3o PICK Πάτρας 2011

3o PICK Πάτρας 2011

Έπειτα από δύο επιτυχημένες διοργανώσεις τα προηγούμενα χρόνια, η Πάτρα φιλοξενεί και φέτος το 3ο PICK, που θα γίνει το Σαββατοκύριακο 1/2 Οκτωβρίου 2011 στους δρόμους της πόλης.

Με πολλά νέα δεδομένα που δείχνουν την ποιότητα της οργανωτικής δουλειάς και με έντονο ενδιαφέρον εδώ και πολύ καιρό από  τους συμμετέχοντες, ο φετινός αγώνας αναμένεται να είναι μια σπουδαία στιγμή μέσα στη χρονιά. Χαρακτηριστικό των προσπαθειών που γίνονται για ακόμη πιο έντονο συναγωνισμό είναι η παρουσία του Τζόναθαν Θόνον με πολλές επιτυχίες και 4 παγκόσμιους τίτλους στο ενεργητικό του.

Οι πρώτες κινήσεις για τη φετινή διοργάνωση έγιοναν με συνέντευξη Τύπου για το Διεθνές Σιρκουί Καρτ (Patras International Circuit for Kart - P.I.C.K.), που  παραχώρησαν οι: Δημήτρης Αθανασέκος (ΕΛΠΑ / Επιτροπή Αγώνων Καρτ), Νίκος Σαρδέλλης (υπεύθυνος προϊόντων μάρκετινγκ της BP Ultimate - Μέγα Χορηγού της διοργάνωσης), Πλάτων Μαρλαφέκας (πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του P.I.C.K. και διευθυντής μάρκετινγκ της εταιρείας ΛΟΥΞ - ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ ΑΒΕΕ, εκ των βασικών χορηγών της διοργάνωσης), Δημήτρης Χιωτίδης (Αλυτάρχης του Αγώνα) και Βασίλης Διαμαντόπουλος (Γεν. Γραμματέας του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών).

Ο Δ. Αθανασέκος επεσήμανε πως οι διοργανωτές τολμούν για τρίτη χρονιά να υλοποιήσουν μια πρωτοποριακή ιδέα, καθώς το δρώμενο θα διεξαχθεί αποκλειστικά στους δρόμους του ιστορικού κέντρου της Πάτρας. Ευχαρίστησε τις τοπικές Αρχές για το πνεύμα συνεργασίας που επιδεικνύουν, ώστε να διοργανωθεί ένα τόσο σημαντικό γεγονός στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι όλα θα πάνε καλά το διήμερο 1 - 2 Οκτωβρίου.

Ο Ν. Σαρδέλης -εκ μέρους της BP Ultimate, μεγάλου χορηγού του 3ου P.I.C.K. - τόνισε ότι αξίζουν συγχαρητήρια στην αυτοδιοίκηση και στην Ομοσπονδία για τη διοργάνωση και εκτίμησε ότι και το φετινό αποτέλεσμα θα είναι αξιόλογο. Ανέφερε ότι για την BP Ultimate η συμμετοχή στο P.I.C.K. με την ιδιότητα του χορηγού έχει σκοπό την προαγωγή του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του P.I.C.K. και διευθυντής μάρκετινγκ της ΛΟΥΞ-ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ ΑΒΕΕ (χορηγός) Πλ. Μαρλαφέκας αναφέρθηκε στην απόφαση των διοργανωτών και της πατρινής εταιρείας αναψυκτικών να στηρίξουν ολόθερμα την ιδέα της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού για τη δημιουργία Ακαδημίας που θα απευθύνεται σε οδηγούς ηλικίας από 8 - 13 ετών. Οι νέοι οδηγοί θα μυούνται στα καρτ υπό συνθήκες υγιούς περιβάλλοντος και ανταγωνισμού. Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που η ΛΟΥΞ στηρίζει το Διεθνές Σιρκουί για Καρτ και θα εξακολουθήσει να το κάνει, καθώς πιστεύει στις προοπτικές που δίνει ο θεσμός στο άθλημα και στη Δυτική Ελλάδα που τον φιλοξενεί.

Επίσης ανακοινώθηκε επίσημα από τη διοργανώτρια εταιρεία η συμμετοχή του τέσσερις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή καρτ, Τζόναθαν Θόνον, ο οποίος θα αγωνιστεί στην κατηγορία SUPER. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία αγώνων καρτ στην Ελλάδα που συμμετέχει ένας οδηγός με παγκόσμια φήμη. 
Εξάλλου, την Κυριακή το πρωί θα διοργανωθεί από τον Π.Ο. Πατρών ένα σιρκουί, με αφορμή τα 40 χρόνια παρουσίας του στα ποδηλατικά δρώμενα, με περισσότερες από 60 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα. Επισημαίνεται πως είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται σιρκουι ποδηλασίας στον πυρήνα του πολεοδομικού ιστού μιας Ελληνικής πόλης. Επίσης, το πρωί της Κυριακής 2 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί η εμφάνιση μικρών ποδηλατών του Π.Ο.Π. εντός της πίστας του Καρτ.

3o PICK Πάτρας 2011



Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved