«Μαύρη» πρεμιέρα για τον Ολυμπιακό… (video+photos)

«Μαύρη» πρεμιέρα για τον Ολυμπιακό… (video+photos)

Ποδαρικό με το… αριστερό έκανε ο Ολυμπιακός στο φετινό Champions League, καθώς όντας φανερά «μουδιασμένος» γνώρισε την ήττα στο «Γ. Καραϊσκάκης» από τη Μαρσέιγ με σκορ 1-0.

Το γκολ του Λούτσο Γκονζάλες στο 51ο λεπτό έκρινε την αναμέτρηση στο Φάληρο «ψαλιδίζοντας» σημαντικά τα όνειρα των «ερυθρόλευκων» για κάτι καλό στην φετινή διοργάνωση.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας παρουσιάστηκαν ασύνδετοι, χωρίς ίχνος φρεσκάδας στο παιχνίδι τους, χωρίς φαντασία και με παίκτες, οι οποίοι ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν τα αυτονόητα γι’ αυτό το επίπεδο…

Μοιραία, οι Γάλλοι απέδρασαν με το «διπλό» από το «καυτό» φαληρικό γήπεδο και ο Ολυμπιακός συνέχισε την κακή του παράδοση κόντρα σε γαλλικές ομάδες (σ.σ. ήττες από Μπορντό, Σεντ Ετιέν παλιότερα ξανά από Μαρσέιγ κτλ).

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-2-3-1 έχοντας τους Τοροσίδη και Χολέμπας στα δύο άκρα της αμυντικής γραμμής και τους Μέλμπεργκ και Αβραάμ Παπαδόπουλο στην καρδιά της.

Στα χαφ, οι Μοντέστο και Φέισα τοποθετήθηκαν στον άξονα, με τον Φουστέρ να είναι μπροστά τους και πίσω από τον καθαρά προωθημένο Μιραλάς. Στις δύο πτέρυγες, ο Ισπανός τεχνικός επέλεξε τους Γέστε και Αμπντούν, αριστερά και δεξιά αντίστοιχα.

Κατά την διάρκεια του αγώνα, βέβαια, ο Γέστε πήγε στα δεξιά, ο Αμπντούν «μετακόμισε» στην απέναντι πλευρά, ενώ αρκετές φορές ο Βαλβέρδε έκανε και το… τρικ αλλαγής θέσεων μεταξύ Γέστε και Φουστέρ εναλλάσσοντας τους σε ρόλους αριστερού και κεντρικού χαφ.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ντιντιέ Ντεσάμπ έβαλε τον Μανταντά κάτω από τα δοκάρια της Μαρσέιγ και τους Ενκουλού, Ντιαβαρά στο κέντρο της άμυνας. Ο Αθπιλικουέτα και ο Τραορέ ανέλαβαν τα δύο άκρα της αμυντικής γραμμής, ενώ Ντιαρά, Σεϊρού και Λούτσο Γκονζάλες συνέθεσαν ένα τρίγωνο στη μεσαία γραμμή, με τον Αργεντίνο να έχει περισσότερο επιθετικές αρμοδιότητες.

Αμαλφιτανό και Μορέλ έπαιξαν στα δύο άκρα, ενώ στην κορυφή της γραμμής κρούσης των Μασσαλών ξεκίνησε ο Ρεμί.

Οι Πειραιώτες «καρδιοχτύπησαν» μόλις στο 1ο λεπτό, όταν ο Ντιαβαρά απείλησε με κεφαλιά την εστία του Κοστάντσο, έπειτα από κόρνερ, με τους Μασσαλούς να εμφανίζονται από το ξεκίνημα επικίνδυνοι στις στημένες φάσεις, κάτι που είχε επισημάνει ο Ερνέστο Βαλβέρδε στους παίκτες του τις προηγούμενες μέρες.
Στο 9’ το «Γ. Καραϊσκάκης»… σηκώθηκε στο πόδι, όταν ο Γέστε θύμισε… Τζιοβάνι με τις περίτεχνες ενέργειες του! Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να μπει δυνατά θέλοντας να εκμεταλλευτεί αφενός την φρεσκάδα του κι αφετέρου το «μούδιασμα» των Γάλλων λόγω της εξέδρας, τελικά όμως φάνηκε περισσότερο η έλλειψη παιχνιδιών στους παίκτες του Βαλβέρδε, παρά η διάθεση τους να πάρουν τα ηνία του ματς.

Στο πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν ν’ απειλήσουν κυρίως με μακρινά σουτ, ο Κοστάντσο ωστόσο, όσες φορές χρειάστηκε ήταν σ’ ετοιμότητα…
Ο Ολυμπιακός στάθηκε, βέβαια, τυχερός στην φάση του 37’, όταν το δεξί δοκάρι έκανε ότι δεν μπορούσε να κάνει ο Αργεντίνος τερματοφύλακας στο σουτ του Ρεμί. Αυτή ήταν η πιο δύσκολη φάση στο πρώτο 45λεπτό για τους πρωταθλητές Ελλάδας…

Συμπερασματικά, στο α’ ημίχρονο ήταν φανερή η διάθεση του Ολυμπιακού να περιμένει στο δικό του μισό γήπεδο την Μαρσέιγ, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήθελαν (ή δεν μπορούσαν) να σπαταλήσουν δυνάμεις κόντρα στο καλογυμνασμένο και άκρως αθλητικό συγκρότημα του Ντεσάμπ, το οποίο άλλωστε είχε πολύ περισσότερα επίσημα παιχνίδια στα πόδια του.

Η επιθετικότητα των «ερυθρόλευκων» στο α’ μέρος εξαντλήθηκε σε κάποιες ατομικές ενέργειες και σουτ του Μιραλάς, ο οποίος άλλωστε ήταν ο μόνος που αισθάνθηκε η οπισθοφυλακή των δευτεραθλητών Γαλλίας.{textlink}

Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τον Ολυμπιακό. Μόλις στο 6ο λεπτό, οι πρωταθλητές Ελλάδας βρέθηκαν πίσω στο σκορ εξαιτίας του γκολ του Λούτσο Γκονζάλες, σε μία φάση, η οποία ξεκίνησε από ένα λάθος – από τα πολλά στο ματς – του αρνητικού και εμφανώς ανέτοιμου Αμπντούν…

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε προσπάθησε αφενός να… ανακατέψει την τράπουλα κι αφετέρου να «φρεσκάρει» την ομάδα ρίχνοντας στο ματς τον Τζεμπούρ στην θέση του Γέστε. Ο «τρομοκράτης» πήγε στην κορυφή της επίθεσης και ο Μιραλάς τραβήχτηκε στο αριστερό άκρο, με τον Φουστέρ σταθερά πλέον πίσω από τον σέντερ φορ.

Στο 67’ ο Ισπανός τεχνικός έκανε διπλή αλλαγή βάζοντας στο ματς τόσο τον Ιμπαγάσα για να κουμαντάρει το παιχνίδι του Ολυμπιακού, όσο και τον Μακούν, ώστε να «δέσει» τη μεσαία γραμμή της ομάδας του. Οι Φέισα και Φουστέρ που αποχώρησαν, άλλωστε, δεν φάνηκαν ιδιαίτερα όσο αγωνίστηκαν…

Ο Ολυμπιακός «άγγιξε» το γκολ στο 75’, ο Τζεμπούρ, όμως, μετά την εξαιρετική σέντρα-ασίστ του Τοροσίδη αστόχησε από ευνοϊκή θέση. Στο 90ο λεπτό ο Φανί αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, ήταν όμως ήδη πολύ αργά για τον Ολυμπιακό…

Συνολικά η «εικόνα» των πρωταθλητών Ελλάδας θα πρέπει να προβλημάτισε τον Ερνέστο Βαλβέρδε, καθώς ουσιαστικά ο Ολυμπιακός δεν λειτούργησε σωστά ούτε ανασταλτικά, ούτε δημιουργικά. Μηδέν αυτοματισμοί, παίκτες που δεν είχαν φρεσκάδα και δυνάμεις, ούτε όμως και «καθαρό» μυαλό όσες φορές χρειάστηκε.

Η Μαρσέιγ δεν έδειξε κάτι φοβερό, ήταν όμως συνεχώς μία ταχύτητα πάνω από τους Πειραιώτες, κάτι που τελικά αποδείχθηκε καθοριστικός παράγοντας στην αναμέτρηση.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να επιδείξουν σαφώς διαφορετικό «πρόσωπο» στην συνέχεια της διοργάνωσης, εφόσον θέλουν να πετύχουν κάτι καλό, αν και το 1-1 της Ντόρτμουντ με την Άρσεναλ δεν του αφήνει και πολλά περιθώρια διάκρισης...

Αυτό που προέχει, όμως, είναι να βρεθούν σε καλύτερη φυσική κατάσταση παίκτες, όπως ο Αμπντούν, ο Γέστε ή ο Μακούν, καθώς αν τα βασικά «γρανάζια» της «μηχανής» του Βαλβέρδε δεν λειτουργούν όπως πρέπει, πολύ δύσκολα ο Ολυμπιακός θα «μεταμορφωθεί» προς το καλύτερο…

Το Onsports βρέθηκε από νωρίς στο Φαληρικό γήπεδο και σας μετέφερε το κλίμα πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης πατώντας ΕΔΩ.

«Μαύρη» πρεμιέρα για τον Ολυμπιακό… (video+photos)



Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved