Είμαστε ακόμα... ζωντανοί για την πρωτιά (video+photos)

Είμαστε ακόμα... ζωντανοί για την πρωτιά (video+photos)

Το κακό της πρόσωπο έδειξε η Εθνική ομάδα της χώρας μας κόντρα στην Λετονία, με αποτέλεσμα να έρθει ισόπαλη 1-1 στη Ρίγα και να δώσει έτσι χαρακτήρα τελικού στο ματς με την Κροατία τον προσεχή Οκτώβρη στο Καραϊσκάκη.

Απώλεσε έτσι την πρωτιά στη βαθμολογία του 6ου ομίλου (είναι δεύτερη με 18 βαθμούς έναντι 19 της Κροατίας), αλλά με νίκη επί της «Χρβάτσκα» στις 7 Οκτωβρίου στο Καραϊσκάκη και με την κατάκτηση ενός  βαθμού στον αγώνα που ακολουθεί, με τη Γεωργία στην Τιφλίδα (11 Οκτωβρίου), «κλειδώνει» την πρώτη θέση στον όμιλο (αφού θα ισοβαθμίσει μεν με τους Κροάτες στην κορυφή αλλά έχει το πλεονέκτημα λόγω της ισοπαλίας στο Ζάγκρεμπ) και μαζί την πρόκριση στα τελικά του Euro 2012 (δείτε εδώ όλα τα σενάρια πρόκρισης). Πάντως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετά την ήττα του Ισραήλ από την Κροατία έχει εξασφαλίσει, τουλάχιστον, τη συμμετοχή του στα μπαράζ.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος δεν έδωσε συνέχεια στην εξαιρετική εμφάνιση στο Ισραήλ και έτσι αναδείχθηκε ισόπαλο 1-1 με την αδιάφορη, Λετονία. Στο πρώτο μέρος οι διεθνείς έκαναν ένα από τα χειρότερα ημίχρονα των τελευταίων μηνών, ενώ ανέβασαν την απόδοση στο δεύτερο, όχι τόσο όμως ώστε να κατακτήσουν τη νίκη.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή...

Ο Φερνάντο Σάντος δεν επιβεβαίωσε τις προβλέψεις των προηγούμενων ημερών αναφορικά με τη σύνθεση της ενδεκάδας, καθώς αποφάσισε να ξεκινήσει τους Βύντρα και Φετφατζίδη και όχι τους Μανιάτη και Αβραάμ Παπαδόπουλο, όπως αναμενόταν. Έκπληξη μπορεί να χαρακτηριστεί και η διάταξη της εθνικής, καθώς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν αγωνίστηκε με 4-3-3, αλλά με 4-2-3-1. Έτσι, κάτω από τα δοκάρια έκατσε ο Σηφάκης, με τους Ζαραδούκα, Παπασταθόπουλο, Κυριάκο Παπαδόπουλο και Βύντρα ν’ αποτελούν την αμυντική μας γραμμή.{textlink}

Μπροστά τους, στα χαφ, έπαιξαν οι Καραγκούνης και Μάκος (ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ αναλώθηκε κυρίως στο ανασταλτικό κομμάτι), ενώ οι Σαμαράς, Φετφατζίδης κάλυψαν την αριστερή και δεξιά πλευρά, αντίστοιχα. Μπροστά τους, σε ρόλο ελεύθερου επιθετικού έπαιξε ο Λυμπερόπουλος, ενώ στη θέση του μοναδικού επιθετικού ο Σαλπιγγίδης.

Αντίθετα, οι Λετονοί αγωνίστηκαν με τη διάταξη που πάντα συνηθίζει ο Στάρκοφς, δηλαδή το 4-4-1-1. Αν μπορεί κάτι να χαρακτηριστεί ως έκπληξη σε ό,τι αφορά στην ενδεκάδα των Λετονών, αυτό έχει να κάνει με τον αποκλεισμό του Ρούντνεφς από τους πρώτους έντεκα.

Στο πρώτο ημίχρονο, οι Λετονοί μπήκαν πιο δυνατά και από το ξεκίνημα προσπάθησαν να δείξουν στους ποδοσφαιριστές της Εθνικής μας ομάδας ότι δεν θα περάσουν ένα ξεκούραστο βράδυ. Παρά το γεγονός ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έφτασε πρώτο κοντά στο γκολ και αναφερόμαστε φυσικά στη φάση του 14’ και στην αντίστοιχη του 16’, με πρωταγωνιστές τους Σαλπιγγίδη και Καραγκούνη, η Λετονία ήταν αυτή που βρήκε δίχτυα...

Συγκεκριμένα, στο 19’, μετά από διαδοχικά... δώρα των αμυντικών μας, ο αμαρκάριστος, Τσάουνια, με ωραίο πλασέ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου ν’ αντιδράσει, Σηφάκη (1-0). Στη συνέχεια, ο Σάντος άλλαξε πλευρές τους Σαμαρά και Φετφατζίδη, ωστόσο δεν είδε κάποιο αποτέλεσμα και έτσι μετά από πέντε λεπτά τους επανέφερε στην αρχική τους θέση. Σε αυτό το διάστημα, αλλά και στη συνέχεια, η Εθνική ομάδα της χώρας μας όχι μόνο δεν απείλησε, αλλά παραλίγο να δεχθεί κι άλλο τέρμα (30’). Οι αντεπιθέσεις των Λετονών ήταν... φαρμακερές, καθώς εκμεταλλευόμενοι την ταχύτητά τους, έφταναν στα καρέ του Σηφάκη σε τρία δευτερόλεπτα. Παρά το γεγονός ότι ο Φερνάντο Σάντος είχε τονίσει στους παίκτες, πριν το ματς, να προσέξουν τις αντεπιθέσεις των Λετονών, οι διεθνείς μας τα βρήκαν... σκούρα σε αυτό το σημαντικό κομμάτι, το οποίο έπαιξε, άλλωστε, σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του τέρματος που δέχθηκαν.

Μοναδική αξιόλογη ευκαιρία για την Εθνική μέχρι και την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, ήταν αυτή του 38’, αλλά ο Βάνινς και αυτή τη φορά απομάκρυνε την μπάλα, με τη βοήθεια των κεντρικών αμυντικών, την μπάλα από τα καρέ του.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μία αλλαγή για την Εθνική, η οποία ουσιαστικά επανέφερε το 4-3-3. Στη θέση του Φετφατζίδη πέρασε ο Τζιόλης και έτσι ο ποδοσφαιριστής της Σανταντέρ ανέλαβε το ρόλο του αμυντικού χαφ και ο Σαλπιγγίδης πέρασε από την κορυφή στη δεξιά πλευρά. Έτσι μοναδικός προωθημένος στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκε ο Λυμπερόπουλος, ενώ ο Μάκος πέρασε μπροστά από τον Τζιόλη και δίπλα στον Καραγκούνη.

Στο 49’ οι διεθνείς δημιούργησαν την πρώτη καλή ευκαιρία, με τον Σαλπιγγίδη, το σουτ του οποίου πέρασε άουτ, ενώ στο 65’ το ίδιο έγινε και με την εξαιρετική, κεφαλιά του Σαμαρά. Η Εθνική ομάδα της χώρας μας ανέβασε ρυθμούς και προσπάθησε με οργανωμένες επιθέσεις, κυρίως από τις πλευρές ν’ απειλήσει την εστία των Λετονών. Καλύτερη όλων ήταν αναμφίβολα αυτή του Λυμπερόπουλου, στο 73’, όταν η μπάλα, μετά από κεφαλιά του επιθετικού της «Ένωσης» πέρασε μόλις άουτ. Το ίδιο έγινε και λίγο αργότερα (75’) με τον Μανιάτη, αλλά στο 84’ η τύχη χαμογέλασε στην Εθνική και τελικά χάρη στο σουτ του Κυριάκου Παπαδόπουλου η Εθνική ισοφάρισε σε 1-1.

Στη συνέχεια το παιχνίδι έγινε... ροντέο, καθώς οι Λετονοί επιδόθηκαν σε σκληρό παιχνίδι, παίζοντας, παράλληλα, μαζική άμυνα, με αποτέλσμα η Εθνική να μην μπορέσει να φτάσει στο... χρυσό γκολ. Στο 89' η Εθνική φωνάζει, και μάλλον δίκαια, για το πέναλτι πάνω στον Μανιάτη που δεν έδωσε ο Τοντόροφ.

Κάρτες συμπλήρωσαν οι Γιάννης Μανιάτης και Κυριάκος Παπαδόπουλος και έτσι δεν θ’ αγωνιστούν στο παιχνίδι με την Κροατία.

Αναλυτικά η βαθμολογία του ομίλου της Εθνικής έχει ως εξής: Κροατία 19β. (8 αγώνες), Ελλάδα 18 β. (8 αγώνες), Ισραήλ 13 β. (9 αγώνες), Γεωργία 10 β. (9 αγώνες), Λετονία 8 β. (8 αγώνες), Μάλτα 1β. (8 αγώνες).

Για να δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία όλων των ομίλων πατήστε ΕΔΩ

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα της Εθνικής λεπτό προς λεπτό ΕΔΩ



Συλλυπητήρια από Ολυμπιακό και Εφές για τον θάνατο του πατέρα του Εργκίν Αταμάν
Συλλυπητήρια από Ολυμπιακό και Εφές για τον θάνατο του πατέρα του Εργκίν Αταμάν
Ολυμπιακός – Προμηθέας 80-69: Επιστροφή στις νίκες στη Basket League πριν την Μπαρτσελόνα
Ολυμπιακός – Προμηθέας 80-69: Επιστροφή στις νίκες στη Basket League πριν την Μπαρτσελόνα
Euroleague: Παναθηναϊκός AKTOR κι Ολυμπιακός θα δώσουν τις ίδιες ημέρες τα Game 3 και 4
Euroleague: Παναθηναϊκός AKTOR κι Ολυμπιακός θα δώσουν τις ίδιες ημέρες τα Game 3 και 4
Αναστατωμένος ο Φώτης Ιωαννίδης - Το σχόλιο της Ελένης Βουλγαράκη
Αναστατωμένος ο Φώτης Ιωαννίδης - Το σχόλιο της Ελένης Βουλγαράκη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved