Η... θεϊκή φύση της Σαμπατίνι

Η... θεϊκή φύση της Σαμπατίνι

Είκοσι χρόνια πριν, η όμορφη παίκτρια από την Αργεντινή πανηγύριζε το πρώτο (και τελευταίο) Grand Slam της καριέρας της στο US Open.

Πριν από 20 χρόνια καμάρωνε για την κατάκτηση του US Open. Σήμερα, για το άρωμα με το όνομά της. Πιο ώριμη από την εποχή που βρισκόταν στην κορυφή του αθλήματος και πιο όμορφη από τα… κακόγουστα ‘90s, η Γκαμπριέλα Σαμπατίνι συνεχίζει να τραβάει τα βλέμματα με την παρουσία της, μακριά πλέον από τα γήπεδα.

Στις 8 Σεπτεμβρίου του 1990, η τότε 20χρονη τενίστρια σήκωνε στα χέρια της το πρώτο και -όπως αποδείχθηκε- τελευταίο Grand Slam της καριέρας της. Το επίκεντρο του πάρτι ήταν η Νέα Υόρκη και το US Open έμοιαζε το ξεκίνημα πολλών ακόμα τίτλων που θα έρχονταν. Αλλά δεν ήρθαν.

Νο1 στα juniors

Η καριέρα της Σαμπατίνι ξεκίνησε στα έξι και ο πρώτος της τίτλος ήρθε μόλις στα οκτώ. Η εφηβική της ηλικία ήταν γεμάτη επιτυχίες. Το 1984 κέρδισε το Rolland Garos στην κατηγορία των κοριτσιών και την ίδια χρονιά ανέβηκε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης juniors.

Εκείνη η κορυφή ήταν και η τελευταία στην καριέρα της, αφού λίγο τα δυνατά ονόματα της εποχής (Στέφι Γκραφ, Μόνικα Σέλες) που δεν έκαναν… χώρο στα ψηλά, λίγο η αδυναμία της να έχει σταθερή απόδοση, δεν της επέτρεψαν να κατακτήσει το Νο 1 του κόσμου όταν… μεγάλωσε.

Η… κατάρα της Γκραφ

Σε ηλικία 15 ετών και 3 εβδομάδων, η Σαμπατίνι έγινε η νεότερη παίκτρια που έφτασε στα ημιτελικά του γαλλικού Open, ενώ τρία χρόνια αργότερα, το 1988, βίωσε την παρθενική της εμπειρία σε τελικό Grand Slam, ηττήθηκε όμως στο US Open από την Στέφι Γκραφ.

Από τη Γερμανίδα έχασε και στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων της Σεούλ (όπου ήταν η σημαιοφόρος της χώρας της), το 1990, ωστόσο, ήρθε η ώρα να σπάσει η… κατάρα. Σαμπατίνι και Γκραφ βρέθηκαν και πάλι αντιμέτωπες στο ματς τίτλου του αμερικανικού Open, αυτή τη φορά όμως ήταν η σειρά της Αργεντινής να πανηγυρίσει.

«Αντίο» στα 26

Η τρίτη και τελευταία συμμετοχή της σε τελικό Grand Slam ήρθε την επόμενη χρονιά, όταν έχασε στο Wimbledon από την –ω, τι έκπληξη!- Στέφι Γκραφ.

Το ξεκίνημα του 1992, όταν και κέρδισε πέντε τουρνουά ήταν το κύκνειο άσμα της Σαμπατίνι. Ο τελευταίος της τίτλος ήρθε το 1995 και η αποχώρησή της από το χώρο την επόμενη χρονιά, μόλις στα 26 της.

Παρά το γεγονός ότι η καριέρα της δεν είχε την εξέλιξη και την άνοδο που όλοι περίμεναν, όταν εμφανίστηκε με… μπαμ στο τένις, η Γκαμπριέλα Σαμπατίνι θεωρείται μία από τις πιο γνωστές φυσιογνωμίες του αθλήματος.

Η… κούκλα Σαμπατίνι

Στη φήμη της βοήθησε η εξωτερική της εμφάνιση (προσωνύμια όπως Θεϊκή Αργεντινή την ακολουθούσαν κατά τη διάρκεια της καριέρας της) και το λατινοαμερικανικό της ταμπεραμέντο. Το 1988 ψηφίστηκε η πιο σέξι αθλήτρια τένις, ενώ το 1994 κυκλοφόρησε στην αγορά η… μίνι εκδοχή της σε μορφή κούκλας! Αντιλαμβανόμενη τη διαφημιστική της αξία, η Σαμπατίνι λάνσαρε το 1989 το δικό της άρωμα, το οποίο κατά τη διάρκεια των ετών φρόντιζε να… ανανεώνει.

Μέχρι σήμερα η 40χρονη ανύπαντρη μητέρα από την Αργεντινή παραμένει μια πετυχημένη επιχειρηματίας, ενώ ενίοτε κάνει… περάσματα από τα κορτς για φιλανθρωπικούς σκοπούς, αποδεικνύοντας ότι παραμένει σε εξαιρετική φυσική κατάσταση.



Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved