Ήπιε... νερό στα Πηγάδια η ΑΕΚ

Ήπιε... νερό στα Πηγάδια η ΑΕΚ

Ποιος θα το περίμενε ότι η ΑΕΚ χωρίς τους Γκούντγιονσεν, Χοσέ Κάρλος και Λεονάρντο στην αρχική της ενδεκάδα θα περνούσε νικηφόρα από τα Πηγάδια επικρατώντας με 4-3 της Ξάνθης; Και όμως, οι «κιτρινόμαυροι» για πρώτη φορά φέτος έδειξαν ομάδα, αν και παρουσίασαν και πάλι σοβαρά αμυντικά προβλήματα.

Η έμπνευση του Μανόλο Χιμένεθ να παρατάξει την ομάδα του με το αγαπημένο του 4-4-2 με ρόμβο ουσιαστικά ήταν ένα από τα κλειδιά της μεγάλης νίκης. Το άλλο ήταν η παρουσία του ανυπέρβλητου Φαμπιάν Βάργκας, ο οποίος πέτυχε ένα απίστευτο γκολ ισοφαρίζοντας το αστείο τέρμα που είχε δεχτεί η ομάδα του στο 13΄από τον Μαρσελίνιο. Παράλληλα, ο Κολομβιανός μέσος ήταν πανταχού «παρών» στο γήπεδο, κόβοντας, δημιουργώντας και πασάροντας ιδανικά σε όλο το παιχνίδι. Στα χαρμόσυνα μαντάτα για την ΑΕΚ είναι το... άνοιγμα του λογαριασμού από τους επιθετικούς της, τον Λυμπερόπουλο και τον Γκούντγιονσεν, οι οποίοι σκόραραν για πρώτη φορά φέτος λύνοντας το διαφαινόμενο επιθετικό πρόβλημα της ομάδας.

Από την άλλη, η Ξάνθη κάνει… αρρυθμίες και αυτό φάνηκε και στο ματς με την ΑΕΚ. Η ομάδα του Ουζουνίδη έχει γνωρίσει τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς στο πρωτάθλημα και ήδη ανησυχεί για το μέλλον της. Με ηγέτη και σκόρερ τον Μαρσελίνιο οι Ακρίτες πάλεψαν αλλά προδόθηκαν από τα αμυντικά τους κενά. Από τα χαρακτηριστικά της αναμέτρησης ήταν ο ισχυρός άνεμος που δυσκόλεψε τους ποδοσφαιριστές και έκανε δύσκολες τις συνθήκες του ματς.

Το ματς ξεκίνησε με την Ξάνθη να παίρνει απροσδόκητα το προβάδισμα στο 13΄με απευθείας φάουλ του Μαρσελίνιο. Ο Βραζιλιάνος εκτέλεσε το φάουλ από πλάγια και ο Αραμπατζής έμεινε ανενεργός βλέποντας τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του.

Η «Ένωση» συνήλθε γρήγορα και στο 24΄ισοφάρισε με εκπληκτικό γυριστό σουτ του Βάργκας. Από εκείνο το σημείο οι «κιτρινόμαυροι» πήραν μπροστά και δημιούργησαν προϋποθέσεις για να πάρουν το προβάδισμα. Αυτό το κατάφεραν από στημένη φάση στο 38΄. Το κόρνερ του Γκερέιρο εκμεταλλεύτηκε ο Λυμπερόπουλος και με κεφαλιά έκανε το 1-2.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι έγινε ροντέο! Η Ξάνθη μπήκε δυνατά για να ισοφαρίσει, ο Ουζουνίδης έβαλε στο ματς τον Μαρκόφσκι, αλλά το γκολ το πέτυχε η ΑΕΚ με τον Γκούντγιονσεν. Ο Ισλανδός, που είχε μπει στο ματς ένα λεπτό νωρίτερα, δέχτηκε την ασίστ από τον Μπέλεκ και με πλασέ έκανε το 1-3 στο 75΄.

Οι γηπεδούχοι αναθάρρησαν με το γκολ του Μαρσελίνιο στο 84΄(2-3), αλλά η… ταφόπλακα στα όνειρα των γηπεδούχων μπήκε με το γκολ του νεαρού Κλωναρίδη στο 91΄. Και όμως, οι… παιδικές ασθένειες της ΑΕΚ στην άμυνα επανεμφανίστηκαν και ο Μαρκόφσκι με πλασέ στο 95΄μείωσε εκ νέου σε 3-4. Τελικά, τα ελάχιστα δευτερόλεπτα που απέμεναν στον αγώνα δεν κόστισαν στην ΑΕΚ, η οποία πήρε μια νίκη στην οποία μπορεί να επενδύσει ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του αγώνα, όπως σας τη μεταφέρει το Onsports, πατώντας ΕΔΩ.

Θυμηθείτε το pregame της αναμέτρησης, όπως σας τη μετέφερε το Onsports, πατώντας ΕΔΩ.



Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved