Ο... συνήθης ύποπτος χτύπησε και στην Ιταλία

Ο... συνήθης ύποπτος χτύπησε και στην Ιταλία

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ (Red Bull - Renault) κέρδισε το Γκραν Πρι της Μόντζα και πλησίασε ακόμα περισσότερο στην κατάκτηση του παγκόσμιου πρωταθλήματος. Δεύτερος τερμάτησε ο Τζένσον Μπάτον (McLaren Mercedes) και τρίτος ο Φερνάντο Αλόνσο (Ferrari).

Ο Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής του 2010 δεν δυσκολεύτηκε να πάρει στη Μόντζα την 8η φετινή του νίκη και κοντεύει να μετατρέψει το υπόλοιπο σεζόν σε τυπική διαδικασία. Λίγο πιο πίσω ο Τζένσον Μπάτον έκανε πολύ καλό αγώνα. Τερμάτισε 2ος ξεπερνώντας την κακή  εκκίνηση, που έκανε.

Προς μεγάλη ευχαρίστηση των «Τιφόζι» ο Φερνάντο Αλόνσο κατάφερε να ανέβει στο βάθρο κερδίζοντας την 3η  θέση. Ο Ισπανός λίγο μετά την απονομή των επάθλων αφιέρωσε την επιτυχία σε αυτούς και υποκλίθηκε. Τους τρεις ακολούθησαν οι Λιούις Χάμιλτον, Μίκαελ Σουμάχερ, Φελίπε Μάσα., Τζέιμι Αλγκουεσουάρι, Πολ Ντι Ρέστα, Μπρούνο Σένα και Σεμπάστιαν Μπουέμι.

Στην εκκίνηση το μεγάλο ερώτημα αφορούσε τον Σεμπάστιαν Φέτελ και την επιλογή του στις «σχέσεις» του κιβωτίου ταχυτήτων. Ο Γερμανός είχε επιλέξει τελικά κοντή 7η  σχέση, κάτι που περιόριζε την τελική του ταχύτητα σε σχέση με τους υπόλοιπους. Το ζητούμενο γι’ αυτόν ήταν να βρίσκεται περισσότερο από 1 δευτερόλεπτο μπροστά από τους αντιπάλους του μετά το 2ο γύρο γιατί διαφορετικά θα ήταν ευάλωτος για προσπέρασμα  στη ζώνη του DRS.Μόλις τα κόκκινα φώτα έσβησαν  ο Αλόνσο με τη Ferrari έκανε εκπληκτική εκκίνηση. Πίσω του ο Φέτελ κρατήθηκε μπροστά από τον Χάμιλτον ενώ ο Μίκαελ Σουμάχερ κατάφερε  να βρεθεί από την 8η θέση στην 4η.  Στο μεταξύ ο Τόνιο Λιούτζι έχασε τον έλεγχο της HRT, και το ακυβέρνητο μονοθέσιο ξαναμπήκε στην πίστα, πέφτοντας πάνω στους Πετρόβ, Ρόζμπεργκ και Ρισιάρντο.

Το Αυτοκίνητο Ασφαλείας βγήκε στην πίστα για να απομακρυνθούν τα καταστραμμένα αυτοκίνητα. Όταν ο αγώνας ξεκίνησε ξανά, ο Φέτελ επιτέθηκε στον πρωτοπόρο Αλόνσο. Οι δύο τους έδωσαν μια τρομερή μάχη, με τον Γερμανό να περνά τελικά στη μεγάλη ευθεία, ύστερα από έναν εντυπωσιακό πέρασμα από την «Παραμπόλικα».

Ο Μίκαελ Σουμάχερ κατάφερε να περάσει τον Χάμιλτον και να πάρει την 3η θέση ενώ και ο Βέμπερ βρέθηκε  πίσω από τον Μάσα. Ο Αυστραλός κόλλησε πίσω του αλλά λόγω λάθους έπεσε πάνω του και εγκατέλειψε.

Στο μεταξύ ο Σουμάχερ έκανε τον αγώνα της ζωής του αποδεικνύοντας πως παραμένει κορυφαίος . Η «μάχη» αυτή είχε μεγάλη διάρκεια και έδωσε την ευκαιρία στον Φέτελ να απομακρυνθεί στην πρώτη σχέση και να φτιάξει μια διαφορά ασφαλείας.

Μετά τα πιτ στοπ ο Μπάτον βρήκε  την πίστα καθαρή μπροστά του έφτασε τον Αλόνσο και έκλεψε τη 2η θέση.

 Έτσι ο Φέτελ πέτυχε  μία από τις πιο άνετες νίκες του με τη διαφορά του από τον 2ο  να είναι πάνω από 15’’ και τίποτα να μην τον επηρεάζει. Ο Μπάτον απολάμβανε μια πολύ καλή 2η  θέση, με τον Αλόνσο 3ο να μην μπορεί να τον απειλήσει

Μετά τον αγώνα της Μόντζα ο Φέτελ είναι πιθανό να εξασφαλίσει μαθηματικά τον τίτλο, στον επόμενο αγώνα στη Σιγκαπούρη .

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 

1ος .Σεμπάστιαν Φέτελ (Red Bull Renault ) 1.20:46,172 

2ος.Τζένσον Μπάτον (McLaren Mercedes) + 9,590”

3ος .Φερνάντο Αλόνσο (Ferrari) + 16,909” 

4ος. Λιούις Χάμιλτον (McLaren Mercedes)  + 17,417”

5ος. Μίκαελ Σουμάχερ (Mercedes GP) + 32.677” 

6ος.Φελίπε Μάσα (Ferrari) + 42,993”  

7ος. Τζέιμι Αλγκερσουάρι (Toro Rosso –Ferrari ) + 1 γύρος

8ος. Πολ ντι Ρέστα (Force India - Mercedes) + 1 γύρος 

9ος. Μπρούνο Σένα (Lotus - Renault)  + 1 γύρος

10ος. Σεμπαστιάν Μπουεμί (Toro Rosso - Ferrari)     + 1 γύρος

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ

1ος .Σεμπάστιαν Φέτελ  284

2ος.Φερνάντο Αλόνσο 172 

3ος.Τζένσον Μπάτον 167

4ος .Μαρκ Βέμπερ 167

5ος . Λιούις Χάμιλτον 158

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

1η. Red Bull – Renault 451

2η. McLaren Mercedes 325

3η.Ferrari  254

4η. Mercedes GP 108

5η. Renault 70

Παρακολουθήστε ξανά Live το γκραν πρι της Ιταλίας από το «Ναό της ταχύτητας» στη Μόνζα. Ζήστε λεπτό προς λεπτό την ένταση του αγώνα στην ταχύτερη πίστα του πρωταθλήματος.

{coveritlive}dc897fc61c{/coveritlive}



Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved