Μαγικές ανατροπές στο «κάστρο» του (phs+vds)

Μαγικές ανατροπές στο «κάστρο» του (phs+vds)

Ο Ολυμπιακός το βράδυ της Κυριακής (18/09) πέτυχε μία επική ανατροπή σε βάρος της Skoda Ξάνθης (2-1) σε ένα παιχνίδι όπου «ράγισαν» καρδιές. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι «ερυθρόλευκοι» αναγκάστηκαν να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ μέσα στην έδρα τους.

Από την περίοδο 2004-'05 όπου επέστρεψαν στην «φυσική» τους έδρα, στο γήπεδο, πλέον, «Γ. Καραϊσκάκης», οι Πειραιώτες έχουν καταφέρει να πετύχουν την ανατροπή άλλες 10 φορές, δύο εκ των οποίων στην πρεμιέρα της Super League για τον Ολυμπιακό. Μάλιστα, η μία εξ αυτών ήταν και πάλι κόντρα στους «Ακρίτες» την περίοδο 2006-'07.

Σε εκείνο το παιχνίδι, ο Μπάρκογλου είχε ανοίξει το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο 5’ ωστόσο ο Ολυμπιακός είχε καταφέρει να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης, χάρις σε δύο τέρματα του Ριβάλντο στο 67’ και στο 86’ σε ένα ματς το οποίο είχε πολλά κοινά… χαρακτηριστικά με το χθεσινό (18/09).

Στην κορυφή της… ειδικής λίστας βρίσκονται τα παιχνίδια με τον Αστέρα Τρίπολης, μια και οι Αρκάδες σε τρεις περιπτώσεις είδαν το παιχνίδι να πηγαίνει από τον… Παράδεισο στην… Κόλαση.{textlink}

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή…

Η… πρώτη ανατροπή για τον Ολυμπιακό ήταν τη σεζόν της «μετακόμισης» στο φαληρικό γήπεδο. Αντίπαλος ήταν ο Ιωνικός για την 24η αγωνιστική της Α’ Εθνικής, τότε, με τους Πειραιώτες να επικρατούν τελικά με 2-1. Ο Γκούτμαν στο 22’ είχε βάλει μπροστά στο σκορ τους Νικαιώτες. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν την ανατροπή, αρχικά με τον Καστίγιο στο 48’ και εν… συνεχεία με τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στο 50’.

Η επόμενη ανατροπή ήρθε απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο, Παναθηναϊκό, την αμέσως επόμενη σεζόν, ήτοι την αγωνιστική χρονιά 2005-'06. Ο Γκονζάλες με πέναλτι στο 20’ άνοιξε το σκορ για τους «πράσινους», ωστόσο, ο Ριβάλντο στο 37’ και στο 58’ έφερε το ματς… τούμπα. Στο 73’ ο Κωνσταντίνου έκανε το 3-1 και ένα λεπτό αργότερα, ο Γκέκας διαμόρφωσε το τελικό 3-2 για τον Ολυμπιακό.

Το… déjà vu με την Ξάνθη

Ακολούθησε η ανατροπή απέναντι στην Skoda Ξάνθη, την σεζόν 2006-'07, στην οποία έχουμε μία ακόμα, αυτή κόντρα στο Αιγάλεω με 3-2. Συγκεκριμένα, για την 14η αγωνιστική, οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχθηκαν το «Σίτι». Ο Τσέζαρεκ με δύο προσωπικά του τέρματα, στο 22’ και το 51’ είχε δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στους φιλοξενούμενους, ωστόσο στο 61’ ο Οκκάς μείωσε σε 2-1 και στο 82’ ο Ζούλιο Σέζαρ έφερε το ματς στα.. ίσια (2-2). «Χρυσός» σκόρερ για το «συγκρότημα» του Τροντ Σόλιντ, ήταν ο Φέλιξ Μπόρχα στο 87’ με σουτ.

Την επόμενη χρονιά «θύμα» της ανατροπής του Ολυμπιακού ήταν ο ΠΑΟΚ. Ο Κωνσταντινίδης ήταν αυτός που είχε δώσει προβάδισμα στον «Δικέφαλο» στο 42’ ωστόσο στο 51’ ο Τοροσίδης έκανε το 1-1 και στο 66’ ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς «έγραψε» το τελικό 2-1. Αυτή ήταν η πέμπτη ανατροπή των Πειραιωτών στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ανατροπή και… πρωτάθλημα

Μάλιστα, η συγκεκριμένη σεζόν (2007-'08) που έφερε και πάλι το πρωτάθλημα στον Πειραιά, «σφραγίστηκε» ύστερα από μία επική ανατροπή του συλλόγου του «λιμανιού» στην 28η αγωνιστική, κόντρα στην Λάρισα. Οι Θεσσαλοί είχαν ανοίξει το σκορ στο 41’ με τον Μετίν, ωστόσο στο 50’ ο Σίσιτς ισοφάρισε σε 1-1. Σε εκείνο το παιχνίδι «ως από μηχανής θεός» ήταν ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος στην εκπνοή της αναμέτρησης με σουτ, διαμόρφωσε το 2-1, δίνοντας το «τρίποντο» στους γηπεδούχους, μαζί και το προβάδισμα για την κούπα του Πρωταθλητή.

Στο… ίδιο έργο θεατές

Η αγωνιστική περίοδος 2008-'09 ξεκίνησε για τον Ολυμπιακό με μία ακόμα ανατροπή. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε, στην πρώτη του θητεία στον πάγκο του συλλόγου, υποδέχθηκαν τον Αστέρα Τρίπολης, με τον Ντάνιελ Τσέζαρεκ να δίνει προβάδισμα στους Ακράδες στο 44’. Οι Πειραιώτες κατάφεραν να φέρουν το ματς… ανάποδα, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λουτσιάνο Γκαλέτι. Ο Αργεντινός στο 61’ έκανε το 1-1 και τρία λεπτά αργότερα, έφερε τους «ερυθρόλευκους» μπροστά στο σκορ. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς στο 81’.

Μερικούς μήνες αργότερα, οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν και πάλι στο «Γ. Καραϊσκάκης» αλλά αυτή τη φορά για το Κύπελλο Ελλάδας, στον επαναληπτικό της ημιτελικής φάσης. Για μία ακόμα φορά, το… σκηνικό ήταν το ίδιο. Ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ, σκόραρε… πρώτος για τέταρτη φορά στο φαληρικό γήπεδο, με κεφαλιά στο 38’. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός έφτασε στην ανατροπή και συνάμα στην πρόκριση, χάρις σε τέρμα του Ντουντού στο 47’ και του Ντιόγκο στο 62’.

Ανατροπές και στην Ευρώπη

Συμπτωματικά, οι επόμενες δύο και τελευταίες ανατροπές για τους Πρωταθλητές Ελλάδας έγιναν σε ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των Πειραιωτών, κόντρα στην Σταντάρ Λιέγης και Μακάμπι Τελ Αβίβ, για το Champions League και τα προκριματικά του Europa League, αντίστοιχα. Μάλιστα, με τα δύο αυτά παιχνίδια, ολοκληρώθηκε το… παζλ των ανατροπών του Ολυμπιακού στις αναμετρήσεις στο «Γ. Καραϊσκάκης», σε όλες τις διοργανώσεις.

Αρχικά, την σεζόν 2009-'10 για την 3η αγωνιστική της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, το «συγκρότημα» του Ζίκο υποδέχθηκε τους Βέλγους του Λάζλο Μπόλονι, νυν προπονητή του ΠΑΟΚ. Ο Ντε Καμάργκο στο 37’ είχε βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα της Λιέγης, ωστόσο στο 43’ ο Μήτρογλου έφερε το ματς στα ίσια (1-1) και στο 90’ ο Στολτίδης με κεφαλιά, έφερε… άνω κάτω την αναμέτρηση για το τελικό 2-1.

Με το ίδιο σκορ ολοκληρώθηκε και η αναμέτρηση κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, την επόμενη χρονιά. Στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού του Europa League,ο Μεντούνιανιν είχε ανοίξει το σκορ στο 18’ με πέναλτι. Οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν στο ματς με τον Ζαϊρί στο 66’ και επτά λεπτά αργότερα, ο Ρόμενταλ διαμόρφωσε το 2-1, το οποίο δεν αποδείχθηκε αρκετό για την ομάδα του Έβαλντ Λίνεν, μετά την ήττα στο Ισραήλ, που έφερε και την απομάκρυνση του Γερμανού προπονητή.

Μαγικές ανατροπές στο «κάστρο» του (phs+vds)



Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved