Η Ευρώπη γίνεται… ΝΒΑ (videos + photos)

Η Ευρώπη γίνεται… ΝΒΑ (videos + photos)

Το lockout του ΝΒΑ έχει φέρει μέχρι στιγμής αρκετούς παίκτες στην Ευρώπη για το διάστημα που η κορυφαία λίγκα θα παραμείνει κλειστή και το Onsports σας παρουσιάζει το δικό του ΤΟΠ-10 των μέχρι τώρα μεταγραφικών κινήσεων…

Ήδη αρκετοί παίκτες έχουν φανερώσει την πρόθεσή τους να κάνουν το υπερατλαντικό ταξίδι και να αγωνιστούν για κάποιο διάστημα στα γήπεδα της Ευρώπης, προκειμένου να κάνουν μία… αρπαχτή ή να παραμείνουν σε αγωνιστική ετοιμότητα, καθώς όλοι θεωρούν πως το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο θα ξεκινήσει κάποια στιγμή. Σίγουρα η μεταγραφή του Ντερόν Ουίλιαμς στην Μπεσίκτας συγκεντρώνει τα βλέμματα, ωστόσο υπάρχουν και άλλες κινήσεις που αναμένεται να κάνουν τη διαφορά. Το Onsports σας παρουσιάζει τα δέκα μεταγραφικά «μπαμ» που έχουν γίνει μέχρι στιγμής το φετινό καλοκαίρι…

10. Νέναντ Κρστιτς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

Ο Σέρβος σέντερ αγωνίστηκε πέρυσι στους Μπόστον Σέλτικς έχοντας πολύ καλή απόδοση, ωστόσο τα πολύ μεγάλα αστέρια που υπάρχουν στη συγκεκριμένη ομάδα τον ανάγκασαν να βλέπει πολλά παιχνίδια από τον πάγκο. Την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο θα τον βλέπουμε στα ευρωπαϊκά παρκέ με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Εκεί θα είναι συμπαίκτης με τον φίλο και συμπαίκτη του στην Εθνική Σερβίας, Μίλος Τεόντοσιτς. Είναι δεδομένο πως ο Νέναντ Κρστιτς είναι ένας από τους καλύτερους Ευρωπαίους σέντερ.

9. Νίκολα Πέκοβιτς (Παρτιζάν)

Έκανε το μεγάλο «μπαμ» φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν από τους καλύτερους (αν όχι ο καλύτερος) σέντερ στην Ευρώπη, ωστόσο αποφάσισε και αυτός να αγωνιστεί στο ΝΒΑ. Στον… μαγικό κόσμο αγωνίζεται στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, ωστόσο η αλήθεια είναι πως δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα. Προσπάθησε να φτιάξει ακόμα περισσότερο το κορμί του και σίγουρα θέλει χρόνο, προκειμένου να επανέλθει και πάλι σε υψηλό επίπεδο. Για το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει το λοκ άουτ θα αγωνίζεται με τη φανέλα της Παρτιζάν.

8. Τζόρνταν Φάρμαρ (Μακάμπι)

Τον γνωρίσαμε από τη θητεία του στους Λος Άντελες Λέικερς όπου ήταν συμπαίκτης με τον Κόμπι Μπράιαντ από το 2006 μέχρι το 2010. Πρόκειται για έναν περιφερειακό παίκτη, ο οποίος στην Ευρώπη μπορεί να κάνει τη διαφορά και στη Μακάμπι Τελ Αβίβ θα είναι συμπαίκτης με τον Θοδωρή Παπαλουκά για το διάστημα που θα διαρκέσει το λοκ άουτ στο ΝΒΑ. Πέρυσι αγωνίστηκε με τους Νιου Τζέρσι Νετς και ήταν συμπαίκτης με τον Ντερόν Ουίλιαμς.

7. Μεχμέτ Οκούρ (Τουρκ Τέλεκομ)

Άλλος ένας παίκτης των Νιου Τζέρσι Νετς. Αν ήταν σε καλή αγωνιστική κατάσταση θα μπορούσε να ήταν πιο ψηλά στο ΤΟΠ-10, ωστόσο οι τραυματισμοί που τον ταλαιπωρούν τον τελευταίο καιρό έχουν ρίξει τις… μετοχές του. Ο Μεχμέτ Οκούρ θα αγωνίζεται του χρόνου στην Τουρκ Τέλεκομ και σίγουρα είναι ένας παίκτης, ο οποίος μπορεί να κάνει τη διαφορά στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Μόλις αρχίσει, όμως, το ΝΒΑ θα πρέπει να αναχωρήσει για την Αμερική…

6. Τάι Λόουσον (Ζαλγκίρις)

Ο Τάι Λόουσον ξεκίνησε να αγωνίζεται στους Ντένβερ Νάγκετς, καθώς οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς που τον είχαν επιλέξει στα ντραφτ τον έδωσαν αμέσως, αφού είχαν επιλογές στην θέση του πλέι μέικερ. Ο Αμερικανός ήταν ο αντικαταστάτης του Τσάνσι Μπίλαμπς, ωστόσο μόλις ο τελευταίος έφυγε, έγινε βασικός πόιντ γκαντ των Νάγκετς. Φέτος το καλοκαίρι αποφάσισε να μετακομίσει (για όσο διαρκέσει το λοκ άουτ του ΝΒΑ) στην Ευρώπη και τη Λιθουανία, όπου θα φορέσει τη φανέλα της Ζαλγκίρις Κάουνας.

5. Σάσα Βούγιασιτς (Εφές Αναντόλου)

Πρόκειται για έναν εξαιρετικό σουτέρ, ο οποίος στη μέρα του μπορεί να… σκοτώσει οποιαδήποτε άμυνα. Ο Σάσα Βούγιασιτς αγωνίστηκε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στους Λος Άντζελες Λέικερς, τον Δεκέμβριο του 2010 μετακόμισε στους Νιου Τζέρσι Νετς, ενώ πριν από λίγο διάστημα αποφάσισε να επιστρέψει στην Ευρώπη για λογαριασμό της Εφές Αναντόλου. Η ομάδα της Τουρκίας δυναμώνει εξαιρετικά με αυτήν την προσθήκη ενόψει της ερχόμενης Ευρωλίγκας και σίγουρα αποτελεί έναν πολύ δυνατό αντίπαλο.

4. Νικολά Μπατούμ (Νανσί)

Η Νανσί θα βρεθεί στον δρόμο του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα και μαζί με τη Νανσί θα βρεθεί και ο Νικολά Μπατούμ. Πρόκειται για έναν παίκτη, ο οποίος μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, σε μια ομάδα όταν είναι σε καλή μέρα. Στον… μαγικό κόσμο του ΝΒΑ ο Μπατούμ αγωνίζεται με τη φανέλα των Πόρτλαντ Μπλέιζερς, ενώ ο Γάλλος έδειξε τις ικανότητές του και με την Εθνική ομάδα της χώρας του στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας.

3. Ντανίλο Γκαλινάρι (Αρμάνι Μιλάνο)

Αν και με την Εθνική Ιταλίας δεν μπόρεσε να κάνει και να δείξει πολλά, είναι ένας παίκτης, ο οποίος με την παρουσία του θα ανεβάσει αυτόματα επίπεδο την Αρμάνι Μιλάνο. Ο Ντανίλο Γκαλινάρι αγωνίζεται πλέον με τη φανέλα των Ντένβερ Νάγκετς, προσπαθώντας πλέον να καλύψει το κενό που άφησε ο Καρμέλο Άντονι, ενώ στην ιταλική ομάδα θα έχει συμπαίκτες τους Αντώνη Φώτση, Γιάννη Μπουρούση και Ντρου Νίκολας. Φυσικά με το που ξεκινήσει το πρωτάθλημα του ΝΒΑ θα πρέπει να επιστρέψει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

2. Ρούντι Φερνάντεθ (Ρεάλ Μαδρίτης)

Τόσα χρόνια η Ρεάλ έψαχνε τον μεγάλη της ηγέτη, προκειμένου να κοντράρει την Μπαρτσελόνα και τελικά τον βρήκε. Ο Ρούντι Φερνάντεθ είναι ο εκλεκτός και σίγουρα μπορεί να κάνει τη διαφορά. Το πέρασμά του από τον… μαγικό κόσμο του ΝΒΑ δεν στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και παρά το γεγονός πως του χρόνου θα αγωνίζεται στους πρωταθλητές, Ντάλας Μάβερικς, αποφάσισε να επιστρέψει στην Ευρώπη και την Ισπανία με στόχο να κατακτήσει τίτλους.

1. Ντερόν Ουίλιαμς (Μπεσίκτας)

Στην κορυφή του ΤΟΠ-10 δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Ντερόν Ουίλιαμς. Ένας από τους μεγαλύτερους σταρ αυτή τη στιγμή σε όλον τον πλανήτη. Ο σταρ των Νιου Τζέρσι Νετς έκανε την αρχή και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να ακολουθήσουν και άλλοι μεγάλοι αστέρες το παράδειγμά του. Σίγουρα τα χρήματα που θα πάρει θα είναι πολλά, αλλά ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά ένα πολύ μεγάλο αστέρι του παγκοσμίου μπάκσετ. Φυσικά και αυτός θα επιστρέψει στο ΝΒΑ μόλις τελειώσει το λοκ άουτ.



Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved