Ημέρα 2η για MotoGP στη Sepang

Ημέρα 2η για MotoGP στη Sepang

Είναι η Honda ταχύτερη ακόμη και με την περυσινή μοτοσικλέτα; Τι δοκιμάζει η Yamaha; Πόσο χρόνο προσαρμογής χρειάζεται ο Βαλεντίνο Ρόσι για να αποδώσει;

Δεύτερη ημέρα των επίσημων δοκιμών στην πίστα της Sepang και όσοι ασχολούνται με τα MotoGP ψάχνουν απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα. Για 2η ημέρα η Honda ήταν ταχύτερη με τους Ντάνι Πεντρόζα και Κέϊσι Στόνερ να έχουν τις δύο πρώτες θέσες με τη μεταξύ τους διαφορά στα 0.664 δευτερόλεπτα. Τους ακολούθησε ο Μπεν Σπις (Yamaha Factory Racing) συμπληρώνοντας  την πρώτη τριάδα.


Ο Ισπανός ολοκλήρωσε 39 γύρους, διατηρώντας σταθερό γυρολόγιο, ενώ ήταν ο μόνος που έμεινε κάτω από το 2:01’’ σε αυτή την περίοδο των δοκιμαστικών. Ο μόνος αναβάτης που κινήθηκε στο ρυθμό του ήταν ο συναθλητής του, Κέισι Στόνερ. Στον προτελευταίο γύρο ο Αυστραλός πλησίασε τον Πεντρόζα γράφοντας χρόνο 2: 01.434. Οι δύο αναβάτες της Repsol Honda Team οδηγούν την περυσινή μοτοσικλέτα με βελτιώσεις στον κινητήρα και το πλαίσιο. Μάλιστα οι δύο πρώτοι έχουν τις περυσινές αναρτήσεις ενώ ο Αντρέα Ντοβιζιόζο (ήταν 4ος) δοκίμασε σήμερα τα νέα εμπρός «πηρούνια» με την επίστρωση χρυσού (παρατηρήστε στις φωτό από το MotoGP.com).


Στην 5η θέση ο Μπεν Σπις (Yamaha Factory Racing) οδήγησε σήμερα την καινούργια Yamaha M1 με δύο διαφορετικά σετ απ στον κινητήρα. Χαρακτηριστικό είναι πως τις κάρτες με την χαρτογράφηση μετέφεραν σε βαλιτσάκια από τιτάνιο για να μην αλλοιωθούν οι ρυθμίσεις. Ο Σπις έχει στη διάθεσή του 2 ομάδες μηχανικών από τις οποίες θα επιλέξει την καλύτερη.


Μπορεί η εργοστασιακή ομάδα της Honda να παλεύει με τις περυσινές μοτοσικλέτες, όμως η ομάδα San Carlo Honda Gresini (Μάρκο Σιμονσέλι και Χιρόσι Αογιάμα) έχει στη Sepang τα πρώτα 5 πρωτότυπα των RC212V. Ο Σιμονσέλι έχει την ευθύνη τις ρύθμισης των αναρτήσεων ενώ ο Αογιάμα είναι υπέυθυνος για τον κινητήρα. Οι δύο αναβάτες μπήκαν στο τοπ τεν.


Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Χόρχε Λορένθο έκλεισε την ημέρα 7ος (στους 17). Οδήγησε τη μοτοσικλέτα με το καινούργιο πλαίσιο «Μ1» αλλά με τον περυσινό κινητήρα. Στο τέλος έκανε πολλές επισημάνσεις στους μηχανικούς και περιμένει με αγωνία το δεύτερο κομμάτι των δοκιμών σε 3 εβδομάδες. Τα νέα λάστιχα της Bridgestone δοκίμασαν οι Alvaro Bautista (Rizla Suzuki) Κόλιν Έντουαρτς (Monster Yamaha Tech 3), χωρίς να κάνουν δηλώσεις. Ο Έκτορ Μπαρμπέρα ήταν ο ταχύτερος αναβάτης της Ducati (Aspar Team) στην 10η θέση, με τους Νίκι Χέιντεν (Ducati Marlboro Team) και Ράντι Ντεπουνιέ (Pramac Racing Team) να ακολουθούν. Ο Χέιντεν δοκιμάζει την μοτοσικλέτα του 2011 εντελώς καινούργια και δεν μιλά για αυτήν ενώ ο Γάλλος είχε μία πτώση (ανώδυνη) την τελευταία ώρα των δοκιμών.

Ο Βαλεντίνο Ρόσι


Ο Ιταλός είναι ξεχωριστό κεφάλαιο στη Sepang. Μεγάλο πρόβλημα εξακολουθεί να είναι ο ώμος του (νοιώθει έντονους πόνους και κούραση), όμως δεν το βάζει κάτω. Δουλεύει με δύο μοτοσικλέτες (η μία με διαφορετική θέση οδήγησης) και πέτυχε τον 13ο χρόνο. Για τους παρατηρητές αυτό είναι σημάδι πως το πρόβλημα θα συνεχιστεί στους πρώτους αγώνες του πρωταθλήματος για το λόγο αυτό έχει μοτοσικλέτα με διαφορετικό ρεζερβουάρ και θέση οδήγησης, την οποία ίσως χρησιμοποιήσει στα πρώτα γκραν πρι.



Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved