Αδιόρθωτη και απογοητευτική (video+photos)

Αδιόρθωτη και απογοητευτική (video+photos)

Από τη στιγμή που τις τελευταίες 20 μέρες περιμένεις και προετοιμάζεσαι για μια αναμέτρηση, όταν έρθει η ώρα να αγωνιστείς θα πρέπει τουλάχιστον να παλέψεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Το τελικό 4-1 με το οποίο ηττήθηκε η «Ένωση» στο «Κονστάντ Βάντεν Στοκ» όχι μόνο λέει την αλήθεια για την εικόνα των δύο ομάδων στο σημερινό (15/09) παιχνίδι, αλλά ανοίγει νέα μεγάλα ζητήματα στο εσωτερικό των «κιτρινόμαυρων» που φαίνεται ότι απέχουν πολύ από αυτό που ονειρεύονται οι οπαδοί τους.

Θα μπορούσε κανείς να επικαλεστεί την αγωνιστική απραξία για την μετριότατη εμφάνιση της ΑΕΚ κόντρα στην Άντερλεχτ. Ωστόσο, αν στην ΑΕΚ θέλουν να βελτιωθούν στο μέλλον, θα πρέπει να αναζητήσουν τις δικές τους ευθύνες για αυτή την ήττα και κυρίως για αυτή την κακή εμφάνιση.

Καταρχήν, η πρώτη ευθύνη «βαραίνει» τον Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός τεχνικός άφησε εκτός ενδεκάδας τον Χοσέ Κάρλος, επιλέγοντας να βάλει στη θέση του τον Παναγιώτη Λαγό, ο οποίος πήρε θέση στη δεξιά (;) πτέρυγα της επίθεσης. Ο Λαγός δεν μπήκε ποτέ στο ρυθμό του αγώνα και η ΑΕΚ αναγκάστηκε να ρίξει όλο το βάρος της επιθετικής της ανάπτυξης στον καταπληκτικό Λεονάρντο.

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός ήταν ο κινητήριος μοχλός της «Ένωσης», αλλά και αυτόν ο Χιμένεθ φρόντισε να τον «τραβήξει» στον πάγκο όταν η ομάδα του προσπαθούσε να ξαναμπει στο ματς στο δεύτερο ημίχρονο.

Δεύτερον, η κάκιστη αμυντική λειτουργία των «κιτρινόμαυρων» για ένα ακόμα ματς εξανέμισε τις όποιες ελπίδες θα μπορούσε να έχει η ελληνική ομάδα για ένα καλό αποτέλεσμα. Ένας (ασύλληπτος)  Σουάρες «χόρεψε» αμέτρητες φορές όλη την άμυνα της ΑΕΚ και με χατ τρικ την έριξε στο καναβάτσο. Επίσης, η απογοητευτική εμφάνιση του Κωνσταντόπουλου οφείλεται σε ακόμα μια κακή επιλογή του Χιμένεθ. Ο «Dimis» προερχόταν από τραυματισμό και κακώς ξεκίνησε το παιχνίδι.

Τρίτον, η έλλειψη αυτοματισμών στην επιθετική γραμμή θα πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή να διορθωθεί. Η ΑΕΚ για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν αργή με τους Λυμπερόπουλο, Γκούντγιονσεν στην κορυφή και ο Χιμένεθ θα πρέπει να αναζητήσει άλλο σχήμα αν θέλει να δει την ομάδα του πιο παραγωγική.

Το ματς ξεκίνησε καλά για την «Ένωση» που στο 4΄απείλησε με τον Καράμπελα. Ωστόσο, στο 16΄η ελληνική ομάδα δέχτηκε ένα αστείο γκολ από τον Σουάρες, ο οποίος όντας πεσμένος στο έδαφος κατάφερε να σκοράρει.

Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 34΄ο Γιοβάνοβιτς «τιμώρησε» και πάλι την ΑΕΚ όταν βρέθηκε ξεμαρκάριστος στην περιοχή και σκόραρε με κεφαλιά. Η «απάντηση» της ελληνικής ομάδας ήρθε άμεσα, όταν στο 36΄ο Λεονάρντο έκανε «μαγική» ενέργεια, πέρασε δύο αντιπάλους και με εξαιρετικό πλασέ έκανε το 2-1. Και όμως, η «Ένωση» δεν έβαλε και πάλι μυαλό και στο 40΄ο Σουάρες με άψογο σουτ διαμόρφωσε το 3-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Χιμένεθ αντικατέστησε τον Λαγό με τον Κάρλος αλλά η αντεπίθεση της ομάδας του δεν ήρθε ποτέ. Ακόμα και όταν αποσύρθηκε ο Λυμπερόπουλος και πέρασε ως φορ ο Μπέλεκ, οι «κιτρινόμαυροι» παρουσιάστηκαν υποτονικοί επιθετικά και σαν να μην έφτανε αυτό εκτέθηκαν ξανά στην άμυνα από τον Σουάρες. Ο Μανωλάς είχε αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα από το 77΄και ο Δέλλας ( που προερχόταν και αυτός από τραυματισμό) δεν μπόρεσε να κρατήσει τον δαιμόνιο Αργεντινό επιθετικό της Άντερλεχτ. Έτσι, στο 85΄ο Σουάρες «άδειασε» εύκολα τον Δέλλα και με τέλειο πλασέ σκόραρε, γράφοντας έναν απογοητευτικό επίλογο για την ΑΕΚ στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League…

Δείτε το εκπληκτικό γκολ του Λεονάρντο

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη της αναμέτρησης Άντερλεχτ-ΑΕΚ

Θυμηθείτε το pregame του αγώνα πατώντας ΕΔΩ.



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved