«Μαύρη Θύελλα» η…  επιστροφή! (photos+videos)

«Μαύρη Θύελλα» η… επιστροφή! (photos+videos)

Η Καλαμάτα επιστρέφει στις επαγγελματικές κατηγορίες και άπαντες στην ομάδα της Μεσσηνίας, ευελπιστούν πως η «Μαύρη Θύελλα» είναι έτοιμη να ξαναγράψει  ιστορία.

Το Onsports ήρθε σε επικοινωνία με τον τεχνικό ηγέτη της ομάδας, Έλβιο  Μάνα, αλλά και με δύο ποδοσφαιριστές, που είναι έτοιμοι να… προσθέσουν εμπειρία και ταλέντο στο ρόστερ της Καλαμάτας.

Πρόκειται, για τον έμπειρο αριστερό οπισθοφύλακα, Παναγιώτη Δρούγα και τον ταλαντούχο επιθετικό, Σταύρο Παναγιωτάκη.

«Τιμή για εμένα η Καλαμάτα»

Πρώτος άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι των αναμνήσεων ο Αργεντινός προπονητής του συλλόγου, ο οποίος μας γύρισε αρχικά στο 1973, την χρονιά που ήρθε στην Ελλάδα για να παίξει ποδόσφαιρο σ την Καλαμάτα , που τότε βρισκόταν αγκιστρωμένη στη Β’ Εθνική και μάλιστα πανηγύρισε μαζί της την άνοδο στη «μεγάλη» κατηγορία.

Ο Έλβιο Μάνα, μαζί με τους συμπατριώτες του Καβίχεβιτς, Εσπινόζα, Βάλιαν και Τσιλιότι, βοήθησε  τη «Μαύρη θύελλα» να προβιβαστεί και φυσικά δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί σε αυτό το γεγονός. Μίλησε, παράλληλα, για το παρόν και το μέλλον της ομάδας που αποτέλεσε το σήμα κατατεθέν και στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

Αρχικά, ο τεχνικός του συλλόγου εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ρόστερ της Καλαμάτας, ενώ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους στόχους της ομάδας, στην  άσχημη εικόνα που παρουσίασαν οι ποδοσφαιριστές του στα φιλικά, ενώ «έσταξε»… μέλι  για την διοίκηση.

-Σας έχει προβληματίσει το γεγονός ότι η Καλαμάτα δεν έχει παρουσιάσει καλό πρόσωπο στα μέχρι τώρα φιλικά;

«Εμείς ξεκινήσαμε προετοιμασία αρκετά νωρίς και σε όλο αυτό το διάστημα είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω αρκετά παιδιά. Έδωσα ιδιαίτερο βάρος σε αυτό το κομμάτι. Κάτι που σημαίνει, πως δεν γίνεται από την μία μέρα στην άλλη η ομάδα να εμφανιστεί έτοιμη. Όσο για τα φιλικά, δεν με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, αλλά να δω πού υστερεί η ομάδα, ούτως ώστε όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα να είμαστε πανέτοιμοι. Αυτό έχει σημασία».

-Είστε ικανοποιημένος με το ρόστερ της ομάδας;

«Πάρα πολύ ικανοποιημένος. Είναι πολύ καλύτερο σε σχέση με πέρυσι. Έχουμε από δύο και τρεις παίκτες  σε όλες τις γραμμές, δηλαδή έχουμε και βάθος. Όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα θα είμαστε πανέτοιμοι».

-Το γεγονός ότι η έναρξη του πρωταθλήματος καθυστερεί ακόμη, έχει επηρεάσει αρνητικά τον προγραμματισμό;

«Σίγουρα,  με αυτή την αργοπορία δεν μπορούμε να κάνουμε ένα σωστό προγραμματισμό. Αυτό συμβαίνει, όμως, σε όλες τις ομάδες. Ωστόσο, εμείς συνεχίζουμε την προσπάθειά μας και δεν μένουμε σε αυτό».

-Στο παρελθόν έχετε προσφέρει τις υπηρεσίες σας στην Καλαμάτα και ως ποδοσφαιριστής…

«Η Καλαμάτα ήταν η  πρώτη ομάδα που μόλις ήρθα στην Ελλάδα  το 1973 με δέχτηκε. Μου δόθηκε  η ευκαιρία να παίξω τρία χρόνια στην Α’ εθνική με αυτή την ομάδα.  Αυτή την ομάδα την έχω μέσα στην καρδιά μου και αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα που βρίσκομαι στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου».

-Είστε ευχαριστημένος από τη συνεργασία σας με τη διοίκηση;

«Η Καλαμάτα τα τελευταία τέσσερα-πέντε χρόνια αντιμετώπισε πολλά οικονομικά προβλήματα. Ο κ. Ράλλης προχώρησε στην απόφαση να την αναλάβει και θα ήθελα να του δώσω πολλά συγχαρητήρια. Ο άνθρωπος προσπαθεί πάρα πολύ, αν και είναι πάρα πολύ μόνος, θα ήθελα να το τονίσω αυτό. Η διοίκηση είναι κοντά μας, έστω με αυτά τα λίγα μέσα που διαθέτει. Είναι μεγάλο πράγμα να έχεις μία τέτοια διάθεση όπως έχει αυτός ο άνθρωπος, που προσπαθεί να επαναφέρει την ομάδα εκεί που της αξίζει».

-Η Καλαμάτα επέστρεψε στις επαγγελματικές κατηγορίες. Στόχος σας ενόψει της νέας σεζόν;

«Αυτό που μπορώ να πω είναι, ότι εμείς θα κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και αν μέχρι τον Οκτώβριο δούμε ότι βρισκόμαστε ψηλά, τότε θα κάνουμε κάποιες κινήσεις, προκειμένου να κάνουμε το μεγάλο άλμα».

-Για τον κόσμο της Καλαμάτας, τι έχετε να πείτε;

« Αυτό που θέλω να ζητήσω από τον κόσμο είναι να κάνει υπομονή. Διαθέτουμε μία πολύ καλή ομάδα, η οποία χρειάζεται την ζεστασιά του. Ο κόσμος της Καλαμάτας έχει μεγάλη δύναμη και όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε την ομάδα εκεί που αξίζει».

Παναγιώτης Δρούγας:  «Ο κόσμος θα είναι η δύναμή μας»

«Παπούτσι από τον τόπο σου και ας είναι και… μπαλωμένο», λέει μία παροιμία που ταιριάζει «γάντι» στην περίπτωση του Παναγιώτη Δρούγα.

Ο Καλαματιανός ποδοσφαιριστής, ο οποίος πριν δώδεκα χρόνια πανηγύρισε την άνοδο μαζί με την ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του, παραχώρησε στο Onsports συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, όπου μιλάει για το παρόν, το παρελθόν και  το μέλλον του συλλόγου.

-Μετά από πολλές δυσκολίες, η ομάδα της Καλαμάτας επέστρεψε στις επαγγελματικές κατηγορίες. Πιστεύεις, ότι αυτό είναι μόνο η αρχή;

«Σίγουρα, η ομάδα της Καλαμάτας δεν πρέπει να αγωνίζεται σε αυτή την κατηγορία, η θέση της είναι στα μεγάλα σαλόνια.  Το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία πενταετία φθείρεται  όλο και πιο πολύ, ο κόσμος έχει χάσει  το ενδιαφέρον για το ποδόσφαιρο, ενώ παλαιότερα βλέπαμε να είναι γεμάτα τα γήπεδα, τώρα με το ζόρι βλέπουμε ελάχιστες ομάδες να γεμίζουν το γήπεδο. Η Καλαμάτα μπορεί να θυμίσει παλιές εποχές, γιατί ήταν μία ομάδα που γέμιζε το γήπεδό της. Νομίζω ότι ο χρόνος είναι υπέρ μας.  Γίνεται μία νέα προσπάθεια, η ομάδα ανέβηκε από την Δ’ στην Γ’ Εθνική. Γίνεται μία προσπάθεια σε βάθος χρόνου, για να  μπορέσει η ομάδα να κάνει το βήμα το παραπάνω και να ανεβεί ακόμα ψηλότερα».

-Να φανταστώ ότι και εσάς αυτή η αργοπορία σάς έχει κουράσει…

«Δυστυχώς, στο ελληνικό ποδόσφαιρο επικρατεί ένα μπάχαλο. Είναι πολύ κακό  αυτό για όλα τα παιδιά, γιατί είμαστε πάνω από δύο μήνες στα γήπεδα και ανυπομονούμε όλοι  να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Πιστεύω, αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη, ότι η ομάδα μου θα είναι έτοιμη, όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Η Καλαμάτα είναι μία νέα ομάδα.  Σίγουρα ο κόσμος θα είναι η δύναμή μας και εμείς προσωπικά είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε πάρα πολύ καλό ποδόσφαιρο, ώστε να τους φέρουμε στο γήπεδο. Από εκεί και πέρα, στόχος μας είναι να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

-Τι έxεις να πεις για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Ο κόσμος είναι απογοητευμένος από αυτή την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι όλα αυτά λειτουργούν εις βάρος του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εμείς είμαστε  διατεθειμένοι να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, έτσι ώστε να κάνουμε όμορφη την κάθε Κυριακή για τον κόσμο που θα έρχεται στο γήπεδο. Η Καλαμάτα μπορεί να θυμίσει παλιές καλές εποχές».

-Σκέφτεσαι να κλείσεις την καριέρα  σου στην Καλαμάτα;

«Εννοείται ότι  την ποδοσφαιρική μου καριέρα θα την κλείσω στην ομάδα της καρδιάς μου. Μέχρι να γίνει αυτό, όμως, όσο αντέχει το σώμα μου, γιατί η καρδιά αντέχει, θα αγωνίζομαι. Οταν καταλάβω ότι δεν μπορώ να συνεχίσω, θα σταματήσω. Νομίζω  ότι βρίσκομαι σε καλό επίπεδο και από την πλευρά μου θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω τα νέα παιδιά. Αυτός είναι ο στόχος μου, μπορέσω να δώσω όσο πιο πολλά μπορώ και λεκτικά και μέσα από το γήπεδο».

-Είσαι ικανοποιημένος από τη συμπεριφορά της διοίκησης;

«Η διοίκηση δεν τάζει λαγούς με πετραχήλια. Αυτά που συμφωνεί ο κάθε ποδοσφαιριστής τα παίρνει. Κατανοούμε όλοι ότι υπάρχει οικονομική κρίση, η οποία δυστυχώς έχει επηρεάσει όλη την Ελλάδα. Από εκεί και πέρα, πιστεύω ότι αν η διοίκηση με την τεχνική ηγεσία είναι μία γροθιά, τότε όποιο στόχο και να θέσουμε είναι εφικτός. Ο χρόνος είναι υπέρ μας».

Σταύρος Παναγιωτάκης: «Βαριά η φανέλα της Καλαμάτας»

«Εγώ βλέπω την Καλαμάτα σαν την ομάδα που θα απογειώσει την καριέρα μου», τόνισε χαρακτηριστικά ο… μικρός της «παρέας», Σταύρος Παναγιωτάκης.

Ο 22χρονος επιθετικός, ο οποίος μόλις πρόσφατα έγινε μέρος του έμψυχου δυναμικού της Καλαμάτας, πήρε την… σκυτάλη από τον Παναγιώτη Δρούγα και μέσω του Onsports, μίλησε με τα καλύτερα λόγια, τόσο για τον  κόσμο της ομάδας,  αλλά και για τον τεχνικό Έλβιο Μάνα.

-Είσαι ευχαριστημένος που εδώ και λίγες μέρες ανήκεις στο έμψυχο δυναμικό της Καλαμάτας;

«Ήρθα σε μία ομάδα που έχει μία τεράστια δυναμική και πολύ απαιτητικό κόσμο.  Έχουμε πολύ καλό ηθικό και πιστεύω ότι θα σταθούμε επάξια στην κατηγορία».

-Ποια είναι η σχέση σας με τον προπονητή σας;

« Είναι πάρα πολύ καλός, είναι κοντά μας και προσπαθεί να μας βγάλει τον καλύτερό μας εαυτό».

-Ποιες είναι οι προσωπικές σου φιλοδοξίες;

«Εγώ βλέπω την Καλαμάτα σαν την ομάδα που θα απογειώσει την καριέρα μου. Ήρθα εδώ να την βοηθήσω και να με βοηθήσει . Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, έτσι ώστε να τα καταφέρω να κάνω το κάτι παραπάνω μέσω της Καλαμάτας».

-H προετοιμασία πώς κυλάει;

«Είναι δύσκολα τα πράγματα φέτος, διότι με αυτή την κατάσταση που επικρατεί στο πρωτάθλημα έχουν απορρυθμιστεί όλα. Η  Καλαμάτα έχει ξεκινήσει προετοιμασία από τις 20 Ιουλίου και έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας, αφού δεν ξέρουμε πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Το προπονητικό τιμ, όπως και να έχει, μας βοηθάει πάρα πολύ, έτσι ώστε να παραμείνουμε σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Τώρα έχουμε αρχίσει να δίνουμε κάποια φιλικά και ελπίζω να πάνε όλα καλά».

-Πες μου δύο λόγια για τον κόσμο της Καλαμάτας…

«Μας πιστεύουν όλοι στην ομάδα, από την διοίκηση μέχρι και το τεχνικό τιμ. Από εκεί και πέρα, ο κόσμος της  Καλαμάτας είναι πολύ απαιτητικός και το καταλαβαίνουμε αυτό γιατί η φανέλα της ομάδας μας είναι πολύ βαριά. Επικρατεί μία μουρμούρα από τον κόσμο, επειδή δεν έχουμε πάει καλά στα φιλικά, ωστόσο εμείς συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά και περιμένουμε να αρχίσει το πρωτάθλημα, προκειμένου να τους αποδείξουμε ότι μπορούμε να το σηκώσουμε αυτό το βάρος της φανέλας και να τους κάνουμε χαρούμενους».

«Μαύρη Θύελλα» η… επιστροφή! (photos+videos)



Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved