Μάγκας Εργοτέλης, μοιραίος Αρίας (photos)

Μάγκας Εργοτέλης, μοιραίος Αρίας (photos)

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 68’, ο Εργοτέλης κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και με τέρματα των Λεάλ και Μπούντιμιρ (85’ και 87’) επικράτησε 2-1 του ΠΑΟΚ στο Παγκρήτιο. Μοιραίος ο Αρίας που άφησε τον Δικέφαλο με δέκα παίκτες.

Οσο κακό ήταν το πρώτο 45λεπτο στην αναμέτρηση του Ηρακλείου, τόσες συγκινήσεις επεφύλασε το δεύτερο. Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να αγωνίζεται με αριθμητικό μειονέκτημα από το 54’, αλλά ο Μπαλάφας του έδωσε το προβάδισμα στο 68’ και το δικαίωμα να απαλλαγεί από το άγχος. Πάνω που φάνηκε ότι ο Εργοτέλης δεν είχε τις δυνάμεις να βρει απάντηση, όχι μόνο βρήκε, αλλά κατέκτησε και το τρίποντο χάρη σε ένα εκπληκτικό και κυρίως παραγωγικό τρίλεπτο.

Σε ένα μετριότατο από πλευράς ρυθμού και ποιότητας πρώτο ημίχρονο, τις εντυπώσεις έκλεψαν οι Βιεϊρίνια και Πίρσον. Ο Πορτογάλος γιατί έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να σκοράρει στο 4’ και στο 17’ και ο Γερμανός γκολκίπερ γιατί έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά.

Αφού εξουδετέρωσε ενστικτωδώς τη… γονατιά του Βιεϊρίνια (4’), αποθεώθηκε από τους οπαδούς του Εργοτέλη για τη φάση του 29’, όταν κέρδισε διαδοχικά τους Σαλπιγγίδη και Μπαλάφα διατηρώντας το 0-0.

Στα πρώτα 45’, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε προβλήματα στην ανάπτυξη καθώς δεν «τράβηξε» η μεσαία του γραμμή και κυρίως ο Ιβιτς. Ο Εργοτέλης από την πλευρά του ήταν άνευρος στο πρώτο 25’, στη συνέχεια ανέβασε στροφές και σταδιακά απέκτησε τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς πάντως να απειλήσει ιδιαίτερα τον Κρέσιτς.

Αλλαγή δεδομένων

Δέκα λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Εργοτέλης βρέθηκε από το πουθενά με αριθμητικό πλεονέκτημα. Αυτό συνέβη έπειτα από μια ανόητη ενέργεια του Αρίας που αν και «κουβαλούσε» κίτρινη κάρτα, θεώρησε σκόπιμο να κρατήσει τον Λεάλ από τη φανέλα στο κέντρο του γηπέδου, με αποτέλεσμα να δεχθεί και δεύτερη και να αφήσει τον ΠΑΟΚ με παίκτη λιγότερο. Ο Λάζλο Μπόλονι αναγκάστηκε να αποσύρει από το παιχνίδι τον Γεωργιάδη προκειμένου να περάσει τον Λαζάρ στη μεσαία γραμμή, ενώ έστειλε τον Σαλπιγγίδη δεξιά και τον Ιβιτς στην κορυφή της επίθεσης.{textlink}

Εστω και με ανορθόδοξο σχήμα, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ στο 68’, χάρη στην εύστοχη κεφαλιά του ήρωα του Λβιβ, Σωτήρη Μπαλάφα. Ο Δικέφαλος του Βορρά πάγωσε στη συνέχεια τον ρυθμό και η αλήθεια είναι ότι κράτησε τον Εργοτέλη μακριά από τα καρέ του Κρέσιτς, διαχειριζόμενος άψογα την κατάσταση. Δεν υπολόγισε όμως στην ποιότητα του Λεάλ.

Ο Ουρουγουανός εκτέλεσε αριστοτεχνικά ένα φάουλ που κέρδισε ο ίδιος και νικώντας τον Κρέσιτς, έφερε το ματς στα ίσια. Στο διάστημα που ακολούθησε, ο Εργοτέλης έψαξε το δεύτερο γκολ. Και δικαιώθηκε, καθώς ο Μπούντιμιρ σημάδεψε σωστά με το κεφάλι εκμεταλλευόμενος την άψογη σέντρα του Ρομάνο, χαρίζοντας στην ομάδα του ένα πολύτιμο και ίσως και ανέλπιστο τρίποντο, έτσι τουλάχιστον όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΠΑΟΚ



Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved