Ο καλύτερος… πελάτης (photos)

Ο καλύτερος… πελάτης (photos)

Μόνο νίκες έχει η ΑΕΚ όταν φιλοξενεί τον Εργοτέλη, έχοντας κάνει το έξι στα έξι μέχρι στιγμής.

Οι προληπτικοί και οι φανατικοί με τις παραδόσεις σίγουρα στο δελτίο τους για το στοίχημα έχουν σημειώσει εδώ και καιρό τον «άσο» της ΑΕΚ απέναντι στον Εργοτέλη.

Όχι δεν πρόκειται για κάποιο νέο σενάριο με στημένα παιχνίδια. Η «ένωση» από τη στιγμή που ο Εργοτέλης βρέθηκε στο προσκήνιο με την πρώτη του άνοδο της σεζόν 2004-05, όποτε βρίσκει απέναντί της τον Εργοτέλη ως φιλοξενούμενο του… δίνει και καταλαβαίνει.

Οι «κιτρινόμαυροι» της Αθήνας στις έξι φορές που έχουν φιλοξενήσει τον Εργοτέλη στην Αθήνα, έχουν ισάριθμες νίκες, ενώ στις πέντε από αυτές έχουν σημειώσει και τρία τέρματα.

Βέβαια, εκτός από το σωματείο του Εργοτέλη, η ΑΕΚ θα βρει απέναντί της και τον Νίκο Καραγεωργίου. Ο τεχνικός που έχει οδηγήσει τον Εργοτέλης σε αρκετές παραμονές στην πρώτη κατηγορία, δεν έχει καταφέρει ποτέ στην καριέρα του να πάρει τη νίκη από την ΑΕΚ ανεξαρτήτως έδρας!

Συγκεκριμένα από τους πάγκους την έχει συναντήσει 22 φορές, με Σκόντα Ξάνθη, ΠΑΟΚ και Εργοτέλη και σε οποιαδήποτε έδρα έχει καταφέρει να πάρει μόλις πέντε ισοπαλίες, ενώ στα υπόλοιπα 17 παιχνίδια έχει φύγει με σκυμμένο το κεφάλι.

Η ΑΕΚ καλείται σήμερα να μπει δυναμικά στο πρωτάθλημα μετά το άσχημο παιχνίδι στο Βέγλιο και να συνεχίσει την παράδοση κάνοντας το επτά στα επτά απέναντι στον Εργοτέλη.

Το Onsports σα ς θυμίζει τις προηγούμενες έξι αναμετρήσεις των δύο ομάδων, με γηπεδούχο την ΑΕΚ…

20-03-2005
ΑΕΚ – Εργοτέλης 3-0  (37’ Πετκόφ, 49’, 54’ Λυμπερόπουλος)

Μία πολύ σημαντική νίκη πήρε η ΑΕΚ για την σεζόν 2004-05 όταν και φιλοξένησε τον Εργοτέλη στο ΟΑΚΑ μπροστά σε περίπου 35.000 θεατές. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος με τη νίκη της αυτή, «έριξε» στην τρίτη θέση τον Ολυμπιακό που την ίδια ώρα είχε αναδειχθεί ισόπαλος με 1-1 στην Κρήτη απέναντι στον ΟΦΗ και μείωνε στον… πόντο από την κορυφή και τον Παναθηναϊικό.

Η ΑΕΚ είχε ξεκινήσει νωθρά το παιχνίδι και έφτανε με δυσκολία στην αντίπαλη περιοχή του Εργοτέλη. Ένα σουτ από το ύψος της περιοχής του Πετκόφ στο 37’ έλυσε τον… γόρδιο δεσμό με τα αντίπαλα δίχτυα.

Από εκεί και πέρα η «ένωση» με πρωταγωνιστή τον Νίκο Λυμπερόπουλο, κατάφερε να φτάσει σε μία εύκολη νίκη με 3-0. Ο Καλαματιανός επιθετικός στο 49’ με ωραίο διαγώνιο σουτ, έκανε το 2-0, ενώ πέντε λεπτά αργότερα με πολύ όμορφη ατομική ενέργεια, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

ΑΕΚ: Χιώτης, Μπούρμπος (71΄ Κόντης), Μάλπασα, Μόρας, Αλβες, Κατσουράνης (77΄ Ιβιτς), Πετκόφ, Σοάρες, Ασουνσάο, Λυμπερόπουλος (84΄ Κωνσταντινίδης), Σέζαρ.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Χανιωτάκης, Αργυράκης, Φιλέκοβιτς, Οικονομάκης, Σουτζής, Σπυριδάκης, Φαλέμι (56΄ Μαζιμπούκο), Σιλά, Αντο, Ογκουνσότο, Βοσκαρίδης (69΄ Λαμπάκης).

30-09-2006
ΑΕΚ – Εργοτέλης 3-1 (51’ Τόζερ, 61’ Λυμπερόπουλος, 84’ Λάκης / 43’ Γιάστσουκ)

Μετά από ένα άσχημο ξεκίνημα για την ΑΕΚ την σεζόν 2006-07, αναζητούσε τη νίκη απέναντι στον Εργοτέλη για να μπορέσει να κάνει μία νέα αρχή στο πρωτάθλημα. Κάτι που κατάφερε μπροστά σε περίπου 15.000 κόσμο, έστω και με έναν αρκετά δύσκολο τρόπο.

Οι Κρητικοί μπήκαν καλά στον αγωνιστικό χώρο και αφού δεν απειλήθηκαν στα πρώτα λεπτά από την «ένωση», μετά από σύγχυση στην άμυνα της ΑΕΚ, πήραν το προβάδισμα στο 43’ με τέρμα του Γιάστσουκ.

Στην επανάληψη όμως ο Ντάνιελ Τόζερ πήρε την ομάδα του Λορένσο Σέρα Φερέρ από το… χεράκι και την οδήγησε στη νίκη. Αρχικά στο 51’ με σουτ μέσα από την περιοχή έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Δέκα λεπτά αργότερα, ήταν ο εκτελεστής του κόρνερ που βρήκε τον Λυμπερόπουλο στην μικρή περιοχή, ο οποίος με κεφαλιά έκανε την ανατροπή για τους γηπεδούχους. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 84’ όταν και πάλι ο Ντάνιελ Τόζερ, έκανε την κάθετη πάσα στον Λάκη, ο οποίος εκμεταλλευόμενος την ταχύτητά του, δεν δυσκολεύτηκε να διαμορφώσει το τελικό 3-1.

ΑΕΚ: Σορεντίνο, Γεωργέας, Τσιρίλο, Μόρας (56’ Παουτάσο), Λαγός (46’ Μαντούκα), Κυριακίδης, Τόζερ, Χέτεμαϊ, Ζούλιο Σέζαρ (46’ Λάκης), Λυμπερόπουλος, Ντελίμπασιτς.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Πόζα, Χίμπλινγκερ, Κορδονούρης, Ζαπρόπουλος, Χατζί, Μελισσάς (74’ Κένεντι), Τάσιτς, Νατσέφσκι (65’ Κακλαμάνος), Τζούνιορ (75’ Σταυρακάκης), Κοιλιάρας, Γιάστσουκ.

06-04-2008
ΑΕΚ – Εργοτέλης 3-1 (5’ πεν. Ριβάλντο, 39’ Καφές, 50’ Μπλάνκο / 53’ Κορδονούρης)

Η ΑΕΚ μόλις είχε κερδίσει τον Παναθηναϊκό στο μπάσκετ λίγα μέτρα δίπλα από το ΟΑΚΑ στο κλειστό μπάσκετ και ο ενθουσιασμός που επικρατούσε στις τάξεις των οπαδών της για το παιχνίδι με τον Εργοτέλη ήταν μεγάλος.

Η «ένωση» ήθελε μόνο τη νίκη για να μπορέσει να εκμεταλλευτεί τυχόν στραβοπατήματα των «αιωνίων» και να περάσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Για αυτό φρόντισε από νωρίς να «καθαρίσει» το παιχνίδι και κάτι που κατάφερε, επικρατώντας τελικά με 3-1.

Ο Ριβάλντο μόλις στο 5’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, ενώ ο Καφές στο 39’ με κοντινό πλασέ έκανε το 2-0. Στο δεύτερο τέρμα της ΑΕΚ, η ιαχή «γκολ» ακούστηκε περισσότερο από κάθε άλλη φορά, καθώς πανηγυρίστηκε… τριπλά.

Την ίδια ώρα η Λάρισα έπαιρνε το προβάδισμα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» απέναντι στον Ολυμπιακό, ενώ και ο ΟΦΗ προηγούνταν του Παναθηναϊκού. Στο ημίχρονο της αναμέτρησης η ΑΕΚ ήταν στην κορυφή του πρωταθλήματος και έμενε ένα ακόμα 45λεπτο για να ολοκληρωθεί η γιορτή.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Μπλάνκο με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 3-0 για την ομάδα του Νίκου Κωστένογλου, με τον Κορδονούρη τρία λεπτά αργότερα να πετυχαίνει το γκολ της τιμής για τους Κρητικούς.

Εντέλει ο Ολυμπιακός στα τελευταία λεπτά κατάφερε να ανατρέψει το σκοράρισμα και παρά την πολύ καλή εμφάνιση της «ένωσης», οι φίλοι της έφυγαν με πικρή γεύση από το Ολυμπιακό Στάδιο.

ΑΕΚ: Μάχο (78’ Μορέτο), Γεωργέας, Παπασταθόπουλος, Δέλλας, Μπούρμπος (68’ Σίλβα), Ζήκος, Καφές, Ριβάλντο, Εντίνιο, Μπλάνκο (79’ Ενσαλίβα), Λυμπερόπουλος.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Δασκαλάκης, Κορδονούρης, Κένεντι, Κεφαλούκος (54’ Τάσιτς), Γραμμόζης, Τζούνιορ, Κοιλιάρας, Μελισσάς, Γιαλούσης (76’ Θεοδωρίδης), Βακουφτσής (56’ Μπούντιμιρ), Ογκουνσότο.

21-12-2008
ΑΕΚ – Εργοτέλης 3-2 (6’ Τζιμπούρ, 39’ Μπλάνκο, 85΄ Εντίνιο / 31’ Φραγκουλάκης, 76’ Μπούντιμιρ)

Με την ΑΕΚ να έχει μείνει εκτός τίτλου από πολύ νωρίς στο πρωτάθλημα η αναμέτρηση με τον Εργοτέλη της έδινε την ευκαιρία να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να κλείσει θετικά το 2008 που άφησε… πόνο.

Για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος, μετά από ένα εντυπωσιακό παιχνίδι οι γηπεδούχοι πήραν και πάλι τη νίκη με 3-2, με γκολ στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Η «ένωση» μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 6’ ο Ραφίκ Τζιμπούρ άνοιξε το σκορ για τους «κιτρινόμαυρους» της Αθήνας. Η απάντηση από την ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου ήταν άμεση και στο 31’ ο Φραγκουλάκης με δυνατό σουτ, έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Ωστόσο, πριν «κλείσει» το ημίχρονο, οι Τζιμπούρ και Μπλάνκο συνδυάστηκαν άψογα με τον πρώτο να κάνει το τακουνάκι στην μικρή περιοχή και να δίνει έτοιμο γκολ στον Αργεντινό «γκολεαδόρ».

Στην επανάληψη ο Εργοτέλης μπήκε αποφασισμένος να πάρει το θετικό αποτέλεσμα και στο 76’ μετά την κοντινή κεφαλιά του Μπούντιμιρ, έδειχνε ικανός να φύγει για πρώτη φορά με κάτι θετικό από την Αθήνα και την ΑΕΚ.

Παρόλα αυτά στα τελευταία λεπτά, η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς διατήρησε την παράδοση που την θέλει να κερδίζει πάντα στην Αθήνα τον Εργοτέλη. Ο Καφές έκανε το σουτ στο 85’ με την μπάλα να πηγαίνει στο δοκάρι και τον Εντίνιο με έναν κεραυνό στην κίνηση να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.

ΑΕΚ: Σάχα, Χουάνφραν (81’ Εντίνιο), Ζεράλντο, Κυργιάκος, Μπασινάς, Ενσαλίβα, Καφές, Μαντούκα (40’ λ.τρ. Λαγός), Σκόκο, Τζιμπούρ, Μπλάνκο (72’ Πλιάτσικας)
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ:  Δασκαλάκης, Κορδονούρης, Ογκουνσότο, Τζούνιορ, Κένεντι (66’ Γελαδάρης), Κουτσιανικούλης, Φερνάντες, Μπούντιμιρ, Πλάσενγκερ, Γιαλούσης (87’ Βακουφτσής), Φραγκουλάκης (64’ Ροτζέριο).

27-02-2010
ΑΕΚ – Εργοτέλης 1-0 (12’ Τζιμπούρ)

Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, η ΑΕΚ έχει μείνει από νωρίς εκτός στόχων και πλέον στο πρωτάθλημα προσπαθούσε να κάνει καλές εμφανίσεις για να κερδίσει το χειροκρότημα του κόσμου της.

Απέναντι στον Εργοτέλη για πρώτη φορά στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων με γηπεδούχο την ΑΕΚ, η «ένωση» δεν κατάφερε να σημειώσει τρία τέρματα. Ωστόσο πήρε τη νίκη με 1-0.

Όλα κρίθηκαν αρκετά νωρίς στο παιχνίδι, όταν μετά από λάθος στην άμυνα του Εργοτέλη, ο Καφές με το στήθος έστρωσε την μπάλα στον Τζιμπούρ, ο οποίος με ένα πανέμορφο γυριστό σουτ, έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Δασκαλάκη, δίνοντας τη νίκη στην ΑΕΚ.

Οι Κρητικοί από εκείνο το σημείο και μετά πίεσαν για την ισοφάριση χωρίς να μπορέσουν να πάρουν κάτι θετικό και έφυγαν για ακόμα μία φορά με σκυμμένο το κεφάλι.

ΑΕΚ: Σάχα, Μαϊστόροβιτς, Ζεράλντο, Καράμπελας (61’ Λαγός), Αραούχο, Καφές, Μάκος, Λεονάρντο (64’ Μαντούκα), Σκόκο (86’ Χέρσι), Τζιμπούρ, Μπλάνκο.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ:  Δασκαλάκης, Μπούντιμιρ (79’ Κοιλιάρας), Γελαδάρης, Χίμπλινγκερ (62’ Γιαλούσης), Τσεσνάουσκις, Φραγκουλάκης, Βερπακόφσκις (66’ Λεάλ), Κορδονούρης, Σασιασβίλι, Μπέτο, Μπαλάφας.

8-11-2010
ΑΕΚ – Εργοτέλης 3-1 (44’ Καφές, 55’ Μπλάνκο, 93’ Έντερ / 33’ Φραγκουλάκης)

Στην… αγαπημένη της τριάρα επέστρεψε η ΑΕΚ στις αναμετρήσεις της με τον Εργοτέλη μετά το διάλλειμα της προηγούμενης σεζόν. Στο ΟΑΚΑ όπου ο κόσμος ήταν λιγοστός, καθώς το παιχνίδι γινόταν μεσοβδόμαδα πήρε τη νίκη με 3-1, με πιο δύσκολο τρόπο από ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Φραγκουλάκης στο 33’ με ένα απίστευτο φάουλ έβαλε μπροστά στο σκορ τον Εργοτέλη, παγώνοντας το ΟΑΚΑ, ωστόσο σε ένα καίριο σημείο για την αναμέτρηση, ο Παντελής Καφέςισοφάρισε. Ήταν το 44ο λεπτό, όταν ο Μπλάνκο έκανε την σέντρα και ο Έλληνας μέσος δεν δυσκολεύτηκε με κοντινή κεφαλιά να φέρει το παιχνίδι στα ίσια.

Μετά από δέκα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο ο Γκερέιρο με κόρνερ βρήκε τον Μπλάνκο, ο οποίος και πάλι με κεφαλιά, έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από τον Έντερ στις καθυστερήσεις,  ο οποίος με κοντινό πλασέ πέτυχε το μοναδικό του τέρμα με την φανέλα της ΑΕΚ στο διάστημα που βρέθηκε στην ομάδα.

ΑΕΚ: Σάχα, Πατσατζόγλου, Δέλλας, Νασούτι, Λαγός, Μάκος, Καφές, Γκερέιρο (70' Γκέντσογλου), Λεονάρντο (81' Έντερ), Μπλάνκο (90' Καράμπελας), Τζιμπούρ.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Δασκαλάκης, Αλεξόπουλος (46' Χρυσοφάκης), Σαρρής, Γιαλούσης, Σασιασβίλι, Φραγκουλάκης, Ρουμπάκης, Ρομάνο, Ολίσε (46' Μπέτο), Λεάλ, Μπούντιμιρ (80' Βερπακόφσκις).



ΑΕΚ: Ο Θωμάς Μαύρος έκοψε την κορδέλα στα εγκαίνια του Μουσείου Ιστορίας στην «OPAP Arena»
ΑΕΚ: Ο Θωμάς Μαύρος έκοψε την κορδέλα στα εγκαίνια του Μουσείου Ιστορίας στην «OPAP Arena»
Δημήτρης Μελισσανίδης: «Η ΑΕΚ είναι η μοίρα μας, η ζωή και η ιστορία μας»
Δημήτρης Μελισσανίδης: «Η ΑΕΚ είναι η μοίρα μας, η ζωή και η ιστορία μας»
Basket League: Συνελήφθη ξένος παίκτης για ενδοοικογενειακή βία
Basket League: Συνελήφθη ξένος παίκτης για ενδοοικογενειακή βία
Παναθηναϊκός: Χωρίς Παλάσιος, αλλά με Αϊτόρ στη Λαμία – Η αποστολή του Φατίχ Τερίμ
Παναθηναϊκός: Χωρίς Παλάσιος, αλλά με Αϊτόρ στη Λαμία – Η αποστολή του Φατίχ Τερίμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved