Νεκρός σε συμπλοκές στο Ηράκλειο

Νεκρός σε συμπλοκές στο Ηράκλειο

Eνα ακόμα ραντεβού θανάτου ανάμεσα σε ανεγκέφαλους οπαδούς, είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί άλλη μια ανθρώπινη ζωή, αυτή τη φορά στο Ηράκλειο της Κρήτης. Τραγικός απολογισμός; Ενας νεκρός και δύο  τραυματίες...

Τριάντα οπαδοί, για τους οποίους αρχικά υπήρξε η πληροφορόρηση ότι κινούνται στο χώρο του ΟΦΗ του Ηροδότου και του Παναθηναϊκού (στο δελτίο Τύπου της Αστυνομίας δεν υιοθετείται κάτι τέτοιο), είχαν δώσει ραντεβού για να λύσουν τις... διαφορές τους έξω από το Παγκρήτιο και λίγο μετά τις 03.30 τα ξημερώματα Δευτέρας, όπως τονίζει η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, ξεκίνησε η άγρια συμπλοκή.

Με μαχαίρια, λοστούς, αλυσίδες και άλλα αιχμηρά αντικείμενα, οι χούλιγκανς άρχισαν να δίνουν μάχες σώμα με σώμα, με αποτέλεσμα ένας εξ αυτών, o Γιάννης Ρουσάκης, ηλικίας 21 ετών, να πέσει νεκρός στο έδαφος μετά από δύο μοιραία χτυπήματα με μαχαίρι στο στήθος. Στο Βενιζέλειο, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες έφτασε στις 03.55, αλλά οι γιατροί το μόνο που μπορούσαν να κάνουν ήταν να διαπιστώσουν το θάνατό του. Δύο ακόμη άτομα έχουν τραυματιστεί και νοσηλεύονται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου. Οπως μας ενημέρωσε ο αναπληρωτής διευθυντής κ. Παπαδάκης, ο πρώτος είναι ηλικίας 20-21 ετών και νοσηλεύεται με κάταγμα κνήμης και ο δεύτερος ηλικίας 19-20 ετών και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες πήρε εξιτήριο. Ετσι, δεν επιβεβαιώνονται οι αρχικές πληροφορίες για σοβαρούς τραυματισμούς. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, ο Ρουσάκης ήταν οπαδός του Παναθηναϊκού...

Το πρωί της Τρίτης (6/9) ο πρώτος τραυματίας που διακομίσθηκε στο νοσοκομείο με κάταγμα κνήμης, θα πάρει εξιτήριο, καθώς του έχει τοποθετηθεί γύψος και η παραμονή του δεν κρίθηκε απαραίτητη.

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, έγιναν αρκετές προσαγωγές υπόπτων και επιβεβαιώνονται έξι συλλήψεις, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης, στις οποίες θα προστεθούν και οι δύο τραυματίες που νοσηλεύονται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας (5/9) οι συλλήψεις από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου είχαν φτάσει τις 13.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές έχουν επιβαρυντικές καταθέσεις για δύο άτομα που φέρονται να μαχαίρωσαν τον άτυχο οπαδό.

Το Οnsports επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΦΗ, Νίκο Μαχλά, ο οποίος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου, προκειμένου να μάθει τις λεπτομέρειες, καθώς ο ίδιος δεν είχε καμία σχετική ενημέρωση πως υπήρξε συμμετοχή οπαδών της ομάδας του στα επεισόδια.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό, κάνοντας λόγο για άμεση ανάγκη παρέμβαση της Πολιτείας έτσι ώστε να λάβουν τέλος τέτοια λυπηρά φαινόμενα.

Το πρωί της Δευτέρας, ο ένας εκ των δύο οπαδών που είχαν μεταφερθεί τραυματίες στο «Βενιζέλειο» νοσοκομείο, πήρε εξιτήριο.

Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΟΦΗ θα λάβει χώρα το απόγευμα (18:00) της Δευτέρας (5/9) με θέμα συζήτησης τα επεισόδια που έγιναν στην παραλιακή Ηρακλείου.

Η διοίκηση των Κρητικών με ανακοίνωσή της καταδικάζει τα θλιβερά επεισόδια.

Με ανακοίνωση της (σ.σ. η πρώτη επί προεδρίας Απ. Παπουτσάκη) η Σούπερ Λίγκα καταδικάζει τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν στο Ηράκλειο και για μία ακόμη φορά καλεί την Πολιτεία και την Αστυνομία να συνεργαστούν, ώστε να τιμωρηθούν οι αυτουργοί αυτών των ενεργειών που πλήττουν την εικόνα, όχι μόνο του ποδοσφαίρου, αλλά και της κοινωνίας.

Λίγο αργότερα, η ομάδα του Ηρακλείου εξέδωσε ανακοίνωση για το γεγονός.



Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved