Η απόδραση των δέκα! (video+photos)

Η απόδραση των δέκα! (video+photos)

Με τον Σεμπάστιαν Λέτο να πετυχαίνει το τρίτο γκολ σε ισάριθμα ματς, ο Παναθηναϊκός έσωσε στο 87’ την παρτίδα στο Περιστέρι, αποσπώντας ισοπαλία (1-1) από τον Ατρόμητο που έπαιζε με παίκτη περισσότερο από το 3’ και βρέθηκε να προηγείται στο 53’ χάρη σε τέρμα του Μήτρογλου.

Το 3 στα 3 μπορεί να μην έγινε πράξη για τον Παναθηναϊκό, ωστόσο οι «πράσινοι» θα πρέπει να νιώθουν πανευτυχείς που έφυγαν με βαθμό από τα Δυτικά Προάστια, καθώς όλοι οι οιωνοί ήταν εναντίον τους.

Αλλαγή ισορροπιών με το «καλησπέρα»

Αν ρωτούσε κάποιος τον Ζεσουάλδο Φερέιρα πριν το ματς τι θα μπορούσε να του προκαλέσει τεράστιο πονοκέφαλο στη ροή του αγώνα, πολύ δύσκολα θα σκεφτόταν αυτό που συνέβη στην πραγματικότητα, όση φαντασία και αν είχε, όσο απαισιόδοξος κι αν ήταν.

Με τη συμπλήρωση μόλις 3’, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να αγωνίζεται με αριθμητικό μειονέκτημα, χωρίς καθαρόαιμο αμυντικό χαφ και με τερματοφύλακα ένα 17χρονο παιδί που έκανε ντεμπούτο στη Σούπερ Λίγκα. Όλα αυτά ήρθαν ως αποτέλεσμα μιας εξαιρετικής πάσας του Μπάλλα στον Επστάιν, της προσπάθειας του Γερμανού να κρεμάσει τον Καρνέζη και της ενστικτώδους, αλλά λανθασμένης απόφασης του τελευταίου να ανακόψει την πορεία της μπάλας χρησιμοποιώντας εκτός περιοχής τα χέρια του.

Ο Καρνέζης αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη, ο Φερέιρα αποφάσισε να αποσύρει τον Σιμάο, ενώ κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο άπειρος Στέφανος Καπίνος. Η διάταξη των «πρασίνων» μετατράπηκε σε ένα ιδιαίτερο 4-4-1 με τους Λέτο και Κουίνσι να αναγκάζονται να συγκλίνουν συνεχώς προς τον άξονα και μαζί με τον Τοτσέ να γυρίζουν αρκετά πίσω για να βοηθήσουν στην αμυντική λειτουργία.

Όπως ήταν φυσιολογικό, ο ούτως ή άλλως ικανός στην κυκλοφορία της μπάλας Ατρόμητος, πήρε τα πάνω του και σταδιακά άρχισε να κλείνει τον Παναθηναϊκό στο μισό γήπεδο. Περιέργως, ωστόσο, επιχείρησε πολύ περισσότερες σέντρες από ότι μας έχει συνηθίσει, με αποτέλεσμα να διευκολύνει την άμυνα των φιλοξενούμενων και να δώσει τον απαραίτητο χρόνο «προσαρμογής» στον Καπίνο. Οι Περιστεριώτες απείλησαν ουσιαστικά μόνο με την εκτέλεση φάουλ του Μήτρογλου που ακολούθησε της αποβολής (5’) και με μια κεφαλιά του Ζουέλα (25’), ενώ εκδήλωσαν τις περισσότερες επιθέσεις τους από αριστερά, όπου έπεσαν πάνω σε έναν αξιόπιστο στο πρώτο 45λεπτο Σεϊταρίδη. Επιπλέον, στα μόλις δύο σουτ που επιχείρησαν για να τεστάρουν τον Καπίνο, ο Τάτος σημάδεψε πολύ ψηλότερα από ότι έπρεπε…{textlink}

Οσο για τον Παναθηναϊκό, με τους Λέτο και Κουίνσι να ξοδεύουν αρκετές δυνάμεις στην άμυνα, δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις με ευκολία και περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, έχοντας απλώς μια μικροευκαιρία με τον Ζέκα στο 9’. Αν μη τι άλλο, απέφυγε τα αβίαστα λάθη που θα επέφεραν έξτρα πίεση και έκλεισε σωστά τους χώρους, οδηγώντας τον Ατρόμητο με το ένα μόνο βαρύ κορμί στην περιοχή, στις πτέρυγες.

Ο γνωστός τιμωρός και ο απόλυτος σωτήρας

Στραβό ξεκίνημα στο ματς, στραβή αρχή και στην επανάληψη για τον Παναθηναϊκό, καθώς η πρώτη πραγματικά πολύ καλή σέντρα των Περιστεριωτών, αυτή του Επστάιν στο 53’ έστειλε τη μπάλα συστημένη στο κεφάλι του Μήτρογλου και ο τελευταίος άνοιξε το σκορ. Κι όλα αυτά, ένα λεπτό μετά από μια καλή ευκαιρία του Τοτσέ να αλλάξει εντελώς την ιστορία του αγώνα (52’).

Αυτή η εξέλιξη ανάγκασε τους «πράσινους» να ρισκάρουν. Ο Φερέιρα πέρασε στο ματς τον Ρούντολφ αντί του Τοτσέ και έδωσε εντολή στις γραμμές να ανέβουν. Ο Παναθηναϊκός έχασε μια μεγάλη ευκαιρία στο 62’, όταν ο Γιαννούλης έκλεψε τη μπουκιά από το στόμα του Λέτο, έπειτα από εξαιρετική προσπάθεια και γύρισμα του Κουίνσι, αλλά σε γενικές γραμμές δεν κατάφεραν να αγχώσουν τον Ιτάνζ. Κυρίως γιατί ο Αργεντινός δεν βρήκε άξιους συμπαραστάτες στην επίθεση και επειδή ο Ατρόμητος προτίμησε να μην ρισκάρει κυνηγώντας αλόγιστα δεύτερο τέρμα.

Ο Λέτο, ωστόσο, απέδειξε ότι μπορεί και μόνος του να σώσει την παρτίδα. Με το τέρμα που σημείωσε στο 87’, έπειτα από πανέξυπνο γύρισμα του Κουίνσι, χάρισε στο «τριφύλλι» έναν βαθμό που βάσει της εξέλιξης του ματς, μπορεί να χαρακτηριστεί ως ανέλπιστος. Ο Ατρόμητος πλήρωσε την αδυναμία του να τελειώσει τον αγώνα, όταν οι χώροι ήταν ανοιχτοί ως αποτέλεσμα της αναγκαστικής πίεσης των φιλοξενούμενων και έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, μάλλον καταριέται την τύχη του.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης όπως σας την πρόσφερε το Onsports, πατώντας ΕΔΩ

Θυμηθείτε το Pre Game του αγώνα, όπως σας το πρόσφερε το Onsports, πατώντας ΕΔΩ

Η απόδραση των δέκα! (video+photos)



Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved