Κούτσι-Κούτσι πήρε διπλό ο Πανιώνιος…(photos)

Κούτσι-Κούτσι πήρε διπλό ο Πανιώνιος…(photos)

Χάρη στο πρώτο γκολ του Νιάζι Κούτσι με τη φανέλα του Πανιωνίου, οι Νεοσμυρνιώτες απέδρασαν με «διπλό» (1-0) από το Αγρίνιο, χαλώντας τη γιορτή των φίλων του καλού, αλλά άστοχου Παναιτωλικού.

Το γήπεδο του Αγρινίου ήταν γεμάτο, ο παλμός και ο ενθουσιασμός περίσσευαν και ο κόσμος ευελπιστούσε ότι ο Παναιτωλικός θα συνδύαζε με νίκη την επιστροφή του στην κορυφαία κατηγορία έπειτα από 34 ολόκληρα χρόνια. Οι παίκτες του Πανιωνίου, όμως, δεν φάνηκαν διατεθειμένοι να συμμετέχουν στο πανηγύρι. Αντιθέτως, μάλιστα, το χάλασαν, καθώς χωρίς να εντυπωσιάσουν με την εμφάνισή τους, κατάφεραν να επικρατήσουν 1-0 χάρη σε ένα γκολ του Νιάζι Κούτσι στο 11’ της αναμέτρησης.

Ο Παναιτωλικός εμφανίστηκε ιδιαίτερα αγχωμένος στο πρώτο ημίχρονο και αγχώθηκε ακόμα περισσότερο από τη στιγμή που ο Πανιώνιος κατάφερε να ανοίξει σχετικά νωρίς το σκορ. Χωρίς να πιάσουν και καμιά φοβερή απόδοση, οι Κυανέρυθροι αρχικά προειδοποίησαν με ένα δυνατό σουτ του Κουμορτζί στο 3’ και εν συνεχεία πήραν προβάδισμα στο 11’, έπειτα από την καλή μπαλιά του Γουνδουλάκη και το ακόμα καλύτερο πλασέ του Κούτσι που άνοιξε λογαριασμό με τα χρώματα του Πανιωνίου.

Εκμεταλλευόμενοι την ψυχολογική τόνωση που πήραν από το γρήγορο γκολ, οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο μισάωρο και κατάφεραν να περιορίσουν πολύ τους Καμαρά και Χαριστέα. Γι αυτό βέβαια ευθύνονται και οι παίκτες του Παναιτωλικού, που δεν τροφοδότησαν ούτε τον Σενεγαλέζο, ούτε τον εθνικό… ήρωα του 2004.{textlink}

Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ έπαιξε κυρίως από την αριστερή πλευρά με τον Μπουμάλ και από τον άξονα, με τον Γιώργο Θεοδωρίδη να ψάχνει μεν, να μην βρίσκει δε τον χώρο για μια καλή κάθετη πάσα. Ο Παναιτωλικός απείλησε τελικά μόνο από στημένες φάσεις δημιουργώντας, όμως, δύο πολύ καλές ευκαιρίες.

Στο 27’ ο Χαριστέας έκλεψε τη μπουκιά από το στόμα του Καμαρά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μπουμάλ, αλλά η κεφαλιά του κατέληξε άουτ. Και λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο κορυφαίος των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος, Θεοδωρίδης εκτέλεσε άψογα το φάουλ, αλλά για κακή του τύχη είδε τη μπάλα να χτυπά στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ελευθερόπουλου και εν συνεχεία να απομακρύνεται από τον Γιόνσον, πριν οι Μουμίν και Αναστασιάδης προλάβουν να τη σπρώξουν από κοντά στα δίχτυα.

Μονόλογος

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Μπάμπης Τεννές έριξε στη μάχη τους Σιόντη και Καραμαλίκη στις θέσεις των Μουμίν και Καμαρά για να φρεσκάρει την ομάδα του (ο Χαριστέας πήγε στη δεξιά πτέρυγα). Λίγο έλειψε μάλιστα να δικαιωθεί με το καλημέρα, καθώς στο 46’ ο Καραμαλίκης δεν βρήκε στόχο για λίγα εκατοστά στην κεφαλιά-ψαράκι που επιχείρησε.

Ο Παναιτωλικός έκλεισε ευθύς εξαρχής στο μισό γήπεδο τον Πανιώνιο, ωστόσο απέτυχε να δημιουργήσει κλασική ευκαιρία για 25’.  Λίγο έλειψε μάλιστα να χάσει κάθε ελπίδα ανατροπής στο 68’, όταν ο Κουμορτζί έπιασε νέο εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή με τη μπάλα όμως να σταματά στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Τζενάμο. Οι γηπεδούχοι ρίσκαραν πολύ στο τελευταίο εικοσάλεπτο και αν ήταν πιο τυχεροί και πιο εύστοχοι, θα έπαιρναν τουλάχιστον τον βαθμό, καθώς έχασαν τρεις σημαντικές ευκαιρίες.

Στο 71’ ο συνδυασμός των Χαριστέα, Θεοδωρίδη, Καραμαλίκη και Ρότσα θύμισε κάτι από Μπαρτσελόνα. Ο τελευταίος βρέθηκε τελικά απέναντι από τον Ελευθερόπουλο, ωστόσο το πλασέ του ήταν άστοχο προς απογοήτευση των περίπου 6.000 οπαδών των Κυανοκίτρινων. Στο 85’, ο Καραμαλίκης δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή και να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 89’, ο ίδιος παίκτης είδε τον Ελευθερόπουλο να διώχνει πάνω στη γραμμή το αδύναμο πλασέ του. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι στο 78’ σε μαρκάρισμα του Τσότσαλιτς πάνω στον Καραμαλίκη. Ο αμυντικός του Πανιωνίου έκανε προβολή, βρήκε τη μπάλα με το ένα πόδι, αλλά με το άλλο – σε δεύτερο χρόνο – φάνηκε να ανατρέπει τον υψηλόσωμο φορ.

Εστω και αν χρειάστηκε και τη βοήθεια της τύχης, ο Πανιώνιος έφυγε με βαθμούς από μια πολύ δύσκολη έδρα και ουσιαστικά «πάτσισε» για την απώλεια δύο βαθμών στο ματς της πρεμιέρας με τον Εργοτέλη. Ο Παναιτωλικός από την άλλη, ήταν ενθουσιώδης, είχε όμως πολύ άγχος, αστοχία και αμυντικά προβλήματα. Κορυφαίοι για τους Κυανοκίτρινους οι Μπουμάλ, Θεοδωρίδης και Κουτρομάνος, ενώ για τους νικητές, οι Κουμορτζί, Ομο και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη της αναμέτρησης ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved