Οδηγός για πλέι οφ ο κόσμος του Παναιτωλικού!

Οδηγός για πλέι οφ ο κόσμος του Παναιτωλικού!

Στην ποδοσφαιρική διάλεκτο συνηθίζουμε να λέμε πως οι οπαδοί μιας ομάδας, αποτελούν τον δωδέκατο παίκτη της. Ο Παναιτωλικός είναι ένας σύλλογος που δικαιούται και με το παραπάνω να φουσκώνει τα στήθη από περηφάνια για τον κόσμο του!

Μπορεί να μην έχει την λάμψη και τους τίτλους άλλων μεγάλων επαρχιακών ομάδων όπως η Λάρισα και ο ΟΦΗ, ωστόσο ο δωδέκατος παίκτης του διαγράφει κάθε χρόνο πορεία πρωταθλητισμού, ανεξαρτήτως συνθηκών και κατηγορίας. Οι οπαδοί ακολουθούν πιστά κατατάσσοντας την ομάδα κάθε χρονιά στις ΠΑΕ με τον μεγαλύτερο μ.ο. εισιτηρίων. Για αυτό άλλωστε και όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα, τους βγάζει το καπέλο και τους περιβάλλει με μεγάλο σεβασμό.

Και μια και το΄φερε η κουβέντα, να θυμίσουμε ότι πέρυσι η ομάδα του Αγρινίου έκοψε 54.703 εισιτήρια στη Football League και τερμάτισε στην 1η θέση του σχετικού πίνακα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έδωσε η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.

Πρώτος και με διαφορά ο Παναιτωλικός με μέσο όρο εισιτηρίων 3.217, άφησε δεύτερο στη σχετική λίστα τον ΠΑΣ Γιάννινα (με μέσο όρο 2.298 εισιτήρια) και τρίτο τον ΟΦΗ (με 2.278).

Στο Αγρίνιο ο κόσμος ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο. Ο Παναιτωλικός βρίσκεται σε ισχυρές δόσεις στο DNA των 55.000 κατοίκων της πόλης. Και όπως πολλοί εύστοχα επισημαίνουν οι οργανωμένοι οπαδοί του… «ο Παναιτωλικός γίνεται το αντίδοτο στην φτώχεια, την ανέχεια και τη μιζέρια».

Η συμπαράσταση του κόσμου αγγίζει τα όρια της υστερίας και το γήπεδο στενάζει από τους οπαδούς του, που κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες υποστηρίζουν την αγαπημένη τους ομάδα. Ακόμη και πριν από επτά χρόνια, όταν βολόδερνε στις… αλάνες της Δ΄Εθνικής. Η αφοσίωση και η αγάπη του κόσμου τον κράτησαν ζωντανό στα «πέτρινα χρόνια» και τον κατατάσσουν στα περίφημα «μαγαζιά γωνίες» της εγχώριας ποδοσφαιρικής αγοράς.

Το σκηνικό άλλαξε φέτος και το πάρτι στις εξέδρες, παίζεται πλέον στο… μαγαζί της Super League. Την μαζική παρουσία των οπαδών στα δύο πρώτα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας (με Πανιώνιο και Αστέρα Τρίπολης) θα την ζήλευαν ακόμη και ομάδες με πιο βαριά φανέλα και μεγαλύτερη προϋπηρεσία στην «μεγάλη κατηγορία».

Στο πρώτο ματς με τον Πανιώνιο «κόπηκαν» 5320 εισιτήρια, νούμερο που συνιστά την πέμπτη καλύτερη φετινή επίδοση, ενώ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης η εκκαθάριση κινήθηκε πιο ψηλά και σταμάτησε στα 5968 εισιτήρια, αριθμός που αποτελεί στην τέταρτη καλύτερη φετινή επίδοση!

Παρεμπιπτόντως, ούτε η απεργία στις εφορίες και η αναγκαστική διάθεση των εισιτηρίων μόλις λίγες ώρες πριν από την σέντρα του αγώνα με τον Αστέρα, στάθηκε ικανή να κόψει ή έστω να περιορίσει την ορμή και την δίψα των οπαδών για τα δώδεκα...ιερά γράμματα που σχηματίζουν την λέξη Παναιτωλικός! Τα 5968 εισιτήρια ήταν το νέο φετινό ρεκόρ τους στην Super League, μέχρι το επόμενο...!!!

Αναλυτικά, ο πίνακας των εισιτηρίων που κόπηκαν στα 11 παιχνίδια των δύο πρώτων αγωνιστικών της Super League.

Η… γλώσσα των εισιτηρίων

1.Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 14.026

2.ΠΑΟΚ- Ξάνθη 13.791

3.Αρης – Ατρόμητος 8551

4.Παναιτωλικός – Αστέρας Τρ. 5968

5.Παναιτωλικός – Πανιώνιος 5320

6.ΟΦΗ – Ατρόμητος 4489

7.ΠΑΣ Γιάννινα – Αρης 3578

8.Εργοτέλης – ΠΑΟ 1758

9.Κέρκυρα – Παναθηναϊκός 1690

10.Αστέρας Τρ.- Κέρκυρα 1615

11.Πανιώνιος – Εργοτέλης 1209



Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στην Αρχαία Ολυμπία για το Παρίσι - Πρώτος Λαμπαδηδρόμος ο Ντούσκος
Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στην Αρχαία Ολυμπία για το Παρίσι - Πρώτος Λαμπαδηδρόμος ο Ντούσκος
Champions League: Κρίσιμες ρεβάνς σε Βεστφαλία και Βαρκελώνη - Το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών
Champions League: Κρίσιμες ρεβάνς σε Βεστφαλία και Βαρκελώνη - Το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών
Παναθηναϊκός AKTOR: Πως είναι το «αυτός» στα... ισπανικά;
Παναθηναϊκός AKTOR: Πως είναι το «αυτός» στα... ισπανικά;
Τραγωδία στην Ιταλία: Πέθανε 26χρονος ποδοσφαιριστής – Έπαθε ανακοπή εν ώρα αγώνα
Τραγωδία στην Ιταλία: Πέθανε 26χρονος ποδοσφαιριστής – Έπαθε ανακοπή εν ώρα αγώνα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved