Τζενσον Μπάτον (McLaren – MercedesGP) + 0,423” 

4ος .Λιούις Χάμιλτον (McLaren – Mercedes)  + 0,428” 

5ος .Φερνάντο Αλόνσο (Ferrari) + 0,493” 

6ος.Φελίπε Μάσα (Ferrari) + 1,419”

7ος. Νίκο Ρόζμπεργκ (Mercedes GP) + 1,632” 

8ος. Μίκαελ Σουμάχερ (Mercedes GP) χωρίς χρόνο 

9ος.Άντριαν Σιούτιλ (Force India – Mercedes) χωρίς χρόνο

10ος.Πολ Ντι Ρέστα (Force India – Mercedes) χωρίς χρόνο

Ζήστε ξανά την ένταση από τα δοκιμαστικά λεπτό προς λεπτό από το live του www.OnSports.gr. 

{coveritlive}0dda397b69"{/coveritlive}



Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved