Δεν της πάει το Βέλγιο

Δεν της πάει το Βέλγιο

Η ΑΕΚ στην πέμπτη της επίσκεψη στο Βέλγιο θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη, καθώς δεν τα έχει καταφέρει ποτέ στο παρελθόν.


Οι παραδόσεις – λένε – είναι για να «σπάνε». Καμία ομάδα μέχρι στιγμής δεν έχει χάσει μία «μάχη» λόγω του άσχημου παρελθόντος. Κάτι που σίγουρα θα είναι ο «οδηγός» της ΑΕΚ για την αναμέτρησή της με την Άντερλεχτ στο Βέλγιο για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Η «Ένωση» έχει επισκεφτεί στο παρελθόν τέσσερις φορές την συγκεκριμένη χώρα και όλες έφυγε χωρίς νίκη και με πολύ… πόνο. Ήρθε η ώρα επιτέλους για την ΑΕΚ να πάρει το πρώτο της «διπλό» και την πρώτη της νίκη απέναντι σε σύλλογο από το Βέλγιο; Απαντήσεις το στις 22:05…

Σταντάρ Λιέγης – ΑΕΚ 4-1

Ήταν το 1979 όταν η ΑΕΚ μόλις μία σεζόν πριν είχε «μαγέψει» όλη την Ευρώπη με τα επιτεύγματά της για το Κύπελλο Εκθέσεων ή αργότερα UEFA και πλέον Europa League που είχε φτάσει στα ημιτελικά, όπου αποκλείστηκε από την μεγάλη Γιουβέντους.

Έτσι για τη συγκεκριμένη σεζόν είχε και πάλι μεγαλεπήβολα σχέδια. Στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης η κληρωτίδα την έφερε απέναντι στην Σταντάρ Λιέγης. Το πρώτο παιχνίδι στην Νέα Φιλαδέλφεια είχε βρει τις δύο ομάδες ισόπαλες με 2-2.

Έτσι οι «κιτρινόμαυροι» ταξίδευαν στο Βέλγιο με μοναδικό στόχο τη νίκη. Αυτή δεν ήρθε ποτέ. Ίσα – ίσα που η βαριά ήττα με 4-1 πόνεσε ακόμα περισσότερο την ΑΕΚ, αφήνοντάς την νωρίς εκτός διοργάνωσης.

Γκενκ – ΑΕΚ 0-0

Μετά από αρκετά χρόνια η ΑΕΚ επέστρεφε και πάλι στους ομίλους του Champions League. Ο όμιλος με Ρεάλ Μαδρίτης, Ρόμα και Γκενκ δεν άφηνε περιθώρια πολλά στους «κιτρινόμαυρους».

Παρόλα αυτά η ΑΕΚ διέψευσε όλα τα σενάρια και εντυπωσίασε με έξι ισοπαλίες στα παιχνίδια της, όπου έμεινε αλώβητη σε ολόκληρο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Αν νωρίτερα όμως είχε καταφέρει να περάσει νικηφόρα από την έδρα της Γκενκ θα είχε πάρει και την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. Μετά από ένα ισορροπημένο παιχνίδι για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων, αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα και έτσι δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει τη πρώτη της νίκη στην συγκεκριμένη διοργάνωση.

Άντερλεχτ – ΑΕΚ 2-2

Ίσως ένας από τους πιο επίπονους αποκλεισμούς στην ιστορία της ΑΕΚ στα κύπελλα Ευρώπης ήταν αυτός από τους ομίλους του Champions League για το 2007. Η «ένωση» ήθελε καλύτερο ή ίδιο αποτέλεσμα με την Λιλ που αντιμετώπιζε την Μίλαν στο «Σαν Σίρο» και το μόνο που χρειαζόταν ήταν η νίκη στο «Κονστάντ Βάντεν Στοκ».

Ωστόσο, οι Βέλγοι που διατηρούσαν ακόμα ελπίδες για την 3η θέση του ομίλου μπήκαν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και προηγήθηκαν με 2-0. Κάπου εκεί ξεκίνησε η αντεπίθεση της ΑΕΚ.

Αρχικά ο Βασίλης Λάκης με κεφαλιά μείωσε για την ομάδα του Λορέντσο Σέρα Φερέρ σε 2-1, ενώ στο 82’ ο Τσιρίλο με ένα απίστευτο γυριστό σουτ, έφερε το παιχνίδι στα ίσια με την ΑΕΚ να μην καταφέρνει να πετύχει ακόμα ένα τέρμα και να πάρει την πρόκριση, καθώς την ίδια ώρα η Μίλαν… παραχωρούσε τη νίκη με 2-0 στη Λιλ.

Άντερλεχτ – ΑΕΚ 3-0

Η έλευση του Μανόλο Χιμένεθ στην ΑΕΚ έχει σκορπίσει ενθουσιασμό στις τάξεις των φίλων της ομάδας. Το ντεμπούτο του Ισπανού τεχνικού συνδυάζεται με την εντυπωσιακή νίκη της «ένωσης» στο «Κλεάνθης Βικελίδης» απέναντι στον Άρη με 4-0.

Επόμενο παιχνίδι της ομάδας είναι αυτό για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League απέναντι στην Άντερλεχτ. Ο τραυματισμός του Νάτσο Σκόκο στο πρώτο ημίχρονο όμως αλλάζει τα πλάνα του Ισπανού τεχνικού και η ΑΕΚ αποσυντονίζεται με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα με 3-0.



ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved