Αποχωρεί ο Τζέιμς Τόσλαντ

Αποχωρεί ο Τζέιμς Τόσλαντ

Με μια επιστολή προς τους φίλους και θαυμαστές του ο  Βρετανός αναβάτης Τζέιμς Τόσλαντ ανακοίνωσε πως σταματά του αγώνες, καθώς η κατάσταση της υγείας του δεν του επιτρέπει να συνεχίσει να οδηγεί σε επαγγελματικό επίπεδο.

Οι συνεχείς τραυματισμοί  του Τόσλαντ με βασικό πρόβλημα αυτόν  στον καρπό του τον αναγκάζουν να βάλει τέλος στην καριέρα του.

Σε δοκιμές στην Αραγκόν με την BMW S1000RR για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbikes είχε τραυματιστεί άσχημα στον καρπό και έμεινε αρκετές εβδομάδες εκτός αγώνων. Το τραύμα του ήταν αρκετά σοβαρό, αλλά ο Βρετανός επέστρεψε στη δράση. Παρόλα αυτά μία πτώση την προηγούμενη εβδομάδα στο Νίρμπουργκρινγκ έκανε την κατάστασή του χειρότερη. Ο γιατρός του τον πληροφόρησε  ότι η κατάσταση στο χέρι του είναι χειρότερη από ότι πίστευε. Έτσι ο Τόσλαντ πήρε την απόφαση να σταματήσει την καριέρα του.

Το αποχαιρετιστήριο γράμμα του Τόσλαντ λέει τα εξής :

«Ήθελα να γράψω προσωπικά ένα γράμμα για να εξηγήσω τους λόγους που με ανάγκασαν να αποσυρθώ πρόωρα και φυσικά να ευχαριστήσω όλους για την στήριξη σε όλη μου την καριέρα. Όπως γνωρίζεται πέρασα δύσκολες στιγμές από τότε που τραυματίστηκα στον καρπό σε δοκιμές μέσα στη χρονιά. Από την πρώτη στιγμή με συμβούλευσαν ότι ο τραυματισμός μου ήταν σοβαρός και ικανός να κόψει την καριέρα μου, αλλά επικεντρωθήκαμε στο να κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι θα αγωνιστώ. Δυσκολεύτηκα στους τελευταίους δύο αγώνες και έπεσα στις άσχημες συνθήκες του Νίρμπουργκρινγκ  στη Γερμανία. Επισκέφτηκα τον γιατρό μου, τον Μάικ Χάιτον, αυτήν την εβδομάδα και η διάγνωσή του ήταν χειρότερη από ότι περίμενα. Ο ευκολότερος τρόπος να το εξηγήσω είναι ότι δεν έχω αρκετή κίνηση στον καρπό μου για να αγωνιστώ επαγγελματικά και οι φυσιοθεραπείες δεν θα βελτιώσουν την κατάσταση. Αυτό με ώθησε στο συμπέρασμα ότι δεν είναι ασφαλές πλέον να συνεχίσω την καριέρα μου στους αγώνες μοτοσικλέτας. Πρώτα βάζω την ασφάλεια των άλλων αναβατών στην πίστα και μετά τη δική μου ασφάλεια.

Γνωρίζοντας ότι δεν θα είμαι πλέον εντελώς καλά για να αγωνιστώ στο υψηλότερο επίπεδο, είναι άδικο να κρατάω μια θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα SBK. Ιδιαίτερα όταν υπάρχουν νέοι αναβάτες οι οποίοι μπορούν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία. Η απόφαση ήταν δύσκολη και ήταν σκληρό να δεχτώ τη συμβουλή του γιατρού και να παραδεχτώ την ήττα μου σε αυτήν την περίπτωση, αλλά δεν έχω άλλη επιλογή.

Δοκίμασα όλα όσα μπορούσα τους τελευταίους μήνες αλλά η αλήθεια είναι ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει με τον καρπό μου για να έρθει σε τέλεια κατάσταση ώστε να μπορώ να χειριστώ το γκάζι κατάλληλα. Ήσασταν απίθανοι στις καλές και τις κακές στιγμές της καριέρας μου και ήταν σαν να είχα μια δεύτερη οικογένεια να με στηρίζει στην καριέρα μου. Τους ευχαριστώ όλους και ελπίζω να σας έκανα περήφανους».

Ο James Toseland έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα Superbike με Ducati και Honda.



Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved