Προθεσμία για τις 13/09 η Παναχαϊκή (photos)

Προθεσμία για τις 13/09 η Παναχαϊκή (photos)

Προθεσμία για την ερχόμενη Τρίτη (13/09), προκειμένου να καταθέσει υπόμνημα, πήρε η ΠΑΕ Παναχαϊκή, για τις υποθέσεις της δωροδοκίας και της πλαστογραφίας, από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Football League και της Football League 2.

Ενώπιον της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής της Football League και της Football League 2 βρέθηκαν προκειμένου να απολογηθούν  oι Αλέξης Κούγιας, Πέτρος Σταθάκης, Τάσος Χριστακόπουλος (εκπροσωπήθηκε μέσω δικηγόρου) και Μανώλης Κουβαράς, ενώ ακούστηκε και το ηχητικό  προϊόν υποκλοπής  που είχε διαρρεύσει στο διαδίκτυο σχετικά με την υπόθεση.

Ο κ. Κούγιας είπε αρχικά πως τον Πέτρο Σταθάκη τον έφερε στην ομάδα της Παναχαϊκής, ο προηγούμενος πρόεδρος, Κωνσταντίνος Μακρής και πως ήταν αρχιμπράβος του Γιώργου Τσακογιάννη. Είπε ακόμα πως ο ίδιος τον έδιωξε από την ομάδα και τότε εκείνος πήγε στην Ηλιούπολη. Στη συνέχεια, όμως αναγκάστηκε να τον ξαναπάρει στην ομάδα, προκειμένου να φτιάξει τη σχέση του με τον Τσακογιάννη.

Υποστήριξε ακόμα πως ο Κωνσταντίνος Μακρής του είχε πει να κρατήσει τον Σταθάκη για να μη τον σκοτώσουν και έτσι αφού αρχικά τον έδιωξε στη συνέχεια τον ξανάφερε στην ομάδα «μήπως και με λυπηθεί η συμμορία του Τσακογιάννη», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Πέτρος Σταθάκης είπε πως ήταν το «δεξί χέρι» του Κούγια και πως ο πρόεδρος της Παναχαϊκής του έδωσε χρήματα και του είπε να κανονίσει τον τρόπο με τον οποίο θα τα δώσει στον Μανώλη Κουβαρά, που εκτελούσε τότε χρέη γενικού αρχηγού του Ολυμπιακού Χερσονήσου.

Σταθάκης: «Από τα 4.900 ευρώ που μου έδωσε ο κ. Κούγιας έδωσα στον Κουβαρά 2.500 ευρώ πριν το ματς και τα υπόλοιπα του τα έδωσα μετά μόλις μας πήγε ο Κουβαράς στο ξενοδοχείο».

Πρόεδρος: «Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι σε έβαλε ο Γιώργος Τσακογιάννης;».

Σταθάκης: «Δεν θα έβαζα τον εαυτό μου σ’ αυτή τη διαδικασία για να έρθω μετά εδώ κατηγορούμενος».

Στη συνέχεια, επενέβη ο κ. Κούγιας  ον ρώτησε πώς και ο μάνατζερ Αγγελος Τραυλός είχε προαναγγείλλει την καταγγελία της δωροδοκίας του Ολυμπιακού Χερσονήσου από την Παναχαϊκή με τον κ. Σταθάκη να απαντά: «Δεν γνωρίζω».

Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής αρνήθηκε ότι γνωρίζει τον Μανώλη Κουβαρά και είπε πως είχε κάνει μια καταγγελία για τον αγώνα του Βύζαντα Μεγάρων με τη Χερσόνησο και από το γεγονός αυτό προέκυψαν  όλα.

Κούγιας: «Είμαι 45 χρόνια στο ποδόσφαιρο, είμαι το κόκκινο πανί όλων των βρωμιάρηδων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εχω εχθρούς. Ο Μακρής μου είπε να κρατήσω τον Σταθάκη για να μη με σκοτώσουν και πράγματι με γλίτωσε. Τον ξαναπήρα πίσω γιατί με παρακάλεσε και το έκανα μήπως με λυπηθεί η συμμορία του Τσακογιάννη».

Τόνισε δε πως η Παναχαϊκή δεν χρειαζόταν να δωροδοκήσει τον Ολυμπιακό Χερσονήσου, καθώς ήταν γνωστή η υπόθεση πλαστογραφίας της κρητικής ομάδας, οπότε οποιαδήποτε ομάδα κι αν έχανε ένα παιχνίδι απ’ αυτήν, μπορούσε στη συνέχεια να κάνει καταγγελία και να κερδίσει το παιχνίδι στα χαρτιά.

Από την πλευρά του ο πρώην γενικός αρχηγός της ομάδας της Χερσονήσου, Μανώλης Κουβαράς, ανέφερε ότι δεν πήρε ποτέ χρήματα και ότι ουδέποτε συναντήθηκε με τον κ. Σταθάκη.

Υποστήριξε και εκείνος όπως και ο κ. Κούγιας ότι δεν συνέτρεχε λόγος να δωροδοκήσει κανείς την ομάδα της Χερσονήσου αφού λόγω της υπόθεσης πλαστογραφίας, θα μπορούσε να πάρει στα χαρτιά το παιχνίδι όποια ομάδα κι αν έχανε απ’ αυτήν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Οσον αφορά το θέμα της πλαστογραφίας, ο κ. Κούγιας τόνισε πως αφορά κάποια χρέη που άφησε ο προηγούμενος πρόεδρος του πατρινού συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Μακρής.

Ανέφερε ότι όταν ανέλαβε την Παναχαϊκή πριν 2 χρόνια, δεν γνώριζε κανέναν στην πόλη της Πάτρας και έτσι εμπιστεύτηκε τον Χριστακόπουλο που τότε ήταν λογιστής της ΠΑΕ και στη συνέχεια τον έκανε διευθύνοντα σύμβουλο του συλλόγου και πίστευε πως όλα πήγαιναν καλά γιατί ο ίδιος πλήρωνε τους φόρους και η ομάδα ήταν νόμιμη.

Όμως, στις 25 Μαϊου ειδοποιήθηκε από την εφορία της Πάτρας ότι υπάρχει κάποιο χρέος και στην πορεία ανακάλυψε πως ήταν επί προεδρίας Μακρή και πως ο κ. Χριστακόπουλος ευθυνόταν για το χρέος αυτό.

«Πληρώθηκαν όλα, πήραμε ενημερότητα, καταθέσαμε τα δελτία και στις  25 Μαϊου έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία η πληροφόρησή μου από την εφορία ότι κάποια χρήματα δεν είχαν καταβληθεί. Μου είπε ο κ. Χριστακόπουλος ότι όλα είναι σύννομα. Μετά μαθαίνω ότι έστειλε ο ίδιος επιστολή στην ΕΠΟ και έλεγε «με συγχωρείτε γι’ αυτό που έχω κάνει». Η Παναχαϊκή δεν έχει καμία ευθύνη για το θέμα, η υπόθεση αυτή έχει κριθεί», τόνισε ο κ. Κούγιας.

Ο κ. Χριστακόπουλος που δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, αλλά εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο κ. Λάμαρη, αποδέχτηκε την πράξη του αυτή, την απέδωσε σε επιπολαιότητα, ζήτησε συγνώμη και είπε πως σκοπεύει να πληρώσει την απλήρωτη δόση, ενώ τόνισε ότι οι λόγοι που δεν πλήρωσε ήταν προσωπικοί και δεν θα ήθελε να αναφερθούν.

Aπευθυνόμενος, εξάλλου, στον κ. Κούγια ο δικηγόρος του κ. Χριστακόπουλου του είπε:

«Είστε ένας ευφυής άνθρωπος και όμως μας λέτε ότι ο ένας είναι πλαστογράφος, ο άλλος είναι συκοφάντης. Δεν είστε ο Μήτσος ο τσαγκάρης για να μην μπορείτε να αντιληφθείτε κάποια πράγματα».

Και ο κ. Κούγιας απάντησε: «Εξαπατήθηκα».



Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved