Η ομάδα του… Twitter !

Η ομάδα του… Twitter !

Τα βράδια τους πάνω από τον υπολογιστή αποδείχθηκαν καρποφόρα για τον Σέρχι και τον Οριόλ.

Ανάμεσα σε δεκάδες tweets οι δυο Ισπανοί φίλοι πλέον, γνωρίστηκαν και σχεδίασαν με τελειοθηρική λεπτομέρεια την… Tweet United.

Την πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα, τα μέλη της οποίας προήλθαν από το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο Twitter.

Το πάθος για το διαδίκτυο, η εμμονή με το twitter, η παγωμένη μπύρα και τα τάπας ήταν κοινά ενδιαφέροντα που έφεραν κοντά τους δυο φίλους, των οποίων η μοίρα ενώθηκε αμετάκλητα από την λατρεία τους για το ποδόσφαιρο.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο οι δυο τους είχαν την ιδέα να δημιουργήσουν μια ερασιτεχνική ποδοσφαιρική ομάδα, έτσι ώστε να ικανοποιήσουν το πάθος τους για το «joga bonito» (όμορφο παιχνίδι).

Ενώ ο Σέρχι οδηγούσε έγραψε στο Twitter, μέσω του iphone του την ιδέα, προκειμένου να διαπιστώσει το ενδιαφέρον που θα υπάρξει από τους υπόλοιπους φίλους στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Περίπου 30 χρήστες της διαδικτυακής πλατφόρμας ανταποκρίθηκαν άμεσα και κάπως έτσι εκείνες τις ημέρες του Σεπτεμβρίου δημιουργήθηκε η Tweet United.

Τα μεγαλεπήβολα σχέδια

Η ευφορία των πρώτων στιγμών οδήγησε σε μεγαλεπήβολα σχέδια. Την δημιουργία ενός δικτυακού τόπου, απ’ όπου οι οπαδοί της ομάδας θα ενημερώνονται για τα νέα της αλλά και θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν τα ματς.

Ιδέες που μπορεί να έχουν ψήγματα τρέλας αλλά που πραγματώθηκαν στο μικρό χρονικό διάστημα των δυο εβδομάδων.

«Είδαμε πολλά tweets που μοιράζονταν την ίδια ανησυχία. Ανθρώπους που ήθελαν να βρουν ελεύθερο χρόνο για να παίξουν ποδόσφαιρο και να αθληθούν» αποκαλύπτει ο Σέρχι, ο οποίος ήταν ο συντονιστής του ποδοσφαιρικού πρότζεκτ.

Το επόμενο βήμα για την υλοποίηση του σχεδίου ήταν εξεύρεση χορηγού. Η εταιρεία στοιχημάτων «Betfair» προσέφερε ένα ποσό χορηγίας, με αντάλλαγμα ένα banner στον δικτυακό τόπο της Tweet United.

Ακόμη και οι φανέλες του νεόκοπου κλαμπ ήταν μια προσφορά του χορηγού, ο οποίες τις παρέδωσε μόλις μια ώρα πριν το πρώτο ματς τον περασμένο Σεπτέμβρη! Ένα «malum signum» (κακό σημάδι), που φάνηκε και στο γήπεδο, όπως θυμάται ο Σέρχι.

«Οι πρώτες προπονήσεις ήταν μια καταστροφή. Χάσαμε όλα τα παιχνίδια με πολλά γκολ. Βρήκαμε ρυθμό όμως έπειτα από αρκετό καιρό και πλέον μπορούμε να κατακτήσουμε και την πρώτη θέση».

Η Tweet United αγωνίζεται στο χαμηλότερο στρώμα του ισπανικού ποδοσφαίρου, στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Διαθέτει λάμψη όμως, τόσο από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όσο και από μια πορνοστάρ που φόρεσε την φανέλα της!

Η αφόρητα γοητευτική Μαρία Λαπιέδρα

Τον Ιανουάριο η Μαρία Λαπιέδρα πόζαρε ως μοντέλο για το ψηφιακό ημερολόγιο της ομάδας.

Η Λαπιέδρα, μια καταξιωμένη πορνοστάρ στην Ισπανία φόρεσε την εμφάνιση της ομάδας και αφέθηκε… ντυμένη έτσι για αλλαγή, στον φακό του Πολ Βίλα, σε μια προσπάθεια να συγκεντρωθούν χρήματα, όχι για την ομάδα, αλλά για τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα.

Η Tweet United πάντως με τέτοιες ενέργειες αρχίζει να μεγαλώνει. Ήδη από σήμερα υπάρχει και η γυναικεία εκδοχή του νεόκοπου κλαμπ, τα μέλη της οποίας εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους μέσω τους Twitter.

«Στόχος μας είναι να αποδείξουμε ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να αποδειχθούν ωφέλιμα στην καθημερινότητα μας. Είτε αυτή αφορά το ποδόσφαιρο, είτε την συνάντηση για ένα δείπνο και μια μπύρα» λέει ο Οριόλ, ο οποίος σε μερικούς μήνες κατάφερε να φτάσει από το σπίτι του στην Βαρκελώνη στους υπολογιστές όλου του κόσμου, με αυτό το καινοτόμο πρότζεκτ που υλοποίησε.

Δείτε μέλη της Tweet United και την Μαρία Λαπιέδρα

Η ομάδα του… Twitter !



Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved