Με τη... μαγκιά και το ταλέντο της! (video+photos)

Με τη... μαγκιά και το ταλέντο της! (video+photos)

Η Εθνική έδειξε και πάλι χαρακτήρα μεγάλης ομάδας και χάρη στην κλάση των Ζήση, Μπουρούση και Φώτση επικράτησε της Σλοβενίας (69-60) κι έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Eurobasket.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε πάρτι στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο μέρος είχε καθαρό μυαλό στα κρίσιμα σημεία, όπου ένιωσε την πίεση από τους Σλοβένους. Εκτός από τους Ζήση, Μπουρούση και Φώτση που στα δύσκολα πήραν την γαλανόλευκη στην πλάτη τους, εξαιρετικός ήταν και ο Παπανικολάου στην τέταρτη περίοδο.

Η Εθνική ομάδα κυριάρχησε από την αρχή στο παρκέ προσέχοντας κυρίως την άμυνά της, ενώ έκλεισε τους διαδρόμους στους ψηλούς της Σλοβενιας προς το ελληνικό καλάθι. Στην επίθεση οι παίκτες του Ζούρου είχαν υπομονή, ενώ έτρεξαν σε ανοικτό γήπεδο, όσες φορές τους το επέτρεψαν οι Σλοβένοι.

Στο πρώτο ημίχρονο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν πολύ εύστοχο από την περιφέρεια, με την «γαλανόλευκη» να έχει 57,9% στα δίποντα και 50% στα τρίποντα. Ο Μάλκοβιτς χρησιμοποίησε πολλές φορές τη ζώνη, αλλά οι Ζήσης, Καλάθης και Μπουρούσης έκαναν πάρτι στο καλάθι των Σλοβένων, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να τελειώσει με διαφορά δώδεκα πόντων για την ελληνική ομάδα (37-25), ενώ νωρίτερα είχε φτάσει και στους 15 πόντους.{textlink}

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Ζούρου μπήκαν πιο χαλαροί, με αποτέλεσμα οι επιθέσεις μας να γίνονται χωρίς καθαρό μυαλό. Οι Σλοβένοι κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά, βρίσκοντας διαδρομους στην ελληνική άμυνα, ενώ έκλεψαν και αρκετές μπάλες, απέναντι σε μια Εθνική που δεν μπορούσε σε μερικές περιπτώσεις ούτε να κυκλοφορήσει την μπάλα στο τρίτο δεκάλεπτο.

Δυστυχώς, τα παιδικά λάθη των παικτών μας έφεραν τους Σλοβένους μπροστά στο σκορ (46-44), περίπου ένα λεπτό πριν από το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Η ζώνη του Μάλκοβιτς έφερε μπλακ άουτ στην ελληνική ομάδα, η οποία δεν μπορούσε να επιτεθεί με αποφασιστικότητα, όπως έκανε στο πρώτο ημίχρονο.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο το παιχνίδι είχε πάρει χαρακτήρα θρίλερ, με τον Κώστα Παπανικολάου να δίνει ανάσα από τη γραμμή του τριπόντου σε δύο συνεχόμενες επιθέσεις. Η Εθνική ομάδα βελτιώθηκε στην άμυνα, πήρε ριμπάουντ σε κρίσιμα σημεία και απέκτησε έναν αέρα τεσσάρων πόντων με καλάθι του Φώτση (56-52), περίπου 4 λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα.

Ο Λάκοβιτς συνέχιζε να εκτελεί από την περιφέρεια, αλλά οι παίκτες του Ζούρου στα τελευταία λεπτά βρήκαν τον καλό εαυτό τους και με τους Φώτση και Ζήση να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες στην επίθεση, σε κρίσιμα σημεία, η Εθνική πήρε μια σπουδαία νίκη (69-60), η οποία ισοδυναμεί με μισή πρόκριση για τα προημιτελικά του Eurobasket.

Η «γαλανόλευκη» με αυτή τη νίκη βρίσκεται στην τρίτη θέση του ομίλου (2 νίκες, μία ήττα) και θέλει μια ακόμα (ακολουθούν οι αγώνες με Ρωσία και Γεωργία), για να σφραγίσει την πρόκριση στην οκτάδα. Δείτε αναλυτικά όλα τα σενάρια για την Εθνική μας ομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ολοκλήρωσε τον αγώνα με το εκπληκτικό ποσοστό των 52,9% στα τρίποντα!

Σλοβενία (Μάλκοβιτς): Σλόκαρ, Λάκοβιτς 14 (3), Ρούπνικ, Σμόντις 5 (1), Ούντριχ, Ντράγκιτς Γ. 9, Ζούπαν, Μπέγκιτς 8 (12 ριμπάουντ), Λόρμπεκ 10 (1), Μούριτς 1, Πρέπελιτς, Όζμπολτ 3(1), Ντράγκιτς Ζ. 10, Γιαγκόντικ

Ελλάδα (Ζούρος): Ξανθόπουλος, Μπουρούσης 8 (7 ριμπάουντ), Ζήσης 19 (3), Βασιλειάδης 5 (1), Καλάθης 7 (1), Φώτσης 7 (1), Παπανικολάου 6 (2), Μαυροειδής 2, Μπράμος 7 (1), Κουφός 6 (8 ριμπάουντ), Σλούκας, Καϊμακόγλου 2

Τα δεκάλεπτα: 13-18,25-37, 46-44, 60-69

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα πατώντας ΕΔΩ.

Με τη... μαγκιά και το ταλέντο της! (video+photos)



Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved