Εθνικά... καρδιοχτύπια πρόκρισης (photos)

Εθνικά... καρδιοχτύπια πρόκρισης (photos)

Ακάτηλλο για καρδιακούς ήταν το ματς της Εθνικής κόντρα στην Κροατία. Οι παίκτες του Ζούρου από εκεί που κέρδιζαν με 20 πόντους διαφορά, σε ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο, τελικά επικράτησαν με το αγχωτικό 74-69, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Eurobasket.

Οι παίκτες της Εθνικής έπαιξαν με ψυχή και πάθος μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και κατάφεραν να πάρουν μια μεγάλη νίκη. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα  μπήκε στον αγώνα με... κεκτημένη ταχύτητα από το δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με το Μαυροβούνιο.

Οι παίκτες του Ζούρου εμφανίστηκαν αποφασισμένοι στο παρκέ να μην αφήσουν τους Κροάτες να πάρουν ανάσα κι από το «καλημέρα» του παιχνιδιού έδειξαν τις άγριες διαθέσεις τους. Η Εθνική ομάδα ήταν πολύ εύστοχη από την περιφέρεια, με τον Βασιλειάδη να βρίσκεται σε εκπληκτική μέρα, έχοντας στο πρώτο ημίχρονο΄ποσοστό 60% ευστοχίας στα τρίποντα (3/5).

Εντυπωσιακός ήταν ο Μπουρούσης σε άμυνα και επίθεση, ενώ τις δικές τους... πινελιές στο επιθετικό κρεσέντο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος έβαλαν και οι Καλάθης, Φώτσης. Οι Κροάτες ήταν εμφανές ότι δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις απέναντι στην ελληνική άμυνα, η οποία παρέδωσε σεμινάριο λειτουργίας και αλληλοκάλυψης. Το αποτέλεσμα ήταν να ανεβαίνει συνεχώς η διαφορά, η οποία έφτασε και μέχρι τους 20 πόντους, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με 17 υπέρ της Εθνικής (44-27).

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Κροάτες βελτιώθηκαν επιθετικά, αλλά η Εθνική συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα. Στο καλό δεκάλεπτο των παικτών του Βράνκοβιτς οι παίκτες του Ζούρου είχαν καθαρό μυαλό και κράτησαν τη διαφορά στα επίπεδα των 13 πόντων διαφορά με τους Φώτση και Καλάθη να βρίσκουν λύσεις απέναντι στην άμυνα των Κροατών.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι Κροάτες μπήκαν πιο δυνατά και κάνοντας ένα 6-0 μείωσαν τη διαφορά στους 7 πόντους αρχικά και στη συνέχεια στους 5 πόντους (60-55). Η Εθνική ήταν πολύ νευρική στην επίθεση, χάνοντας πολλά εύκολα καλάθια. Η άμυνα ζώνης των Κροατών προκάλεσε πονοκεφάλους στην ομάδα του Ζούρου, η οποία δεν μπορούσε να βρει λύσεις. Ο Ζήσης ήταν αυτός που ξεμπλόκαρε την Εθνική και στη συνέχεια ο Κουφός ανέβασε τη διαφορά στους 8 πόντους (64-56).{textlink}

Οι Κροάτες μπήκαν όμως και πάλι στο παιχνίδι με τους Πόποβιτς και Μπάρατς να παίρνουν αρκετές επιθέσεις. Ένα τρίποντο του Φώτση,περίπου ένα λεπτό πριν από το τέλος του αγώνα έδωσε μια ανάσα στην Εθνική, αλλά οι παίκτες του Βράνκοβιτς δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, καθώς μείωσαν ακόμα και στους δύο πόντους!

Τα τελευταία δευτερόλεπτα εξελίχθηκαν σε θρίλερ, αλλά οι παίκτες της Εθνικής ήταν αποφασισμένοι να φύγουν με το ροζ φύλλο αγώνα και τα κατάφεραν, έστω και με το αγχωτικό 74-69.

Τα δεκάλεπτα: 25-13, 44-27, 58-45, 74-69

Ελλάδα (Ζούρος): Ξανθόπουλος, Μπουρούσης 11, Ζήσης 9, Βασιλειάδης 17 (3), Καλάθης 9 (8 ριμπάουντ), Φώτσης 17 (5), Παπανικολάου, Μαυροειδής, Μπράμος 2 (7 ριμπάουντ), Κουφός 7, Σλούκας, Καϊμακόγλου 2.

Κροατία (Βράνκοβιτς): Τόμιτς 10, Άντριτς 9 (8 ριμπάουντ), Πόποβιτς 14 (1), Μπογκντάνοβιτς 4, Στίπτσεβιτς 2, Ντρέιπερ 3, Σίμον 11 (1), Μάρκοτα, Ρούντεζ, Ζόριτς 2, Μπάρατς 14 (1).

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα πατώντας ΕΔΩ.



Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved