Από τον Κριστόφ στον «Σέμπα»

Από τον Κριστόφ στον «Σέμπα»

Ο Σεμπάστιαν Λέτο έγινε ο πρώτος παίκτης του Παναθηναϊκού που σκοράρει και στα τρία πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος, μετά τον Κριστόφ Βαζέχα που είχε καταφέρει να πετύχει κάτι ανάλογο την σεζόν 1995-1996, δείχνοντας ότι φέτος… θα είναι η χρονιά του.

Οι «πράσινοι» την τελευταία διετία δεν είχαν την… σκοτούρα του να βρουν έναν ηγέτη ή να «βαφτίσουν» έτσι κάποιον από τους ποδοσφαιριστές που υπήρχαν στο ρόστερ της ομάδας, αφού υπήρχε σε αυτό ο Τζιμπρίλ Σισέ. Ακόμα όμως και αυτός, ο σούπερ σκόρερ και φυσικός ηγέτης του Παναθηναϊκού από το καλοκαίρι του 2009 έως αυτό του 2011 με τα 43 γκολ στο πρωτάθλημα στην διετία, δεν κατάφερε να σκοράρει και στα τρία παιχνίδια στο ξεκίνημα της σεζόν.

Ο Γάλλος τη χρονιά του νταμπλ σκόραρε μεν στην πρεμιέρα, όμως στις επόμενες δύο αγωνιστικές δεν βρήκε δίχτυα. Πέρσι, δεν έπαιξε στην πρεμιέρα και σκόραρε στα άλλα ματς, συνεπώς δεν κατάφερε να ρίξει αυτό το «κάστρο» του Κριστόφ Βαζέχα που στέκει όρθιο από την περίοδο 1995-1996 και το «εκρηκτικό» ξεκίνημα του Πολωνού στο πρωτάθλημα, όπου μάλιστα είχε σκοράρει και στο τέταρτο ματς σερί, βάζοντας όχι ένα, ούτε δύο… αλλά πέντε γκολ στον Πανιώνιο!

Η ώρα και η χρονιά του Λέτο

Δίπλα στο κατόρθωμα του «Χρηστάρα» των «πράσινων» οπαδών και πρώτου σκόρερ στην ιστορία της ομάδας, ήρθε να προστεθεί αυτό του Αργεντινού, ηγέτη της ομάδας φύσει και θέσει τη φετινή σεζόν. Ο Λέτο κατάφερε να σκοράρει και στις τρεις πρώτες αγωνιστικές της φετινής περιόδου και να οδηγεί με αυτό τον τρόπο τον Παναθηναϊκό στην κορυφή του πρωταθλήματος για την ώρα. Ο Λέτο ήταν αυτός που άνοιξε το δρόμο για την νίκη στην Κέρκυρα την πρώτη αγωνιστική, «σφράγισε» τη νίκη με τον ΠΑΣ στο ΟΑΚΑ τη δεύτερη μέρα της Super League, ενώ «έσωσε» το Σάββατο (17/09) το βαθμό στο Περιστέρι για τον Παναθηναϊκό.

Κάτι ανάλογο, είχε πετύχει και ο Κριστόφ Βαζέχα όπως αναφέραμε, σε μια ονειρική σεζόν για τον Παναθηναϊκό. Ο αρχισκόρερ του Παναθηναϊκού σκόραρε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στις 27 Αυγούστου 1995 και έδωσε στην ομάδα του τη νίκη στο «Αλκαζάρ» επί της Λάρισας, ενώ τη δεύτερη αγωνιστική στο ΟΑΚΑ (9/09/95) πέτυχε και τα δύο γκολ της νίκης (2-0) επί της Ξάνθης. Τέλος, ο Βαζέχα είχε σκοράρει και στη νίκη επί του Αθηναϊκού με 2-1 στο Βύρωνα, με τον Δώνη να σκοράρει το δεύτερο γκολ για τον Παναθηναϊκό σε εκείνο το ματς.

Η… ημερολογιακή σύμπτωση

Αξίζει να σημειωθεί ότι η… σύμπτωση, για τους Λέτο και Βαζέχα, δεν έχει να κάνει μόνο με το επίτευγμα του να σκοράρουν και οι δυο στα τρία πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Το συγκεκριμένο κατόρθωμα «σφραγίστηκε» την ίδια ημερομηνία. Ο Βαζέχα σκόραρε τρίτο γκολ σε ισάριθμα ματς στις 17 Σεπτεμβρίου 1995 και ακριβώς 16 χρόνια αργότερα, στις 17 Σεπτεμβρίου 2011 ο Λέτο πέτυχε ακριβώς το ίδιο πράγμα.

Εκτός αυτού, ο Αργεντινός έφτασε τις 50 συμμετοχές με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στο ελληνικό πρωτάθλημα και τα έντεκα γκολ με την πράσινη φανέλα. Συνολικά στη Super League ο Λέτο έχει 74 αγώνες, αφού είχε παίξει και 24 με τον Ολυμπιακό την περίοδο 2008-2009 και είχε σκοράρει δυο φορές. Στο λιμάνι δεν στέριωσε, αλλά στο «τριφύλλι» ο Αργεντινός δείχνει για τα καλά ότι μπορεί να ηγηθεί της ομάδας και να την οδηγήσει σε επιτυχίες, όντας ο νέος ηγέτης της.

Έφτασαν κοντά… αλλά δεν τα κατάφεραν

Το να σκοράρει κανείς, πάντως, σε ισάριθμα ματς στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, δεν είναι και τόσο εύκολο. Εκ του αποτελέσματος τουλάχιστον, αυτό φαίνεται. Ο Κριστόφ Βαζέχα βέβαια έφτασε πολύ κοντά στο να τα καταφέρει ξανά, μετά το 1995-1996, αφού το 1997-98 σκόραρε στα παιχνίδια με Πανιώνιο και Απόλλωνα, αλλά δεν τα κατάφερε με την Παναχαϊκή. Την επόμενη σεζόν σκόραρε με την Προοδευτική και με τον Εθνικό Αστέρα, αλλά δεν είχε σκοράρει στην πρεμιέρα με τον Πανηλειακό.

Ακολούθησε το 1999-2000 ο Καρλ Χάιντς Φλίπσεν που σκόραρε στην πρεμιέρα με τα Τρίκαλα και τη δεύτερη αγωνιστική με την ΑΕΚ, αλλά δεν έβαλε γκολ στο τρίτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ! Ακολούθησε την επόμενη σεζόν ο Νίκος Λυμπερόπουλος που σκόραρε με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Πανιώνιο, αλλά όχι με τον Άρη την 3η αγωνιστική, κάτι που «έπαθε» και ο Εμάνουελ Ολισαντέμπε το 2001-2002 που σκόραρε με Πανιώνιο και ΟΦΗ, αλλά το τρίτο ματς του «τριφυλλιού» με τον Ακράτητο τελείωσε ισόπαλο χωρίς τέρματα.

Επίσης, την σεζόν 2002-03 ο Παναθηναϊκός είχε τρεις ήττες χωρίς να σκοράρει, ενώ το 2003 ο Δημήτρης Παπαδόπουλος σκόραρε την δεύτερη και την τρίτη αγωνιστική με ΟΦΗ και Καλλιθέα, αλλά δεν τα είχε καταφέρει στην πρεμιέρα με την Ξάνθη.

Θέλει συνέχεια ο «Σέμπα»

Στον Παναθηναϊκό φέτος όπως αναφέραμε, έχουν υψηλές προσδοκίες από τον Λέτο. Αυτό που θέλουν όλοι, αλλά και ο ίδιος ο Αργεντινός μέσος των «πρασίνων» που με την απόδοσή του έχει δείξει ότι καταλαβαίνει το βάρος των ευθυνών του πλέον, είναι να δώσει ο «Λόκο» συνέχεια στις εμφανίσεις του και στο σκοράρισμά του.

Αν ο Λέτο καταφέρει να σκοράρει και στο επόμενο παιχνίδι του πρωταθλήματος, όταν το δώσει αυτό ο Παναθηναϊκός, θα έχει ισοφαρίσει το ρεκόρ του Βαζέχα, εκείνης της περιόδου. Ο Πολωνός αρχισκόρερ του Παναθηναϊκού είχε πετύχει γκολ και στα τέσσερα πρώτα ματς εκείνου του πρωταθλήματος, παραβιάζοντας την εστία της Λάρισας, της Ξάνθης, του Αθηναϊκού και του Πανιωνίου δημιουργώντας ένα αξεπέραστο – ως τώρα – ρεκόρ. Ελπίδα όλων στον Παναθηναϊκό, είναι να καταφέρει ο Λέτο ό,τι δεν μπόρεσε να κάνει σε μια διετία ο Σισέ και να σκοράρει ξεπερνώντας ακόμα και τον «Χρηστάρα» των οπαδών του «τριφυλλιού».



Πινγκ Πονγκ: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα της Τ.Ε. ΕΦΟΕπΑ στην Πάτρα
Πινγκ Πονγκ: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα της Τ.Ε. ΕΦΟΕπΑ στην Πάτρα
Αθλητισμός: Ξεκίνησαν οι εγγραφές των ερασιτεχνικών σωματείων στο νέο περιβάλλον του e-kouros
Αθλητισμός: Ξεκίνησαν οι εγγραφές των ερασιτεχνικών σωματείων στο νέο περιβάλλον του e-kouros
Ιππασία: Ο Τουλούπης στον Τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου!
Ιππασία: Ο Τουλούπης στον Τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου!
Γουέστ Χαμ: Θέλει «βόμβα» με Μουρίνιο
Γουέστ Χαμ: Θέλει «βόμβα» με Μουρίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved