Βαλβέρδε: «Περιμένουμε με όρεξη το παιχνίδι» (phs)

Βαλβέρδε: «Περιμένουμε με όρεξη το παιχνίδι» (phs)

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος για τη «μάχη» απέναντι στην Μαρσέιγ, το βράδυ της Τρίτης (13/9) όπως ανέφερε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στη συνέντευξη Τύπου, το απόγευμα της Δευτέρας (12/9). Ο Ισπανός θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τους Τζεμπούρ και Ιμπαγάσα.

Ο τεχνικός ηγέτης των «ερυθρόλευκων» υποστήριξε πως άπαντες είναι έτοιμοι για την αναμέτρηση με τους Γάλλους, τους οποίους τους χαρακτήρισε επικίνδυνους, με δυνατούς παίκτες και σωστή στρατηγική, ενώ για μία ακόμα φορά αναφέρθηκε στην αποχώρηση του Άλμπερτ Ριέρα. Παράλληλα, ο «τσινγκούρι» δεν θέλησε να αποκαλύψει τα πλάνα του για την αρχική ενδεκάδα, ενώ θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τους Ραφίκ Τζεμπούρ και Άριελ Ιμπαγάσα, οι οποίοι προέρχονται από τραυματισμό.

Αρχικά, ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ερωτήθηκε για το κακό ξεκίνημα της Μαρσέιγ στο πρωτάθλημα και αν αυτό θα είναι πλεονέκτημα για τον Ολυμπιακό: «Δεν πιστεύω πως συμβαίνει κάτι τέτοιο. Το γεγονός ότι δεν έχει πάει καλά στο πρωτάθλημα, ίσως είναι κακό γιατί θα θέλει να κάνει ένα καλύτερο ντεμπούτο σε μία νέα διοργάνωση. Ισως εμφανιστεί πιο επικίνδυνη στο παιχνίδι».

Όσον αφορά στην αγωνιστική κατάσταση του Ολυμπιακού, από την στιγμή που δεν έχει επίσημα παιχνίδια, ανέφερε: «Η κατάσταση που βρισκόμαστε είναι πάρα πολύ καλή. Έχουμε ξεπεράσει τους δύο μήνες προετοιμασίας και είμαστε ήρεμοι. Από τότε που ξεκινήσαμε τις προπονήσεις έχει περάσει πολύ καιρός. Είναι αλήθεια πως ξεκινάμε το Champions League χωρίς να έχουμε πολλά παιχνίδια. Δεν θα πρέπει να μας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι πως τις τελευταίες μέρες είχαμε κάποιους τραυματισμούς, κάποιους παίκτες που ήρθαν την τελευταία στιγμή, όπως για παράδειγμα οι Μακούν και Ορμπάιθ, αλλά και την απώλεια ενός παίκτη πριν από λίγες μέρες (σ.σ. Ριέρα)».

Στην συνέχεια, μίλησε για το πως περιμένει το ντεμπούτο του στο Champions League και τι περιμένει από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση: «Η αλήθεια είναι πως έχουν πολύ όρεξη. Όλοι οι παίκτες είχαν σημειώσει την συγκεκριμένη ημερομηνία στο καλεντάριό τους και είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι».

Ερωτηθείς για το γεγονός πως ο Νταβίντ Φουστέρ σε όλα τα παιχνίδια της προετοιμασίας ήταν από τα «κλειδιά» της ομάδας και πλέον υπάρχει φήμη πως θα μετατοπιστεί στα άκρα, τόνισε: «Υπάρχει όντως η φήμη. Είμαι ο προπονητής. Δεν βρίσκω σωστό στην συνέντευξη Τύπου να αρχίσω να μιλάω για τους παίκτες που θα παίξουν και να αποκαλύψω λεπτομέρειες, πριν από ένα σημαντικό παιχνίδι. Όπως και ο τεχνικός της Μαρσέιγ που έχει κάποια προβλήματα, δεν θα θέλει να αποκαλύψει τις σκέψεις του. Το σημαντικό είναι πως θα εμφανιστούμε στο γήπεδο και όχι η αρχική ενδεκάδα».

Αναφορικά με την αναγκαιότητα του Άριελ Ιμπαγάσα και την ετοιμότητά του, από την στιγμή που έχει κάνει δύο προπονήσεις, απάντησε: «Δεν ξέρουμε αν θα είναι έτοιμος. Χθες έκανε την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα και σήμερα θα είναι η δεύτερη. Μετά το τέλος της προπόνησης θα αποφασίσουμε αν θα είναι στη λίστα μας. Πρέπει να έχουμε υπόψη πως το παιχνίδι θα έχει ρυθμό, καθώς έχουμε απέναντί μας μια δυνατή ομάδα».

Για το δυνατό σημείο της Μαρσέιγ, σχολίασε: «Έχουν σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Είναι μια ομάδα που είναι καλά προετοιμασμένη και δυνατή. Έχει καλή στρατηγική και μπορεί να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει. Έχει παίκτες πολύ δυνατούς, όπως την περίπτωση του Ντιαρά και μπορούν να μετατρέψουν σε γκολ την κάθε ευκαιρία».

Σε ερώτηση για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει την αναμέτρηση με τους Γάλλους, σε σχέση με τα πλάνα του εντός των... τειχών, δήλωσε: «Η κάθε ομάδα έχει την ταυτότητά της. Εμείς θα προσπαθήσουμε να δείξουμε αυτό που ξέρουμε. Η Μαρσέιγ όμως είναι μια δυνατή ομάδα και ίσως να μην μπορέσουμε να δείξουμε τις δυνατότητές μας μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Για το αν ενδεχόμενη ισοπαλία μπορεί να χαρακτηριστεί ως θετικό αποτέλεσμα, υποστήριξε: «Η αλήθεια είναι πως έχουμε πέσει σε έναν από τους πιο δύσκολους ομίλους στην διοργάνωση. Γνωρίζοντας πως έχουμε τρεις πολύ καλούς αντιπάλους είναι να μην βγάλουμε κανένα συμπέρασμα πριν το παιχνίδι. Αν είσαι καλός τότε η ισοπαλία είναι κακό αποτέλεσμα, αν έχεις παίξει άσχημα, τότε είναι θετικό αποτέλεσμα».

Αναφορικά με την ετοιμότητα του Ραφίκ Τζεμπούρ και το «κλειδί» της αναμέτρησης, υποστήριξε: «Η κατάσταση του Τζεμπούρ είναι ίδια με του Ιμπαγάσα. Θα πρέπει να περιμένουμε την προπόνηση. Όσο για το "κλειδί" θα μπορούσαμε να πούμε πολλά αλλά καλύτερα να μην το κάνουμε. Η ομάδα που θα καταφέρει να επιβάλει τον ρυθμό της, τότε έχει ένα πλεονέκτημα».

Όσον αφορά στα κίνητρα που έχει ένας προπονητής από μια τέτοια διοργάνωση, ανέφερε: «Είναι η ανώτατη ευρωπαϊκή διοργάνωση. Εκεί θέλουν να μετέχουν όλοι. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο. Είναι το ίδιο κίνητρο για όλους, για τους παίκτες, τον προπονητή, τον πρόεδρο και όλους τους φιλάθλους».

Σε ερώτηση αν το απόλυτο της έδρας μπορεί να φέρει την πρόκριση, απάντησε: «Δεν ξέρουμε πόσους βαθμούς που θα συγκεντρώσει η πρώτη ομάδα για να περάσει. Αυτό που πρέπει να μας απασχολεί είναι να αρχίσουμε να συγκεντρώνουμε βαθμούς».

Μακούν: «Να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε»

Έτοιμος να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να φτάσει όσο το δυνατόν ψηλότερα στο Champions League, εμφανίστηκε ο Ζαν Μακούν στην συνέντευξη Τύπου, όπου εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές των «ερυθρόλευκων».

«Καλησπέρα σε όλους. Όπως ξέρετε όλοι είμαστε πριν από ένα σημαντικό ματς. Πάντα σε τέτοια ματς η ατμόσφαιρα είναι υπέροχη. Περιμένουμε το σφύριγμα του διαιτητή για να τα δώσουμε όλα. Είναι συναρπαστικό για τους παίκτες και τους φιλάθλους», ήταν η τοποθέτηση του Καμερουνέζου, ο οποίος στην συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις:{textlink}

Για το κακό ξεκίνημα της Μαρσέιγ: «Είναι αλήθεια ότι δεν έχουν ξεκινήσει καλά στο πρωτάθλημα. Αυτό μπορεί να είναι είτε πλεονέκτημα, είτε μειονέκτημα. Έχουν περισσότερα παιχνίδια, ενώ εμείς πριν από λίγες μέρες είχαμε ένα φιλικό. Ελπίζουμε να πιάσουμε ρυθμό».

Για την κατάσταση που είναι αυτή την περίοδο: «Όπως ξέρετε δεν έκανα μια πλήρη σεζόν με την Άστον Βίλα. Θέλω να επανέλθω σε πλήρη ρυθμό. Θέλω να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να φτάσει όσο το δυνατόν πιο ψηλά στο Champions League».

Για την καλή παράδοση που έχει ο ίδιος κόντρα στην Μαρσέιγ: «Η Μαρσέιγ είναι μια καλή ομάδα με καλούς ποδοσφαιριστές. Ας ελπίσουμε να μην επανέλθουν αύριο και να... περιμένουν να το κάνουν εν μέσω της σεζόν».

Για τις πιθανότητες πρόκρισης απέναντι σε ομάδες από την Αγγλία, τη Γαλλία και Γερμανία: «Πιστεύω ότι κάθε ομάδα έχει τις ίδιες πιθανότητες».

Για το αν του έχει αποκαλύψει ο κ. Βαλβέρδε αν θα είναι στο αρχικό σχήμα: «Όχι δεν έχουμε κάνει σχετική συζήτηση. Ο προπονητής είναι ο μόνος που ξέρει και γνωρίζει. Εμείς είμαστε εδώ για να δουλεύουμε και ο τεχνικός ξέρει».

Για το γεγονός πως δεν έχει ο Ολυμπιακός κανένα επίσημο παιχνίδι: «Εγώ όπως γνωρίζετε ήρθα στο τέλος των μεταγραφών. Είχα παιχνίδια με την Άστον Βίλα. Την Παρασκευή στο φιλικό που δώσαμε παίξαμε για 45 λεπτά. Είναι κρίμα που δεν έχουμε περισσότερα παιχνίδια και παίζουμε εναντίον σε μία ομάδα που έχει ρυθμό».

Για το αν είναι έτοιμος να αγωνιστεί για 90 λεπτά και αν ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει το αποτέλεσμα: «Πιστεύω ότι όλοι οι παίκτες είμαστε έτοιμοι να παίξουμε 90 λεπτά. έχουμε κάνει σωστές προπονήσεις και σωστή προετοιμασία και έχουμε προετοιμαστεί για να πάρουμε τη νίκη, ειδικά σε ένα τέτοιο σημαντικό παιχνίδι όπως το αυριανό».

Αν μπορεί να σκιαγραφήσει τον Ολυμπιακό στους Γάλλους φιλάθλους: «Είμαι μόλις 10 ημέρες εδώ. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι η οργάνωση, η πολύ καλή δουλειά που γίνεται εδώ, αλλά και οι παίκτες που έχει η ομάδα, που έχει γνωστούς ποδοσφαιριστές και έχουν την απαραίτητη ποιότητα. Ελπίζω να την δείξουμε αύριο».

Για το μυστικό της πρεμιέρας, με βάση την εμπειρία του: «Είναι αλήθεια πως το πρώτο παιχνίδι της διοργάνωσης είναι πολύ σημαντικό. Εμείς θέλουμε τη νίκη, γιατί γίνεται στην δική μας έδρα. Ακολουθούν πολύ δύσκολα εκτός έδρας ματς και μπορεί να είναι περίπλοκα. Έχουμε την τύχη να αγωνιζόμαστε εντός έδρας και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε».

Για το τι έχουν τονίσει οι συμπαίκτες του για την ατμόσφαιρα του «Γ. Καραϊσκάκης» σε τέτοια ματς: «Είναι αλήθεια πως δεν έχω ζήσει την ατμόσφαιρα. Θέλω να δω πως θα είναι η ατμόσφαιρα. Μου έχουν μιλήσει οι Μιραλάς και ο Μοντέστο και περιμένω. Μια τέτοια ατμόσφαιρα σου δίνει την δυνατότητα να δώσεις κάτι περισσότερο».

Θυμηθείτε την συνέντευξη Τύπου, όπως σας την μετέφερε το Onsports:

{coveritlive}ea117b1018{/coveritlive}



Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved