Η εκδίκηση του Τεννέ και το τρίο σωτηρίας

Η εκδίκηση του Τεννέ και το τρίο σωτηρίας

Στην επιστροφή του στην Κέρκυρα ως αντίπαλος, ο Μπάμπης Τεννές καθοδήγησε με μαεστρία τον Παναιτωλικό και τα «καναρίνια» βύθισαν την Κέρκυρα (3-2), έχοντας μεγάλους πρωταγωνιστές τους Άγγελο Χαριστέα, Ανρί Καμαρά και Γιώργο Θεοδωρίδη

Το διαζύγιό του με τους Φαίακες τον Νοέμβριο του 2010 ήταν επεισοδιακό. Έστω και αν ο ίδιος νιώθει στο νησί σαν στο σπίτι του, όπως είπε μετά το τέλος του σαββατιάτικου (17/09) ματς, η… καρδούλα του το ξέρει πόσο περίμενε να φύγει νικητής από εκεί. Και, όπως αποδείχτηκε, η εκδίκησή του ήρθε 11 μήνες μετά.

Ο Παναιτωλικός αυτή τη φορά δεν εκτόξευσε στα ουράνια τους οπαδούς του με κάποιο μαγικό «τακουνάκι» του Άγγελου Χαριστέα. Το αντίθετο. Βρέθηκε πίσω στο σκορ εξαιτίας της πολύ κακής του απόδοσης στο πρώτο 45λεπτο. Στο δεύτερο, όμως ο Τεννές είδε τα κακώς κείμενα. Έβαλε στο ματς τον Καμαρά και ο… Ανρί των «κυανοκίτρινων» άλλαξε το ρουν του αγώνα. Ασίστ στο 50’, γκολ στο 80’ και για… γλυκό πλασέ του Χαριστέα στο 86’. Το τέρμα του Μπάρκογλου στο 90’ άγχωσε για λίγο τους φιλοξενούμενους, αφού το αποτέλεσμα «έγραψε»: Κέρκυρα – Παναιτωλικός 2-3, με τα «καναρίνια» να κάνουν νέα πτήση παραμονής, αποδίδοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο στο δεύτερο ημίχρονο.

Πριν από περίπου 2,5 χρόνια ο Τουμέρ Μετίν είχε χρειαστεί 56 λεπτά για να «συστηθεί» στο ελληνικό κοινό με το πρώτο του γκολ στις 16 Φεβρουαρίου 2008 με τη φανέλα της Λάρισας. Ήταν το 34’ του αγώνα με τον Πανιώνιο όταν χάριζε στους «βυσσινί» τη νίκη (1-0)… Με τη φανέλα της Κέρκυρας χρειάστηκε περισσότερα (126’), όμως το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Συνδυασμός με τον Μπάρκογλου, ασταθής απόκρουση του Τζενάμο στο σουτ του πρώτου, ριμπάουντ και… 1-0, στο πρώτο των Φαιάκων στο πρωτάθλημα.

Λογική εξέλιξη αν σκεφτούμε ότι η μπάλα τιμωρεί (απίστευτη χαμένη ευκαιρία του Θεοδωρίδη στο 21’ έπειτα από πάσα του Χαριστέα, που δεν τροφοδοτήθηκε καθόλου) και ότι ο Παναιτωλικός εμφανίστηκε για μία ακόμα φορά με… τρικυμία στην άμυνα. Εξ’ ου και η γρήγορη (35’) έξοδος του Εντζενγκουέλε με τον Κούσα να οπισθοχωρεί και τον Μουμίν να ενισχύει τη μεσαία γραμμή.

Η Κέρκυρα είχε καλύτερη κυκλοφορία στο πρώτο 45λεπτο, ενώ ο Μετίν στο 31’ ανάγκασε τον Τζενάμο να επέμβει εντυπωσιακά και κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Ο Τεννές ακολούθησε τη συνταγή της νίκης με τον Αστέρα Τρίπολης και έδωσε εντολή στον Καμαρά να μπει στο ματς. Ο Σενεγαλέζος δεν χρειάστηκε παρά τέσσερα λεπτά για να δώσει ασίστ στον Γιώργο Θεοδωρίδη και αυτός να «κεραυνοβολήσει» τον Γκαλίνοβιτς. Ο Μετίν προσπαθούσε μόνος για την ισοφάριση και γι’ αυτό πήρε… χείρα βοηθείας στο 72’, όμως ο διαιτητής είδε την παράβαση. Έτσι, στο 80’ ο Παναιτωλικός έβγαλε νέα αντεπίθεση, με τον Θεοδωρίδη να σερβίρει και τον Καμαρά να δίνει προβάδισμα στους Αγρινιώτες.

Η παράσταση δεν θα μπορούσε να μην είχε… αγγελικό φινάλε, με τον Χαριστέα να πλασάρει ιδανικά τον Γκαλίνοβιτς σε μία ακόμα φαρμακερή αντεπίθεση, έστω και αν ο Μπάρκογλου έκλεισε τον χορό των γκολ στην εκπνοή. Ο Ζαχαριάδης σφύριξε τη λήξη και ο Τεννές πήρε την εκδίκηση, πικραίνοντας το «παιδί» του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, που είδε τους παίκτες του να σημειώνουν τα πρώτα γκολ του ΑΟΚ στο πρωτάθλημα, αλλά να μην παίρνουν ούτε βαθμό.

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη της αναμέτρησης ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Η εκδίκηση του Τεννέ και το τρίο σωτηρίας



Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved