Νίκησε με τη... ψυχή στο στόμα (vd+phs)

Νίκησε με τη... ψυχή στο στόμα (vd+phs)

Με δύο γκολ σε οχτώ λεπτά (86’ και 94’), ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάμψει την ψυχωμένη, Ξάνθη και να πάρει το πρώτο του τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα (2-1).

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης κατώτερος των περιστάσεων απέναντι στην μαχητική Ξάνθη, όμως χάρη σε δύο γκολ στο τέλος του αγώνα κατάφερε να... κλέψει το τρίποντο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να πάρει τα ηνία του αγώνα. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις στο 6’ ο εξαιρετικός, Βιβιάνι, αισθάνθηκε για πρώτη φορά ν’ απειλείται. Στη συνέχεια, όμως, οι ποδοσφαιριστές της Ξάνθης αφού βρήκαν τα... πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο, ανέβασαν ρυθμούς και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να παίξουν την κόντρα επίθεση. Μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες, στο 14’ ο Μαρσελίνιο βγήκε, μετά από μακρινή μπαλιά, στην αριστερή πλευρά, όπως αναπτυσσόταν η Ξάνθη και με ένα εξαιρετικό σουτ από πολύ πλάγια έστειλε την μπάλα στην αντίθετη πλευρά του Κοστάντσο (0-1).

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε ν’ απαντήσει άμεσα, όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να δώσει εκ νέου χώρους στην ακριτική ομάδα, η οποία προσπαθούσε, όπως και στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, να φτάσει στα καρέ του Ολυμπιακού με αντεπιθέσεις.{textlink}

Οι προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του Ερνέστο Βαλβέρδε να πετύχουν κάποιο γκολ είτε με κάθετες πάσες, είτε με σέντρες, από τις δύο πλευρές, δεν είχαν τύχη, καθώς οι αμυντικοί της Ξάνθης απομάκρυναν σε κάθε περίπτωση.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη αντιστάθηκε εξαιρετικά στην πίεση των πρωταθλητών, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις έδειχναν να μην μπορούν καν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για κάποιο τέρμα.

Από το 43’ μέχρι και την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, πάντως, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έπιασαν ένα τρελό ρυθμό, όμως η τύχη δεν τους έκανε το χατίρι και έτσι το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με τα μάτριξ του γηπέδου Καραϊσκάκη να δείχνουν 0-1.

Το δεύτερο μέρος δεν ξεκίνησε καλά για τον Ολυμπιακό, αφού έξι λεπτά μετά την έναρξη του η Ξάνθη σε μια αντεπίθεση κατάφερε να βγάλει τρεις παίκτες εναντίον ενός, αλλά ο Σουάνης δεν κατάφερε να νικήσει από θέση τετ α τετ τον Κοστάντσο. Στο 56’ ο Βαλβέρδε έριξε στη «μάχη» τους Μοντέστο και Πάντελιτς (στις θέσεις των Τοροσίδη και Αμπντούν). Με τον Σέρβο φορ στην κορυφή της επίθεσης και τον Τζεμπούρ από πίσω του (ο Φουστέρ κάλυψε την αριστερή πλευρά), ο Ολυμπιακός έγινε σαφώς πιο επιθετικός και ξεκίνησε να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για το γκολ της ισοφάρισης.

Η υπεροχή του Ολυμπιακού άργησε να καρποφορήσει, καθώς το γκολ της ισοφάρισης επιτεύχθηκε από τον Μάρκο Πάντελιτς στο 86’, το οποίο αφιέρωσε, όπως φάνηκε στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Προηγουμένως και συγκεκριμένα στο 73’ ο αρνητικός, κατά τα άλλα, Βοσκάκης ακύρωσε σωστά το γκολ του Μιραλάς, αφού ο Βέλγος βρισκόταν σε θέση οφ σαίντ. 
Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης το παιχνίδι έγινε... ροντέο, ενώ ο Μιραλάς έχασε μοναδική ευκαιρία, όταν από περίπου τρία μέτρα και εντελώς αμαρκάριστος έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Βιβιάνι.

Εκείνη την ώρα το παιχνίδι φαινόταν χαμένο, όμως ο Τζεμπούρ, σαν από μηχανής Θεός στο 94’ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Ξάνθης και χάρισε το τρίποντο στον Ολυμπιακό (2-1).

Θυμηθείτε LIVE την εξέλιξη της αναμέτρησης όπως σας την προσέφερε το Onsports, πατώντας ΕΔΩ

Θυμηθείτε το Pre Game του Onsports από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης», πατώντας ΕΔΩ

Νίκησε με τη... ψυχή στο στόμα (vd+phs)



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved