Με τέτοιο πάθος δεν έχει να φοβάται τίποτα!

Με τέτοιο πάθος δεν έχει να φοβάται τίποτα!

Οταν το πάθος κυριαρχεί στο παιχνίδι της εθνικής ομάδας, όλα γίνονται απλά και ξεκάθαρα. Με εξαιρετικό κατά διαστήματα μπάσκετ, η Ελλάδα έκανε το καλύτερό της παιχνίδι κόντρα στο Μαυροβούνιο και το συνέτριψε με 71-55 δείχνοντας ότι η ήττα από τα Σκόπια ήταν μια κακή παρένθεση, η οποία λειτούργησε και ως... ξυπνητήρι, που ίσως μας κάνει εξαιρετικά μεγάλο καλό για τα δύσκολα που τώρα ξεκινούν...

Οι παίκτες του Ζούρου άρχισαν να ανεβάζουν ταχύτητα με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου, αφού μέχρι εκείνο το σημείο το παιχνίδι έμοιαζε με ντέρμπι. Πόντο πόντο, με προβλήματα στην επίθεση, αλλά πάθος που ήταν φανερό από το πρώτο κιόλας δευτερόλεπτο... Και αυτό το πάθος έκανε την τεράστια διαφορά στο ματς, αφού με ένα καταπληκτικό τρίτο δεκάλεπτο, όπου η εθνική μας άφησε τους Μαυροβούνιους 16 πόντους πίσω (10-26 υπέρ μας), αποκαταστάθηκε η τάξη και κλείδωσε η υπόθεση νίκη.

Οι Μαυροβούνιοι τα περίμεναν όλα από τον Πέκοβιτς, ο οποίος ήταν σαφές πως δεν άντεξε να σηκώσει το βάρος όλων των επιθέσεων, ενώ από την πλευρά της εθνικής μας ομάδας, ο Κουφός έκανε τα πάντα και αναδείχτηκε σε ηγετική μορφή της αναμέτρησης, για να του συμπαρασταθούν επάξια ο Βασιλειάδης, ο Καλάθης και ο Φώτσης.{textlink}

Αποστολή εξετελέσθη λοιπόν... Απαντήσεις δόθηκαν, δυνατότητες υπήρχαν έτσι κι αλλιώς, οπότε μια ανάλογη εμφάνιση και κόντρα στους Κροάτες θα μας προσφέρει τη δυνατότητα να κλείσουμε με τις καλύτερες προϋποθέσεις την παρουσία μας σε αυτή τη φάση και να ποντάρουμε σε ανάλογες εμφανίσεις στη συνέχεια, που θα μας δώσουν αυξημένες πιθανότητες για μια σημαντική διάκριση στο Eurobasket.

Ανακάτεψε την τράπουλα ο Ζούρος

Ο Ηλίας Ζούρος αποφάσισε να ξεκινήσει το ματς έχοντας αλλάξει κατά τα 3/5 την πεντάδα σε σχέση τα προηγούμενα παιχνίδια, αφήνοντας στον πάγκο τους Φώτση, Καλάθη και Παπανικολάου. Ο Έλληνας τεχνικός ήθελε να γεμίσει τη ρακέτα με τους Κουφό και Μπουρούση, γνωρίζοντας ότι η δύναμη του Μαυροβουνίου βρίσκεται κοντά στο καλάθι, κυρίως λόγω της παρουσίας του Πέκοβιτς.

Η Εθνική στο ξεκίνημα βρέθηκε πίσω στο σκορ με 8-2, εξαιτίας της ευστοχίας της ομάδας του Ράντονιτς από την περιφέρεια, αλλά στη συνέχεια συνήλθε επιθετικά με πρωταγωνιστή τον Κουφό. Το Μαυροβούνιο πήρε και πάλι ένα προβάδισμα 4 πόντων (13-9), αλλά οι παίκτες του Ζούρου πλησίασαν και πήραν προβάδισμα γρήγορα στο σκορ χάρη στην αποφασιστικότητα των Παπανικολάου, Κουφού και Καλάθη, ο οποίος θυμήθηκε τον καλό εαυτό του.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Εθνική πήρε έναν αέρα έξι πόντων 26-20, με τον Κουφό να συνεχίζει να κάνει πάρτι κάτω από τα δύο καλάθια,εκμεταλλευόμενος την κακή μέρα που βρέθηκε ο Πέκοβιτς.Το Μαυροβούνιο δεν το έβαλε κάτω και μείωσε στους δύο (24-26), με την Εθνική να μένει χωρίς καλάθι για περίπου 4 λεπτά. Ο Μπράμος ήταν αυτός που... ξεκόλλησε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, δίνοντας το σύνθημα για την τελική αντεπίθεση.

Άρχισε το πάρτι...

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Εθνικη πάτησε... γκάζι έβγαλε πολλούς αιφνιδιασμούς και χάρη στην εκπληκτική εμφάνιση των Κουφού, Φώτση και Βασιλειάδη πήρε ένα προβάδισμα μέχρι και 19 πόντους (34-53), αναγκάζοντας τους Μαυροβούνιους να παραδοθούν άνευ όρων. Η ομάδα του Ζούρου ήταν έτσι όπως θέλουμε να την βλέπουμε προσφέροντας θέαμα στην επίθεση, ενώ παράλληλα ήταν ουσιαστική στην άμυνα.

Το σόου της... παρέας του Κουφού συνεχίστηκε και στην 4η περίοδο με τους παίκτες του Ράντονιτς να μείνουν απλοί θεατές στο επιθετικό κρεσέντο της Εθνικής. Ο Καλάθης πήρε την εκδίκησή του για την άσχημη εμφάνισή του κόντρα στα Σκόπια, ενώ τις δικές του... πινελιές έβαλε και ο Μπράμος.

Ο Κουφός συνέχισε το δικό του πάρτι στο παρκέ, έχοντας ως άξιο παρτενερ τον Φώτση. Οι παίκτες του Μαυροβουνίου δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε άλλο από το να παραδοθούν στις ορέξεις των διεθνών μας, κάτι που αποτυπώνεται και στο τελικό 71-55.

Τα δεκάλεπτα 18-21, 31-32, 41-58, 55-71

Μαυροβούνιο (Ράντονιτς): Γερέτιν 7, Κουκ 4, Μιχαΐλοβιτς, Μπάκιτς, Στσεπάνοβιτς 5, Ντάσιτς 2 Μπορίσοφ 6, Μπιέλιτσα 8, Ντραγκίτσεβιτς 4, Πέκοβιτς 15 (7 ριμπάουντ), Βράνιες, Βούτσεβιτς 4

Ελλάδα (Ζούρος): Ξανθόπουλος 2, Μπουρούσης 2, Ζήσης 4, Βασιλειάδης 11 (3)Καλάθης 12 (6 ασίστ), Φώτσης 14 (5 ριμπάουντ), Παπανικολάου 3, Μαυροειδής, Μπράμος 4 ( 9 ριμπάουντ), Κουφός 19 (4 κοψίματα), Σλούκας, Καϊμακόγλου.

Για να δείτε την εξέλιξη των αγώνων πατήστε ΕΔΩ.



Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved